Crosman Vigilante i ruszająca się lufa?

Wszystko co dotyczy wiatrówek CO2

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

karlik13 pisze: ilekroć ktoś się mnie pyta czym karmili mnie w domu że tak urosłem odpowiadam... drożdżami bo są najtańsze i bez konserwantów
... Obrazek ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

<niektóre śruty brudzą nawet palce>

...to fakt, ale zdarza się chyba przy tanich śrutach, nie warto ich kupować, szkoda wiatrówek, efekty bywają też rózne - odskoki, różna waga, zła gradacja, zdeformowania...zwykłe, delikatne przetarcie wystarczy, aby pozbyć się tych niechcianych tlenków...nie jest wskazane również strzelanie z bb'esów lufą gwintowaną do diabolo...
Awatar użytkownika
Starszy_Pan

Post autor: Starszy_Pan »

OT:
karlik13 pisze:...Powiem szczerze czytałem trochę na tym forum i wiem że Pan wie co mówi (...)
Tak :! W 99,9% wie co mówi :P
Sharp 1210+Barska 3-12x40AO; Iż61 CPR2*+CCCP; Iż 61 CPR1 + kolimator, Gamo Compact; Iż38
*/ CPR=CustomPabloRudnik
karlik13

Post autor: karlik13 »

green_thunder pisze:...to fakt, ale zdarza się chyba przy tanich śrutach, nie warto ich kupować, szkoda wiatrówek, efekty bywają też rózne - odskoki, różna waga, zła gradacja, zdeformowania...zwykłe, delikatne przetarcie wystarczy, aby pozbyć się tych niechcianych tlenków...nie jest wskazane również strzelanie z bb'esów lufą gwintowaną do diabolo...
Śruty teraz jakie kupuje to Crosman Pointed ostatnio kupiłem 2*500szt, mam jeszcze z 160szt Exact 4,52mm z poprzedniej partii jaką kupowałem ale nie przypadł mi zbyt do gustu ze względu na łatwą deformacje kształtu, Pointed jest twardszy. Bardzo lubię strzelać KTK Słowacki ale ostatnio go nie było w moim sklepie i kupiłem Pointeda dwie paczki ale też mi się podoba. Teraz już się nauczyłem i wyciora używać nie będę chyba go wystawie na sprzedaż. A co do BB'S-ów ich nie używam, mam kupione kulki ołowiane takie http://protarget.com.pl/product-pol-288 ... -szt-.html i jeżeli najdzie mnie ochota postrzelać kulkami to tylko takimi, ale za często ich nie używam bo niestety bardzo mało ich wchodzi do magazynka(właśnie one tak brudzą palce). Pozdrawiam.
Crosman Vigilante.
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

...pointed to bardzo dobry śrut do rekreacyjngo, niedrogiego strzelania, też go używam, exacta raczej do karabinków i spokojnego ładowania...