Dobre rady kolegów bezcenne..

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
pala30
Ściepnik
Ściepnik

Dobre rady kolegów bezcenne..

Post autor: pala30 »

Witam kolegów szanownych.Słuchając waszych rad i porad co do strzelania do tarcz postanowiłem zamienić tarcze 20x20 na tarcze standardowe 14x14.Dobrą radą służył mi kolega hiszpan63 i nie tylko.Troszkę potrenowałem i oto wyniki.Dodam że mój hatsan 55 jest pudełkowy siedzi na nim lunetka ostatnio zakupiona od kolegi z forum leapers 3-9x32 AO.(oczywiście mieliście racje , że mój kandar 3-9x40 na hatsanie długo nie wytrzyma )pozycja na lenia czyli siedząca z podparciem ,śrut ktk słowacki.Napiszcie co by można było poprawić ,żeby robić jedną wielką przestrzelinę w 10 może z postawa do strzału coś nie tak,może podpórka zła.Krytyka mile widziana.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
maximus

Post autor: maximus »

Powiem ci że dużo tu się poprawić nie da, tarcze bardzo dobre. Ogólnie są skupienia a odskoki zawszę się trafiają. Jak na tą konfigóracje co masz to wynik naprawde dobry, poprawą go tylko kolejne pudełka śrutu przepuszczone przez lufę. No i myślę że poprawki hatsana by też nie zaszkodziły.
Diablik + Waver v10 2-10x38
Awatar użytkownika
pala30
Ściepnik
Ściepnik

A to tarcze z dzisiaj.Coś mi się zdaje , że więcej z pudełkowego harnasia nie wycisnę.Teraz albo alchemik albo zamiana wiatrówki na coś bardziej precyzyjnego.Sami skomentujcie tarczki.Dystans 15m,18m,20,25m,miało być jeszcze 30m,35m,40m ale pogoda nie pozwoliła.Śrut ktk pozycja ta sama.Nie które odskoki na 6,7 spowodowane są ukąszeniami bestialskich komarów,prawdziwa plaga ich na strzelnicy w Dąbrowie.
Awatar użytkownika
maximus

Post autor: maximus »

Tak jak pisałem, jak na hatsana z pudełka i do tego śrut ktk to naprawdę dobre tarcze.
Diablik + Waver v10 2-10x38
Awatar użytkownika
Arnie

Post autor: Arnie »

Ja bym poćwiczył z innym śrutem, ale jest naprawdę nieźle.
Edit: Patrząc na zdjęcie to usiadłbym niżej albo dał wyższy stolik (podstawkę). Wydaje mi się ( zdjęcie może przekłamywać) , że za mało sie przytulasz :mrgreen: do kolby i pod złym kątem.
STRZELECKA GRUPA SIEKIERKI
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

pala30 pisze:Coś mi się zdaje , że więcej z pudełkowego harnasia nie wycisnę.Teraz albo alchemik albo zamiana wiatrówki na coś bardziej precyzyjnego.
... wyciśniesz :D Poprzyglądałem się Twojemu zdjęciu , również temu w profilu ... opierasz karabin o mięsień , co przy ściąganiu spustu powoduje mimowolne jego naprężanie. Do tego składasz się do optyki jak do strzelania z pozycji leżącej , a powinieneś głowę oprzeć o kolbę i trzymać tak by prawe oko patrzyło w lunetę , a lewe wzdłuż niej ... Wszystkie odskoki na godzinie 13,14,15,16,17 właśnie to potwierdzają ... Dołożenie "alchemika" pozwoli na ciut większą precyzję i komfort strzelania . Na 15m powinieneś się zamknąć w 15 mm-owym otworku. Oczywiście również ważna kwestia ostrzelania się z nowym zestawem , bo będzie inaczej ... :D ... znaczy się ... duuużo lepiej ... ;)

Arnie !! ... czytasz mi z klawiatury czy jak ... ??? :mrgreen:
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
Arnie

Post autor: Arnie »

:mrgreen: -> :mrgreen: :mrgreen: Ty zawsze ładniej i dlużej odpisujesz. Ja jestem leń więc tak hasłowo i lakonicznie :mrgreen:
STRZELECKA GRUPA SIEKIERKI
Awatar użytkownika
pala30
Ściepnik
Ściepnik

O widzisz Chiszpan63 teraz widzę ,że opieram karabinek na mięśniu.hmmm na pewno to zmienię i przytulanie do kolby też.Kurcze jak dobrze że ktoś popatrzy na postawę samemu nie widać.Dzięki wielkie za rady.Na pewno zastosuje w następnej odsłonie moich zmagań z karabinkiem i tarczami..... :P
Janusz FWB

Post autor: Janusz FWB »

A gdzie jest ta strzelnica ?
Łuk z badyla i sznurka
Awatar użytkownika
pala30
Ściepnik
Ściepnik

Strzelnica znajduję się w Dąbrowie Górniczej niedaleko reala .Oczywiście jest nieczynna na czas remontu który trwa już 10 lat.....hahahahha tak tylko remontuje się w Polsce
Ostatnio zmieniony 2011-08-07, 20:27 przez pala30, łącznie zmieniany 2 razy.
Janusz FWB

Tak D.G. ale gdzie dokładnie - przyjadę i zobaczysz jak strzela QB 36-1 4,5mm
Czy jest tam dystans 100 metrów ?
Może 50 też być.

Napisz kiedy będziesz i gdzie to jest.
Łuk z badyla i sznurka
Awatar użytkownika
pala30
Ściepnik
Ściepnik

Jak najbardziej zapraszam w kilku zawsze raźniej.Strzelnica dokładnie znajduję się koło cmentarza i ogródków działkowych.Możemy umówić się koło Reala i podjechać razem.Minuta drogi.Jasne że chcę zobaczyć jak strzela QB.Dystans najdłuższy około 80-100m.Naprawdę można nieźle postrzelać !!Będę na pewno w sobotę i niedzielę pewnie też.Jeszcze raz zapraszam...Ze Sławkowa niedaleko... :D
Ostatnio zmieniony 2011-08-07, 20:48 przez pala30, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pala30
Ściepnik
Ściepnik

Masz parę fotek na zachętę.Można zjeść grilka napić się kawki.....
Janusz FWB

Dzięki za zaproszenie - na 90 % jestem w sobotę.
A bywasz na strzelnicy w Jaworznie ?! - tam można z kuli postrzelać !!!.
Łuk z badyla i sznurka
Awatar użytkownika
pala30
Ściepnik
Ściepnik

Pochodzę z Jaworzna.Ale nie bywam tam.Dogadamy się w piątek na PW o której godzinie.Miejmy nadzieje , że pogoda dopisze.