który wybrać pistolet?

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

rambo7000

który wybrać pistolet?

Post autor: rambo7000 »

Poszukuje pistoletu na Co2 zastanawiam sie nad kupnem tych pistoletów:

http://www.rebelia-sklep.pl/rebelia-skl ... t&Itemid=1

http://www.rebelia-sklep.pl/rebelia-skl ... t&Itemid=1

Do 350zl moge dac za wiatrowke jak znacie ciekawe to prosze o pomoc;)
Rlyeh

Post autor: Rlyeh »

To zależy, do czego Ci ten pistolet, czego oczekujesz itd. Podaj dodatkowe informacje, inaczej nie uzyskasz jednoznacznej odpowiedzi.
Ten drugi:
http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=1710
A ten pierwszy to zasadniczo ten sam system.
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

SławeQ sprzedaje w tej cenie prawdziwy pistolet, nie plastikową pykaczke, zimą nie do użycia.
rambo7000

Głownie pistoletem planuje strzelac do tzw. puszek i tarcz w piwnicy (moze ja przerobie na mini strzelnice). Wymagan zbytnich nie mam ale głownie żeby był w miare dobry tzn.przecietny:)
Awatar użytkownika
green_thunder

Łucznik jest lepszy do tarczy niż CO2 na kulki bb.
Rlyeh

Jeśli nie zależy Ci na współczynniku lansu, to Łucznik (sprężyna, polski kult), albo Lov 21 (CO2, plastik), albo Crosman 3576 (CO2). Ja bym tak to widział. Te pistolety nadają się i do puszek, i do tarcz.
Tylko do puszek nadają się wszystkie na kulki w stylu takich, które podałeś. Strzelanie do tarczy zasadniczo nie ma sensu, bo o ile jakieśtam skupienie wyjdzie, to jednak bardziej wiarygodnie jest mierzyć wyniki takiego pistoletu w centymetrach kwadratowych, a nie w punktach.
rambo7000

Mógłby mi ktoś powiedzieć dla czego te moje co pokazałem raczej się nie nadają?
A i jakieś linki do sklepów z tymi co podaliście...
A pistolet chce żeby był w miarę realistyczny mianowicie podobny do beretty.

Jednak w tym sie zakochałem:P może ten wybrać?

http://www.artbron.pl/index.php?a=opis&k=4&kt=&id=736
Awatar użytkownika
green_thunder

Z Twoich pytań i rozterek domyślam się, że jesteś młodym człowiekiem. Chcesz mieć pistolet, pytasz- wszystko OK. Większość z nas ma jakieś doświadczenia, przechodziła kiedyś podobne stany, potem rozczarowania i poszukiwania. To, co chciałbyś kupić dla większości z nas leży bliżej zabawek, owszem, miewamy też takie sprzęty, ale jako czwartą czy piątą jednostkę, już zupełnie superrekreacyjnie. Nie mamy zwyczaju lekceważyć pytających, tyle, że powtarzają się te sytuacje.
Jeśli chcesz mieć coś, co da Ci satysfakcję, to nie szukaj wiatrowek strzelających kulkami.
Zauważ, że cena nie jest bez znaczenia. Walthery np.88 cą celne, ale dużo kosztują. Domyślam się, że kręci Cię realizm, szybkostrzelność itd. Do tego ta berette nadaje się, ale nie oczekuj super wyników, a wspominałeś coś o tarczy. Może zainteresuj się czeskim pistoletem Lov21? Ludzie go chwalą, jest supercelny, w Twoim budżecie.
Rlyeh

rambo7000 pisze:Jednak w tym sie zakochałem:P może ten wybrać?
Podałem link z opisem tego samego pistoletu. Jeśli przeczytałes opis i nadal chcesz to kupić, nie ma rady. Kupuj. To takie hobby, że jak się ma ciśnienie na coś, to i tak się właśnie to kupi.
Znajdź chociaż używkę, bo nie jest to warte tych 249 PLN.
rambo7000

Owszem macie racje ,że kręci mnie strzelanie czysto rekreacyjne ,a nie zawody strzeleckie karabinki po 3000zl ,lunety po 1000zl... Oczekuje pistoletu do wykorzystania wolnego czasu. Może później zainwestuje w cos lepszego.... Jak na razie to tylko rozrywka ,więc zdecyduje się na Berette Elite II. Wszystkim ,którzy mi pomogli dziękuje!
Awatar użytkownika
green_thunder

Powodzenia ;)
Tyle, że będzie Ci przykro, jak na 10 m nie strącisz figurki, a koleś z łamańcem zwali cały szereg :P
Jamba

Post autor: Jamba »

Johny Rambo.. myśle ,że częsciej będziesz oddawał to coś do naprawy ,niż strzelał :/ Strzelam dużo z krótkiej pneumatycznej i mam możliwość testowania nowych strzeladeł .Zastanów sie nad zakupem tego BERETA ;) może jakiegoś używanego Waltherka 99 ,poszukaj ,można kupić okazjonalnie.Posłuchaj kolegów bardziej doświadczonych---chyba ,że lubisz wywalać kase do kanału...w takim razie sorry :)
Falcon 25Cs+Leapers 3x9-40AO R/G
Awatar użytkownika
green_thunder

No i to chyba podsumowanie...
rambo7000

Rzeczywiście czytałem na innym forum ,że to ,,śmieć'' (sory za wyrażenie).
A z jakiś normalnych wmiare dobrych karabinków (nie pistoletów) do 400zl dostane?
tylko nie Slavie bo chce kupic w miescie ,a nie przez neta. U mnie w mieście niema jej;) Ito tak żeby wchodziło min. 5 śrutu do komory (może być przeładowywana).
Awatar użytkownika
green_thunder

No to od nowa: przy tym założeniu finansowym z magazynkiem trochę ciężko, crosman 1077 na CO2, Bajkał Iż 61m - boczny naciąg, sprężyna. Oba obejrzysz tu:
http://www.bestgun.pl/sprezynowe-c25_77.html
Sklep Radex to solidny sklep.