Pistolet "gamo" sprężynowy.
Moderator: Hiszpan63
-
- Ściepnik
Pistolet "gamo" sprężynowy.
Rozebrany jest spust i nie wiem czy znajomy dał mi wszystkie części.
Do dyspozycji mam tylko skaner i pistolet się nie mieści cały ,ale co nieco widać
Do dyspozycji mam tylko skaner i pistolet się nie mieści cały ,ale co nieco widać
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
[scroll]# GAMO FALCON # SLAVIA 634#[/scroll]
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
Na początek ; http://www.google.pl/url?q=http://www.a ... tOjUREBEqQ ..
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
... można uformować na gorąco lub przy użyciu poxipolu ...forestkorsze pisze:bo w obudowie gniazdo na jeden bolec jest popękane.
Wrzuć parę fotek tego pistola i może jakaś tarczka Pamiętam , że to był bardzo sympatyczny pistol i dosyć celnie się z niego strzelało ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
-
- Ściepnik
Pyknełem kilka razy,Tu muszę mocno zaznaczyć ,że doświadczenia z pistolami nie mam żadnego ,a sprężynowy trzymałem pierwszy raz .
Strzelałem na skupienie ,nie brałem żadnych poprawek i nie kręciłem szczerbinką . Tarczki trzeba traktować z WIELKIM przymrużeniem oka ,musiałbym troszkę popykać,oswoić się ze sprzętem,a wyniki z pewnością były by lepsze.
Strzelałem ze stojącej,bez żadnej podpórki ,oburącz z 6m .
Strzelałem na skupienie ,nie brałem żadnych poprawek i nie kręciłem szczerbinką . Tarczki trzeba traktować z WIELKIM przymrużeniem oka ,musiałbym troszkę popykać,oswoić się ze sprzętem,a wyniki z pewnością były by lepsze.
Strzelałem ze stojącej,bez żadnej podpórki ,oburącz z 6m .
-
-
Gdzieś już podobny sprzęt widziałem, tylko nazywał się jakoś inaczej i nie był wyprodukowany w Hiszpanii.
http://aukcjewp.wp.pl/wiatrowka-qb-qs-3 ... 10792.html
Czy zauważacie podobieństwo ?
http://aukcjewp.wp.pl/wiatrowka-qb-qs-3 ... 10792.html
Czy zauważacie podobieństwo ?
3xN (Norconia, Norica, Navy)
-
-
- Ściepnik
Wczoraj rozebrałem na części pierwsze,suchy był strasznie w środku.
Wypolerowałem końce sprężyny i elementy mechanizmu spustowego które współpracują ze sobą.
Niema korony lufy ,ale nie wiem czy robić,bo muszka nasadzana na lufę (plastyk) w pewnym sensie imituje koronę Rzeźba gwintu w lufie jest ładna,wyrazista.
Regulacja spustu ,to jedynie skrócenie "drogi" , siłę z jaką trzeba w niego cisnąć zmniejszyłem tylko poprzez polerkę.
[ Dodano: 2011-02-07, 20:22 ]
Dziś dorobiłem muszkę do gamonia,znaczy zrobiłem wyższą . Materiałem był gwóźdź 3mm gładki,obciąłem ,szlifnąłem ,zrobiłem kilka nierówności aby nie wypadł ,później oksyda i wkleiłem na poxipol. Niestety aparatu nie mam ,więc nie mam jak pokazać już po zamontowaniu,mam tylko skan samego elementu.
Wypolerowałem końce sprężyny i elementy mechanizmu spustowego które współpracują ze sobą.
Niema korony lufy ,ale nie wiem czy robić,bo muszka nasadzana na lufę (plastyk) w pewnym sensie imituje koronę Rzeźba gwintu w lufie jest ładna,wyrazista.
Regulacja spustu ,to jedynie skrócenie "drogi" , siłę z jaką trzeba w niego cisnąć zmniejszyłem tylko poprzez polerkę.
[ Dodano: 2011-02-07, 20:22 ]
Dziś dorobiłem muszkę do gamonia,znaczy zrobiłem wyższą . Materiałem był gwóźdź 3mm gładki,obciąłem ,szlifnąłem ,zrobiłem kilka nierówności aby nie wypadł ,później oksyda i wkleiłem na poxipol. Niestety aparatu nie mam ,więc nie mam jak pokazać już po zamontowaniu,mam tylko skan samego elementu.
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik