Do 500-550zł

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

korsarz

Do 500-550zł

Post autor: korsarz »

Witam ponownie. Mam (teraz :D ) ochotę kupić sprężynkę coś za 500-550 zł z dolnym naciągiem, co byście polecali?
PS. nie podawajcie aukcji na allegro bo juz tam więcej nic nie kupie. np.www.bron.pl
Za pomoc dziękuję :D
Mam ochotę na Hammerli Hunter Force 900 Combo za 499zł...
pięknyzadek

Post autor: pięknyzadek »

korsarz pisze:Mam ochotę na Hammerli Hunter Force 900 Combo za 499zł...
skoro lubisz chińszczyznę....
korsarz

Co innego polecasz za tę cenę ?
a NORICA DREAM HUNTER kal. 4,5 mm ?
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Jeśli nikt Cię nie namówi na "jedynie słuszną slavie" przy tym nudną jak flaki z olejem, albo mocno przechodzonego, ale "hw",(domyślnie mod.30), to warto zainteresować się noricami, ale z prawdziwej Hiszpanii. Miałem Marvic Golda - doskonała, mam też jeszcze noricę mod.56, b.celna z otwartych, na 20-25 m (dokąd przyrządy nie przesłonią, a moja ma jeszcze nie tru-glo, bo wiek jej ok.20lat) spokojnie przewraca bombiczkę CO2. Solidne wykonanie, żadnych luzów, twarde drewno, zero nalotu na oksydzie, skladna, bezawaryjna. Ot, i tyle, ale pewnie w temacie "norica" jestem jedyny na tym forum. A szkoda, mało kto zna te naprawdę dobre, z temperamentem, karabinki.
http://sklep.incorsa.pl/contact.html
Awatar użytkownika
januszmariusz

Post autor: januszmariusz »

pozdrawiam Janusz
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
korsarz

Przekonałeś mnie do AirMaster 300. Wie ktoś jakie ma skupienie strzału i na jakim dystansie można z niej celnie strzelać ?
Awatar użytkownika
green_thunder

Zobacz sobie też to, znam osobiście sprzedającego:
http://forum.strzelanie.com/viewtopic.php?t=465
Awatar użytkownika
januszmariusz

Post autor: januszmariusz »

korsarz pisze:jakie ma skupienie strzału i na jakim dystansie można z niej celnie strzelać ?
Przeczytaj ten temat:
http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=1730
pozdrawiam Janusz
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
Awatar użytkownika
SlaweQ
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: SlaweQ »

green_thunder pisze:Jeśli nikt Cię nie namówi na "jedynie słuszną slavie" przy tym nudną jak flaki z olejem, albo mocno przechodzonego, ale "hw",(domyślnie mod.30), to warto zainteresować się noricami, ale z prawdziwej Hiszpanii. Miałem Marvic Golda - doskonała, mam też jeszcze noricę mod.56, b.celna z otwartych, na 20-25 m (dokąd przyrządy nie przesłonią, a moja ma jeszcze nie tru-glo, bo wiek jej ok.20lat) spokojnie przewraca bombiczkę CO2. Solidne wykonanie, żadnych luzów, twarde drewno, zero nalotu na oksydzie, skladna, bezawaryjna. Ot, i tyle, ale pewnie w temacie "norica" jestem jedyny na tym forum. A szkoda, mało kto zna te naprawdę dobre, z temperamentem, karabinki.
http://sklep.incorsa.pl/contact.html
Z tym namawianiem Robrcie, to nie do końca jest tak jak piszesz.
Jak widzisz w powyższym temacie te modele nie zostały zaproponowane.
Za to nominowano dwa inne z dalekiego wschodu.
Czyli chyba jest O.K.
O Norice nikt nie wspomniał, ponieważ jak sam zauważyłeś mało jest o niej informacji.
Napisz coś, tak samo jak o BSA.

