WIatrówki HATSAM opinie sprzedawców w prawda praktyków

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
xkwas

WIatrówki HATSAM opinie sprzedawców w prawda praktyków

Post autor: xkwas »

Nowy wątek a może i stary ale na pewno żywy w racji napchanego po burty statku znanego pod nazwą "Kupie sobie wiatrówkę...na ALL..O" ...
Mniemam że prawdopodobnie 2/3 rynku zaopatruje się w sprzęt na portalach aukcyjnych gdzie jest najtaniej (Wiatrówka to nie Lambo ani Porshe więc kto chce ten może kupić bez większych ceregieli) ale zawsze pozostaje ta 1/3 (powiedzmy) która woli troszkę zagłębić się w lekturze na w/w temat i dowiedzieć się co i dlaczego.
Rozumiem że krótkie kwitowanie 'że szajs" to tłumaczy wiele jednakże najbardziej dociera do przeciętnego X-sińskiego konkretne porównanie /przykład/ a nie zwykły komentarz typu: "polecam x bo y to lipa i szkoda kasę wydawać..."
Osobiście jestem w tej 1/3 stąd dociekałem i dzięki temu jestem tu z Wami ale mniemam że jest takich samych ja ja laików mnogo jak mrówek w lipcu w sosnowym lesie którzy błądzą po omacku po bezkresnych morzach bzdur i tandetnych nic nie mówiących opisach wielokrotnie zupełnie powtarzających się mimo innej marki czy modelu stąd cały kołowrotek myślowy i ten post.
Ja znalazłem rozwiązanie ...(dzięki 4um)...czyli wizyta u profesjonalisty i konkretna rozmowa która rozświetliła mi wiele ale nie każdy ma możliwość i czas na takie rozwiązanie.
Forum nie jest komercyjne więc można śmiało opisać każdy chciany lub może prędzej nie chciany model lub bardziej polecany i mniej... gdyż sam zauważyłem że jest spora ceno-dziura pomiędzy 300 a 700 pln a tę lukę nic nie wypełnia prócz steku bzdur i jałowych opisów parametrów które w zasadzie dla początkującej osoby kompletnie nic nie znaczą...

a czepiłem się HATSAN-a z racji statystyki która wyraźnie wskazuje na tę markę jako prowodyra wszelakich niejasności...jest tego chyba najwięcej w necie... a może się mylę... (mam prawo)
Piszcie jeśli jest to i Wam koledzy znany temat (sam ciekaw jestem Waszych opinii)
zbisz41

Post autor: zbisz41 »

Powiem nie miałem nigdy w ręce hatsana -szczerze to mało w ogóle miałem w ręce :mrgreen:
Byłem bliski zakupu pięknego hatsan striker egde w pełnym zestawie z lupą dwójnogiem i śrutem tez tureckim .
Niestety tutejsze marudy skutecznie wybiły mi to z głowy i zamiast 400 pln wydałem deczko ponad 2000 PLN .
Za ten wybijak jestem im dozgonnie wdzięczny albowiem ....jestem zadowolony.
Z hatsanami to jest tak sa ludzie bardzo zadowoleniu ale sa i bardzo zawiedzeni .
Ponadto każdą wiatrówkę trzeba deczko ucywilizować , hatsana więcej niż deczko i nie wszystkie modele.
Zresztą sam widzisz jest ich najwięcej na rynku...to sie chyba nazywa masówka na gigantyczna skalę .
Awatar użytkownika
Jarecki

Post autor: Jarecki »

O Hatsanach najwięcej napisano tutaj: http://www.e-tawerna.pl/. Ja spędziłem kilka tygodni na lekturze zanim podjąłem decyzję i kupiłem swojego.
Dwa Haenele, Kebab i coś krótkiego.
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Jacek, a nie wpadło Ci do głowy, że ludzie wciąż jeszcze kupują hatsany i wystarczy poszukać zarówno na tym, jak i na innych forach aby uzyskać wszystkie odpowiedzi na pytania ?
To naprawdę nudne wciąż pisać to samo i nie pisz, że nie muszę, bo sam to wiem, tylko tacy jak Ty pytają o to co tydzień.

http://nasze-wiatrowki.pl/search.php
Awatar użytkownika
Jarecki

Post autor: Jarecki »

A najlepiej umówić się z posiadaczami różnych sprzętów, pomacać (karabinki oczywiście), postrzelać i samemu zdecydować.
Dwa Haenele, Kebab i coś krótkiego.
radzix

Post autor: radzix »

Tak samo kiedyś było z chińskimi motocyklami. Nikt z wielce szanownej braci splunąć na nie nie chciał, a teraz? Sprzedaż samego Rometa bije wszystkie inne Marki na naszym rynku razem wzięte.

