Sprawdzenie wiatrówek

Moderator: Hiszpan63

yrtyr

Sprawdzenie wiatrówek

Post autor: yrtyr »

Witam wszystkich,
Czy znacie kogoś, kto mógłby sprawdzić, ewentualnie naprawić moje wiatrówki? mam dwie krótkie na naboje Co2 - crosmana C11 i Berette elite II. Z obu nie oddałem nawet jednego strzału, ponieważ gdy ładuję nabój Co2 to całe powietrze ucieka bokiem, a wiatrówka jest oszroniona. Kulki wypadają lufą, wręcz się wytaczają, także nie zasmakowałem jeszcze normalnego strzału. Czytam Wasze forum i wnioskuje że problem leży w uszczelkach, ale to możliwe żeby dwie nie używane wiatrówki z różnych miejsc kupione nie chciały załadować tego naboju? Może ja coś źle robię, za mocno dokręcam? Próbowałem czymś tam oliwić, ale bez skutku. Wiem że było wiele takich tematów, ale mi chodzi bardziej o to czy znacie kogoś kto mógłby to naprawić, sprawdzić? A może któryś z Was się tego podejmie? To moje pierwsze spotkanie z wiatrówkami, także proszę wybaczyć mało profesjonalny sposób wypowiadania się i ewentualne elementarne braki wiedzy na ten temat.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
JesperKyd
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: JesperKyd »

Od witania jest specjalny dział forum. Ot taka tradycja.
Sprawdź oferty komercyjne w bazarze forumowym.
BMK40 by Hogan + Hawke Vantage 4-12x40 & BMK20 by JesperKyd + PP 3-12x42AO & MP61 + Mizugiwa 2.5-7x28 & Marksman 2004 & cdn... :)
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

CO2, czyli dwutlenek węgla, nie powietrze. Dwie nowe wiatrówki nie są zepsute, Ty robisz coś źle, pewnie za lekko dokręcasz, nie smarując przy tym końcówki bombiczki. Jeśli masz załadowany magazynek kulkami i zabezpieczony pistolet, to naciskając spust powodujesz wytaczanie się bebeesów przez przewód lufy. Pistoleciki są z niższej półki, przed zakupem trzeba było poradzić się, kupić jeden dobry...
yrtyr

Post autor: yrtyr »

green_thunder pisze:CO2, czyli dwutlenek węgla, nie powietrze. Dwie nowe wiatrówki nie są zepsute, Ty robisz coś źle, pewnie za lekko dokręcasz, nie smarując przy tym końcówki bombiczki. Jeśli masz załadowany magazynek kulkami i zabezpieczony pistolet, to naciskając spust powodujesz wytaczanie się bebeesów przez przewód lufy. Pistoleciki są z niższej półki, przed zakupem trzeba było poradzić się, kupić jeden dobry...
Tzn ja ich nie kupiłem, tylko otrzymałem, ale to nie istotne. Tak też mi się wydaje że robię coś źle. No nic, postaram się poszukać kogoś w najbliższym otoczeniu który miał z tym styczność, ewentualnie kupie jakiś preparat do uszczelniania, a jak się okażę że jednak coś nie tak z wiatrówkami to skorzystam z tego bazaru.
Awatar użytkownika
JesperKyd
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: JesperKyd »

Zacznij od kropelki oleju na bombiczce.
BMK40 by Hogan + Hawke Vantage 4-12x40 & BMK20 by JesperKyd + PP 3-12x42AO & MP61 + Mizugiwa 2.5-7x28 & Marksman 2004 & cdn... :)
Awatar użytkownika
Gebi
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Gebi »

Na YouTube jest mnóstwo filmów instruktażowo-reklamowych ;)
Jak czegoś nie wiem, tam zazwyczaj zaglądam w celach wizualnych.
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

yrtyr pisze: tylko otrzymałem, ale to nie istotne.
Istotne, bo z pierwszego postu zrozumiałem, że to nowe pistolety. Przy używkach to prawdopodobnie zużyte uszczelki, tylko musisz sprawdzić, po częściowym rozłożeniu, czy gaz ucieka gniazdem ładowania, czy przez zawór strzałowy.