Dobre rady kolegów bezcenne..

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
Emhyrion

Post autor: Emhyrion »

Różnie to bywa. Ja też strzelam z różnych sprzętów i co pewien czas któryś z nich mnie zaskakuje - albo na plus, albo na minus. Osobiście już widziałem takiego fabrycznego Hatsana 80, który dziurawił tarcze ze skupieniem nie gorszym niż tuningowany ProSport, ale widziałem i takiego Daystate Mk3, z którego na 50 metrów nie dawało się trafić w pokrywkę puszki Exacta.
Zawsze może zdarzyć się cud. Karabin, który będzie miał stabilny system i świetną lufę. I przez fakt, że kosztował 200 czy 300 zł nie można go deprecjonować.

Co nie zmienia faktu, że cuda zdarzają się nadwyraz rzadko, a przez to ciężko w nie uwierzyć. Tu by pomogły relacje świadków albo chociaż skan tarcz :)
Udowadnianie czegokolwiek na zawodach - poza własnymi umiejętnościami - jest złym pomysłem. Bo tam się nie strzela na skupienie, tylko prawidłowo określa odległość do celu. A na zerorange też różnie bywa... Nie, stanowczo - testy skupienia przeprwadza się w ciszy i spokoju.

Post autor: Janusz FWB »

W czwartek będę na 100% na strzelnicy w Jaworznie, tam jest taki stojak do przestrzeliwania broni i dostępny dystans 50 metrów (jest też 100 metrów). Myślę że to najlepszy sposób by ten karabinek dokładnie sprawdzić, strzelę 5 tarcz po 10 strzałów i zamieszczę fotki.

Strzelę też 10 metrów jedną tarczę, ale z lunetką bo siadła na QB tak idealnie że boję się ją ruszać by czegoś nie spi.....ć.
Czyli czekamy do czwartku na test.
Łuk z badyla i sznurka
Awatar użytkownika
maximus

Post autor: maximus »

Janusz FWB pisze:
Czytałem na forach jak w karabinkach dużo wyższej klasy, strzelcy mają z tym problem i przestrzeliny układają się przy różnych odległościach do tarczy w innych miejscach, raz po lewej raz po prawej stronie środka celu (oddalając lub zbliżając dystans do celu).
Na to akurat może mieć wpływ (i tak chyba jest częściej) nie osiowy montaż.
Diablik + Waver v10 2-10x38
Awatar użytkownika
shreq

Post autor: shreq »

Hiszpan63 pisze:Jak w życiu ... cudze dziel na pół ... swoje mnóż x2
Mam dziwne wrażenie, że nie mówisz o rozrzucie :P
Zapisałem się do Anonimowych Alkoholików z Texasu, mam BMI 200 i grupę krwi Mk3 :D
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

shreq pisze:Mam dziwne wrażenie, że nie mówisz o rozrzucie :P
Nie ,.... miałem na myśli możliwości :mrgreen: ... a wogóle , to taka myśl odnosząca się do wszystkiego i do niczego ... :P ... co by nikogo nie urazić ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)