Hatsan jaki jest taki jest, ale w swojej klasie cenowej po dopracowaniu przez magików,chyba jest najlepszym strzeladłem. Wiadomo, z Rometa wyścigowej maszyny na tor nie zrobimy, ale przyjemność z jazdy na codzień jest taka sama jak na Hondzie za 50 tys.
HW 40 "Trabant" Dębowy , Hatsan "Harnaś" Dębowy mod.8 , S.A 9 "Klocek"
Awatar użytkownika
Cortez

Post autor: Cortez »

radzix pisze:.... przyjemność z jazdy na codzień jest taka sama jak na Hondzie za 50 tys.
Śmiała teza... :roll:
Daystate Merlyn S + Nitrex 3-9x42/SS 10x42
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

radzix pisze: ale w swojej klasie cenowej po dopracowaniu przez magików,chyba jest najlepszym strzeladłem.
... nie jest .

Natomiast ze względu na cenę i rozbudowany rynek tuningowy , bardzo szeroką wiedzę internetową , jest ... podstawą , przystępną cenowo , do wprowadzenia się w świat strzelecki . Podobnie jak kilka innych modeli Crosmana , mniejszych Gamo czy wręcz używek .
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
radzix

No dobra, dla mnie przyjemność jest większa, bo na Rometa wydałem 4 tys a nie 40 a w korku jadę tak samo jak drogi sprzęt , spalając mniej paliwa :) Miałem 3 chińskie jednoślady dotychczas, teraz mam Japońca i różnicy na codzień (poza mocą i zastosowaniem oczywiście) nie widzę :)

@Hiszpan , widzę że analogii jest więcej w świecie wiatrówek i świecie motocykli :)
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Jarecki pisze: najlepiej umówić się z posiadaczami różnych sprzętów, pomacać (karabinki oczywiście), postrzelać i samemu zdecydować.
...tak, to najlepsze rozwiązanie i używki z wyższej półki, oczywiście :) ...
radzix

Z używkami to różnie bywa ... http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?f=12&t=119851
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Radek ... mieszasz tematy ... pistoleciki na co2 to ledwo zabawki z funkcją strzelania . Prędzej czy później zawsze szlag je trafia i kropka . Nie są przystosowane do gigantycznej eksploatacji . Czasami absolutnie nieopłacalne w naprawie . To się kupuje dla "mania" , a nie do strzelania .

Zupełnie inaczej ma się sprawa z normalną wiatrówką . Kupujesz sprzęt (już wszystko jedno czy super sprawny) byle był cały i strzelający . Bo resztę się robi tak czy siak . A na ogół i tak jest to obowiązkowe .
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
radzix

Ok, nie dyskutuje z Prezesem :P

Za młody szczawiu jestem , niedoświadczony jeszcze :)
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

A tu mi się teraz nie wycofuj rakiem ... :P ... możesz sobie dyskutować do woli :D Rzecz w tym , że każdy musi sam określić swój budżet i zastanowić się czego chce . Niestety podczas zakupu wiatrówki ledwo 20% kupujących jest w stanie poświęcić trochę czasu na czytanie , szukanie czy pojechanie pomacać czy pogadać . Reszta to gorące głowy omamione filmikami z youtuba i manią mocy .
Awatar użytkownika
Walend
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Walend »

radzix pisze:Ok, nie dyskutuje z Prezesem :P

Za młody szczawiu jestem , niedoświadczony jeszcze :)
Nie wiem jak to jest z Rometami...znajomi mieli...i pozbyli się bo wyeksplaatowały się niezwykle szybko.
Jeśli chodzi o harnasie - miałem, poprawiałem, z kilku strzelałem. Z resztą spora cześć forum miała je na początku swojej przygody. Jak byś ich nie poprawiał i tak będzie brakowało im kultury pracy lepszych sprzętów.
FWB 300 "Palemka"
FWB 600 + Burris Timberline 4.5-14x32
Remington 1858 Uberti .44
Ruger Mk2 Target .22
CZ P10C 9x19