Ja ostatni na 'Orle' dzięki Młynkowi mogłem popykać trochę z BSA Lightinga.
Jarek zrobił w nim ślizgi i miał jeszcze popracować nad sprężynkami spustu.
Celny, szybki, kompaktowy karabinek o myśliwskim zacięciu.
Witboj zaś przytargał GAMO Sutzena i przez moment mogłem się poczuć jakbym nawalał z muszkietu.
Celny, ale kop jak dziki osioł, albo jaj już nie pamiętam Hatsana :roll:

Niestety tych karabinków jak i Norici nie można polecić koledze, ponieważ nie łapią się na jego przedział cenowy.

P.S.
BSA ma o wiele wygodniejszy chwyt od HW :>

Uczę się strzelać od nowa 8-)
Awatar użytkownika
green_thunder

Lightninga już nie mam, ale dokąd mialem, byłem b. zadowolony, najbardziej właśnie z powodu niesamowitaj osady. Teraz chyba hw 100 sk trochę do niej podobny jest. Być może wyprzedziłem temat namawiania, ale to moje gapiostwo, bo to nie ten kolor forum :P . O norice mod. 56 (tej mojej, starej) już właściwie napisałem. Na pewno jest bardzo dobra dla młodzieży, z uwagi na wymiary osady, oraz ciężar. Strzela się bezstresowo, składnie i celnie z otwartych, posiada też szynę 11 mm, ale z jaskółczym ogonem, więc montaż dwuczęściowy. Przypomina mi slavię 630 z jakości strzału, jedynie jest trochę mocniejsza, coś ok.13 J. Pewien niewprawiony strzelec, ale z dobrymi oczami, strzelając z niej pierwszy raz z otwartych miał naprawdę dobre rezultaty. Dlatego dostał ją w użytkowanie :D .
Napisałem z lekkim przekąsem, bo nie znoszę dogmatów. Wielu userów widzi, albo chce widzieć jedną firmę i koniec. Taka mantra. Drażni mnie to, bo przecież jest sporo karabinków do wyboru, których specjalnie nie trzeba przygotowywać, piłować, szlifować. Tytułowe noriki są już od czterystu paru zł.
Wybór zawsze należy do nabywcy, jednak dobrze jest otworzyć przed nim szersze spektrum. Zgadzam się z jednym "dogmatem": idż na strzelnicę, przedstaw problem, koledzy pomogą, na pewno dadzą postrzelać, opowiedzą o wadach, zaletach.

Nie mialem zamiaru być mądralą.

P.S Jeśli chodzi o Stutzena, to Twoje odczucia chyba były takie, jakie mieli w zamiarze konstruktorzy, ale ładny jest :lol:
pięknyzadek

korsarz pisze:Co innego polecasz za tę cenę ?
a NORICA DREAM HUNTER kal. 4,5 mm ?
a jednak lubisz chińszczyznę.....
Awatar użytkownika
Nelo

Post autor: Nelo »

Norica to teoretyczne hiszpańska wiatrówka chyba.
Hatsan85 + PP 4x32AO
Qb78 + Hawke Eclipse 4x32
Awatar użytkownika
green_thunder

Oczywiście, 75% myli Norica Farmi z Norconia Germany

http://www.norica.es/
pięknyzadek

gdzieś czytałem, że Norica jest produkowana dla koncernu Umarex. Jakoś takie mam przekonanie, że wszystko co dla Umarexa jest produkowane to Chiny. Tak samo jak z Hamerl.
Kasia81

Post autor: Kasia81 »

korsarz pisze:Przekonałeś mnie do AirMaster 300. Wie ktoś jakie ma skupienie strzału i na jakim dystansie można z niej celnie strzelać ?
Jest OK CELNOSC NA 20-stu metrach zalezy od srutu.koniecznie dociazyc kolbe bo ciagnie do przodu.wskazany tuning Doktora Pio ma miec nowe sprezyny czekam na odpowiedz.W polimerowym lozu jest uniwersalna co do strony z ktorej strzelasz.ja strzelam z lewej a wiekszosc znajomych z prawej wiec jest git. ps.Ladnie wyglada zobacz...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 2009-10-26, 11:23 przez Kasia81, łącznie zmieniany 1 raz.