To Gamo Falcon ... stara sztuka z dolnym naciągiem i wysuwanym portem ładowania ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali.... HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali.... HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
[ Dodano: 2010-11-28, 19:36 ]
Działa ,zaraz pójdę do piwnicy przestrzelać .
Nie wiem jak długo będzie działać ,bo w obudowie gniazdo na jeden bolec jest popękane.
forestkorsze pisze:bo w obudowie gniazdo na jeden bolec jest popękane.
... można uformować na gorąco lub przy użyciu poxipolu ...
Wrzuć parę fotek tego pistola i może jakaś tarczka Pamiętam , że to był bardzo sympatyczny pistol i dosyć celnie się z niego strzelało ...
Pyknełem kilka razy,Tu muszę mocno zaznaczyć ,że doświadczenia z pistolami nie mam żadnego ,a sprężynowy trzymałem pierwszy raz .
Strzelałem na skupienie ,nie brałem żadnych poprawek i nie kręciłem szczerbinką . Tarczki trzeba traktować z WIELKIM przymrużeniem oka ,musiałbym troszkę popykać,oswoić się ze sprzętem,a wyniki z pewnością były by lepsze.
Strzelałem ze stojącej,bez żadnej podpórki ,oburącz z 6m .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wczoraj rozebrałem na części pierwsze,suchy był strasznie w środku.
Wypolerowałem końce sprężyny i elementy mechanizmu spustowego które współpracują ze sobą.
Niema korony lufy ,ale nie wiem czy robić,bo muszka nasadzana na lufę (plastyk) w pewnym sensie imituje koronę Rzeźba gwintu w lufie jest ładna,wyrazista.
Regulacja spustu ,to jedynie skrócenie "drogi" , siłę z jaką trzeba w niego cisnąć zmniejszyłem tylko poprzez polerkę.
[ Dodano: 2011-02-07, 20:22 ]
Dziś dorobiłem muszkę do gamonia,znaczy zrobiłem wyższą . Materiałem był gwóźdź 3mm gładki,obciąłem ,szlifnąłem ,zrobiłem kilka nierówności aby nie wypadł ,później oksyda i wkleiłem na poxipol. Niestety aparatu nie mam ,więc nie mam jak pokazać już po zamontowaniu,mam tylko skan samego elementu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To teraz poducha i ze trzy tarcze ze stabilnej pozycji .