A rysowanie lufy na czym polega ? Bo też czytałem że nawet lepsze od gwintu , ale co do tego nie jestem przekonany
Proszę o odpowiedź...
Moderator: Hiszpan63
Żebym dobrze zrozumiał... Masz wiatrówkę 5.5 mm ale chcesz mieć 4.5 ?Doberman pisze:Witam , czy możliwe jest żeby gwintować lufę , i żeby zostało 4,5mm czy niestety musi być 5,5mm ??? Bo nie chcą mi wymienić tej wiatrówki
Proszę o odpowiedź...
Doberman nie myślał , że otrzyma ... tylko zgodnie z ofertą , którą widziałem to miała być lufa gwintowanagreen_thunder pisze:Doberman zamówił karabin 4,5 i dostał taki, ale myślał, że będzie GW, otrzymał GL.
mam wiatrówkę 4,5mm , ale z GLEmhyrion pisze:Żebym dobrze zrozumiał... Masz wiatrówkę 5.5 mm ale chcesz mieć 4.5 ?Doberman pisze:Witam , czy możliwe jest żeby gwintować lufę , i żeby zostało 4,5mm czy niestety musi być 5,5mm ??? Bo nie chcą mi wymienić tej wiatrówki
Proszę o odpowiedź...
Jeśli na odwrót to może jeszcze by się dało coś zrobić, pewnie da się poszerzyć otwór, może nawet nagwintować, ale koszty będą niewspółmierne do osiągniętego celu. Już chyba taniej i lepiej będzie wymienić lufę
ale z 5.5 mniejszego kalibru nie zrobisz, bo jak? Napchasz do środka poxiliny i wywiercisz otwór?
ja zapłaciłem 224 zł za wiatrówkę z przesyłką , a gwintowanie mnie bedzie kosztowało 160SlaweQ pisze:Możesz jeszcze spróbować w 'Konceptusie', oferta poniżej:
http://www.konceptus.pl/product_info.ph ... 8497023676
Tylko nie wiem, czy to nie będie przerost formy nad treścią
wiatrówkę kupiłem 13.10.2010 czyli jeszcze trzy dniLocutusBorg pisze:Jeżeli 10 dni już minęło, to możesz mu i tak koło pióra narobić, bo w opisie aukcji jaest jak wół, że miała być gwintowana, a dostałeś coś, co z tym opisem się nie zgadza. Wtedy nawet za przesyłkę (w obie strony) ma Ci zwrócić - jeżeli nie chce, kręci, albo coś (tylko załatwiaj to mailami, żeby mieć w razie co dowód) - postrasz go, że sprawę oddasz do sądu, a ponadto ODDAJ (nie postrasz, no, może z raz) sprawę do Allegro - że wystawia towar niezgodnie z opisem.
Coś mi się wydaje , że na kostce lufy lub cylindrze powinno być oznaczenie "GL" ... łatwiej będzie sfotografować numer seryjny i takie właśnie oznaczenie ...Doberman pisze:ma ktoś pomysł jak zrobić zdjęcie tego braku gwintu ???