Hämmerli Hunter Force 750
Moderator: Hiszpan63
-
Hämmerli Hunter Force 750
Po oddaniu około 50 strzałów śruby mocujące system do drewna (dwie boczne)odkręcają się,ok.Po ponownym wkręceniu ich mocniej ale z umiarem spust zaczyna bardzo siężko chodzić, trzeba luzować.Co robić?
-
psss. podkradnij żonie / dziewczynie lakier do paznokci , posmaruj nim gwinty śrub przed wkręceniem i wszystko . lakier trzyma mocno , wiec trzeba się będzie przyłożyć przy odkręcaniu . Subtelniejszy jest loctile ( "preparat do zabezpieczania gwintów") .
możesz też pokusić się o dorobienie nowych śrub , z ciaśniejszym pasowaniem .
Lgm2 + Doc
-
-
Zgaduje że śruba po wkręceniu podpiera zapadkę / język , , może osada po dociągnieciu do systemu "Zgniata " pudełko spustu ? Nie mam pojęcia , na oczy tej wiatrówki nie widziałem .
najlepiej ja rozbebesz ot co . Wszystko się wyjaśni .
[ Dodano: 2009-06-26, 21:47 ]
http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=1430
przyjdzie Sławek , coś podpowie .
najlepiej ja rozbebesz ot co . Wszystko się wyjaśni .
[ Dodano: 2009-06-26, 21:47 ]
http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=1430
przyjdzie Sławek , coś podpowie .
Lgm2 + Doc
-
- -#Złoty Dobromir
Powiedz jak sobie to wyobrażasz domowym sposobem, nie każdy ma tokarkę w piwnicy na której można nacinać gwint, a do tego jeszcze się trzeba na tym znać. Innej możliwości nie widzę, nie ma narzynek nad wymiarowych więc tylko pozostaje tokarka.
guntuning.com
-
- Ściepnik
Re: Hämmerli Hunter Force 750
Witajaamiki pisze:Po oddaniu około 50 strzałów śruby mocujące system do drewna (dwie boczne)odkręcają się,ok.Po ponownym wkręceniu ich mocniej ale z umiarem spust zaczyna bardzo siężko chodzić, trzeba luzować.Co robić?
Przy przednich dwóch śrubach zrób tak jak Krystian radził.
zamiast lakieru możesz dać słaby (niebieski) klej do gwintów.
Dodatkowo możesz dołozyć po podkładce zębatej, zapobiegnie zagłębianiu się śrub w osadę przy dokręcaniu i dodatkowo przytrzyma śruby.
Skręć tak by nie blokowało spustu (choć nie wiem czemu tak się dzieje), strzel kontrolnie czy nic nie haczy i zostaw do wyschnięcia kleju na gwincie.
To samo możesz zrobić z tylna śrubą mocującą system (tam podkładki już nie trzeba).
Powodzenia
Uczę się strzelać od nowa
-
Re: Hämmerli Hunter Force 750
aamiki pisze:Po oddaniu około 50 strzałów śruby mocujące system do drewna (dwie boczne)odkręcają się,ok.Po ponownym wkręceniu ich mocniej ale z umiarem spust zaczyna bardzo siężko chodzić, trzeba luzować.Co robić?
Nie widzę związku pomiędzy bocznymi wkrętami a spustem, tym bardziej że są od siebie doyć daleko. One nie mogą mieć w żaden sposób wpływu na działanie spustu.
-
Ale zawsze wśród znajomych znajdzie się tokarz , frezer .daras pisze:Powiedz jak sobie to wyobrażasz domowym sposobem, nie każdy ma tokarkę w piwnicy na której można nacinać gwint, a do tego jeszcze się trzeba na tym znać. Innej możliwości nie widzę, nie ma narzynek nad wymiarowych więc tylko pozostaje tokarka.
Zamiast lactile smarowałem kiedyś " hermetic" em - to taki klej do uszczelniania silników , jest tani , i z dostaniem nie ma problemu .
Lgm2 + Doc
-
-
Niestety hermetiku nie polecam w trudno dostępnych miejsach(kiedyś służył on skutecznie w do uszczelniania głowic silników spalinowych) .......................krystian pisze:Ale zawsze wśród znajomych znajdzie się tokarz , frezer .daras pisze:Powiedz jak sobie to wyobrażasz domowym sposobem, nie każdy ma tokarkę w piwnicy na której można nacinać gwint, a do tego jeszcze się trzeba na tym znać. Innej możliwości nie widzę, nie ma narzynek nad wymiarowych więc tylko pozostaje tokarka.
Zamiast lactile smarowałem kiedyś " hermetic" em - to taki klej do uszczelniania silników , jest tani , i z dostaniem nie ma problemu .
Tylko Loctile (barwa niebieska )
pozdrawiam Janusz
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40