Hämmerli Hunter Force 750

Moderator: Hiszpan63

aamiki

Hämmerli Hunter Force 750

Post autor: aamiki »

Po oddaniu około 50 strzałów śruby mocujące system do drewna (dwie boczne)odkręcają się,ok.Po ponownym wkręceniu ich mocniej ale z umiarem spust zaczyna bardzo siężko chodzić, trzeba luzować.Co robić?
Awatar użytkownika
krystian

Post autor: krystian »

psss. podkradnij żonie / dziewczynie lakier do paznokci , posmaruj nim gwinty śrub przed wkręceniem i wszystko . lakier trzyma mocno , wiec trzeba się będzie przyłożyć przy odkręcaniu . Subtelniejszy jest loctile ( "preparat do zabezpieczania gwintów") .

możesz też pokusić się o dorobienie nowych śrub , z ciaśniejszym pasowaniem .
Lgm2 + Doc
aamiki

Dzięki krystian, ale oco chodzi z tym spustem
Awatar użytkownika
krystian

Zgaduje że śruba po wkręceniu podpiera zapadkę / język , , może osada po dociągnieciu do systemu "Zgniata " pudełko spustu ? Nie mam pojęcia , na oczy tej wiatrówki nie widziałem .

najlepiej ja rozbebesz ot co . Wszystko się wyjaśni .

[ Dodano: 2009-06-26, 21:47 ]
http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=1430

przyjdzie Sławek , coś podpowie .
Lgm2 + Doc
Awatar użytkownika
daras
-#Złoty Dobromir
-#Złoty Dobromir

Post autor: daras »

możesz też pokusić się o dorobienie nowych śrub , z ciaśniejszym pasowaniem .

Powiedz jak sobie to wyobrażasz domowym sposobem, nie każdy ma tokarkę w piwnicy na której można nacinać gwint, a do tego jeszcze się trzeba na tym znać. Innej możliwości nie widzę, nie ma narzynek nad wymiarowych więc tylko pozostaje tokarka.
guntuning.com
Awatar użytkownika
SlaweQ
Ściepnik
Ściepnik

Re: Hämmerli Hunter Force 750

Post autor: SlaweQ »

aamiki pisze:Po oddaniu około 50 strzałów śruby mocujące system do drewna (dwie boczne)odkręcają się,ok.Po ponownym wkręceniu ich mocniej ale z umiarem spust zaczyna bardzo siężko chodzić, trzeba luzować.Co robić?
Witaj :)

Przy przednich dwóch śrubach zrób tak jak Krystian radził.
zamiast lakieru możesz dać słaby (niebieski) klej do gwintów.
Dodatkowo możesz dołozyć po podkładce zębatej, zapobiegnie zagłębianiu się śrub w osadę przy dokręcaniu i dodatkowo przytrzyma śruby.
Skręć tak by nie blokowało spustu (choć nie wiem czemu tak się dzieje), strzel kontrolnie czy nic nie haczy i zostaw do wyschnięcia kleju na gwincie.
To samo możesz zrobić z tylna śrubą mocującą system (tam podkładki już nie trzeba).

Powodzenia

Uczę się strzelać od nowa 8-)
Awatar użytkownika
januszmariusz

Re: Hämmerli Hunter Force 750

Post autor: januszmariusz »

aamiki pisze:Po oddaniu około 50 strzałów śruby mocujące system do drewna (dwie boczne)odkręcają się,ok.Po ponownym wkręceniu ich mocniej ale z umiarem spust zaczyna bardzo siężko chodzić, trzeba luzować.Co robić?
Obrazek
Nie widzę związku pomiędzy bocznymi wkrętami a spustem, tym bardziej że są od siebie doyć daleko. One nie mogą mieć w żaden sposób wpływu na działanie spustu.
Awatar użytkownika
krystian

daras pisze:Powiedz jak sobie to wyobrażasz domowym sposobem, nie każdy ma tokarkę w piwnicy na której można nacinać gwint, a do tego jeszcze się trzeba na tym znać. Innej możliwości nie widzę, nie ma narzynek nad wymiarowych więc tylko pozostaje tokarka.
Ale zawsze wśród znajomych znajdzie się tokarz , frezer .

Zamiast lactile smarowałem kiedyś " hermetic" em - to taki klej do uszczelniania silników , jest tani , i z dostaniem nie ma problemu .
Lgm2 + Doc
aamiki

Troche mnie nie było, chodziło o dwie luzujące się boczne śruby, lakier nie pomógł ale za to LOCTITE 648, to zadziałało.Dziękj wszystkim za podpowiedzi.
Awatar użytkownika
januszmariusz

Post autor: januszmariusz »

krystian pisze:
daras pisze:Powiedz jak sobie to wyobrażasz domowym sposobem, nie każdy ma tokarkę w piwnicy na której można nacinać gwint, a do tego jeszcze się trzeba na tym znać. Innej możliwości nie widzę, nie ma narzynek nad wymiarowych więc tylko pozostaje tokarka.
Ale zawsze wśród znajomych znajdzie się tokarz , frezer .

Zamiast lactile smarowałem kiedyś " hermetic" em - to taki klej do uszczelniania silników , jest tani , i z dostaniem nie ma problemu .
Niestety hermetiku nie polecam w trudno dostępnych miejsach(kiedyś służył on skutecznie w do uszczelniania głowic silników spalinowych) .......................
Tylko Loctile (barwa niebieska ) ;)
pozdrawiam Janusz
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40