crosman c11/3576,beretta elite II,Smith&Wesson M&P..
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
crosman c11/3576,beretta elite II,Smith&Wesson M&P..
Witam
Od pewnego czasu szukam najodpowiedniejszej mi wiatrówki do 250zł Więcej na tą zabawkę nie przeznaczę niestety ... Od razu powiem , że nie lubię rewolwerów .. Ale wymienię jeden w opisie z racji tego , że jego celność jest przyzwoita .
Oto jest moja lista upatrzonych modeli:
- beretta elite II
- Smith&Wesson M&P
- DESERT EAGLE Compact
- crosman c11
- crosman 3576
Moje pytanie jest następujące Która wiatrówka jest najlepsza pod względem mocy jak i celności Będę strzelał do wszystkiego (puszki,butelki,tarcze itp ) A może są jeszcze jakieś interesowne pistoleciki za tą cenę ? Za pomoc bardzo dziękuję . Pozdrawiam Primax ...
Edit:
Dodaję ankietę
Od pewnego czasu szukam najodpowiedniejszej mi wiatrówki do 250zł Więcej na tą zabawkę nie przeznaczę niestety ... Od razu powiem , że nie lubię rewolwerów .. Ale wymienię jeden w opisie z racji tego , że jego celność jest przyzwoita .
Oto jest moja lista upatrzonych modeli:
- beretta elite II
- Smith&Wesson M&P
- DESERT EAGLE Compact
- crosman c11
- crosman 3576
Moje pytanie jest następujące Która wiatrówka jest najlepsza pod względem mocy jak i celności Będę strzelał do wszystkiego (puszki,butelki,tarcze itp ) A może są jeszcze jakieś interesowne pistoleciki za tą cenę ? Za pomoc bardzo dziękuję . Pozdrawiam Primax ...
Edit:
Dodaję ankietę
Ostatnio zmieniony 2009-10-18, 21:49 przez primax, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Posiadam Crosmana C11, więc mogę się o nim wypowiedzieć.
Jako zabawka bardzo fajny, celny do 10m, lekki, brak blowbacka trochę boli ale nie przeszkadza w zabawie. Ok 70 - 60 równych strzałów. Co do energii zadowalająca, mi więcej nie potrzeba. Tarcz nie mam, próbowałem strzelić jakąś ale jestem za szybki ,a po za tym to nuuda.
Jako zabawka bardzo fajny, celny do 10m, lekki, brak blowbacka trochę boli ale nie przeszkadza w zabawie. Ok 70 - 60 równych strzałów. Co do energii zadowalająca, mi więcej nie potrzeba. Tarcz nie mam, próbowałem strzelić jakąś ale jestem za szybki ,a po za tym to nuuda.
Hatsan85 + PP 4x32AO
Qb78 + Hawke Eclipse 4x32
Qb78 + Hawke Eclipse 4x32
-
Beretta Elite II
http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=1710
------
True, i dlatego ja bym wziął Crosmana 3576. Ale to kwestia tego, czego się oczekuje. Jak lansu - to coś z blowbackiem, jak celności - Crosman.
http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=1710
------
True, i dlatego ja bym wziął Crosmana 3576. Ale to kwestia tego, czego się oczekuje. Jak lansu - to coś z blowbackiem, jak celności - Crosman.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Rlyeh, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Ściepnik
-
-
-
-
-
- Ściepnik
@primax
Jeśli chcesz tłuc butelki z 15m, to każdy pistolet na BB to potrafi. kulki BB twarde są, więc przy mniej-więcej centralnym trafieniu butelka pęka, albo zostaje zgrabna gwiazdka z dziurką (nie przestrzelina). Z trafieniem jest problem, ale ponieważ magazynki w tych pistoletach są pojemne, to strzelasz raz za razem, obserwujesz lecące kulki i bierzesz poprawkę. Napewno któraś trafi. Może nawet kilka.
Taka jest właściwość tych zabawek na BB, że strzelasz tak, jakbyś lał wodą z węża ogrodowego. Nie pytaj o skupienie, bo nie do takiego strzelania te pistolety zostały stworzone.
To zabawki do szybkiego strzelania, zasypania celu gradem BB. Z tego jest fun.
Jeśli chcesz tłuc butelki z 15m, to każdy pistolet na BB to potrafi. kulki BB twarde są, więc przy mniej-więcej centralnym trafieniu butelka pęka, albo zostaje zgrabna gwiazdka z dziurką (nie przestrzelina). Z trafieniem jest problem, ale ponieważ magazynki w tych pistoletach są pojemne, to strzelasz raz za razem, obserwujesz lecące kulki i bierzesz poprawkę. Napewno któraś trafi. Może nawet kilka.
Taka jest właściwość tych zabawek na BB, że strzelasz tak, jakbyś lał wodą z węża ogrodowego. Nie pytaj o skupienie, bo nie do takiego strzelania te pistolety zostały stworzone.
To zabawki do szybkiego strzelania, zasypania celu gradem BB. Z tego jest fun.
Wiatrówki różne
-
Mój typ to Crosman 3576 , prosta ,celna i udana konstrukcja .
Test:
http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=2677
Test:
http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=2677
pozdrawiam Janusz
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
-
Crosman 3576 bardzo mi chodzi po glowie ... ale jest duzy ... i to troche mnie odpycha od tego xD .. Crosman c11 podobno z powodu krotkiej lufy jest slaby na dalsze dystanse ... (tez mi sie bardzo podoba i cena atrakcyjna ) Mozecie się wypowiedzieć o pozostalych 2 modelach ? Smith&Wesson M&P , DESERT EAGLE Compact Mają dłuższą lufę od c11 bawił sie ktoś ktorymś z nich ? Pozdrawiam
-
-
- Ściepnik
Witaj!
Jak widzisz C3576 ma więcej zalet. Kulki raczej ołowiane bo zniszczysz magazynki - są plastikowe a w środku otworu na śrut są 4 prowadnice jako że z pastiku wnioski można samemu wyciągnąć.
Na BB mam Pro77. Samopowtarzalność bajer jak i spust reszta to wielki minus. Strzelałem z C11 i ma taki sam problem jak PRO77 lubi gubić kulki z magazynka w środku pistoletu. Wystarczy strzelić na zabezpieczonym i kulka wypada.
C11 wali z 6 m mocno, może to plus ale i są dość mocne rykoszety! W pomieszczeniach nie postrzelasz.
Uważam że tanie wiatrówki na BB są mało precyzyjne - zabawki.
Jeżeli chcesz się pobawić butelkami to wal z BB ale z tarczami to będzie kicha.
Wybór oczywiście należy do Ciebie.
Jak widzisz C3576 ma więcej zalet. Kulki raczej ołowiane bo zniszczysz magazynki - są plastikowe a w środku otworu na śrut są 4 prowadnice jako że z pastiku wnioski można samemu wyciągnąć.
Na BB mam Pro77. Samopowtarzalność bajer jak i spust reszta to wielki minus. Strzelałem z C11 i ma taki sam problem jak PRO77 lubi gubić kulki z magazynka w środku pistoletu. Wystarczy strzelić na zabezpieczonym i kulka wypada.
C11 wali z 6 m mocno, może to plus ale i są dość mocne rykoszety! W pomieszczeniach nie postrzelasz.
Uważam że tanie wiatrówki na BB są mało precyzyjne - zabawki.
Jeżeli chcesz się pobawić butelkami to wal z BB ale z tarczami to będzie kicha.
Wybór oczywiście należy do Ciebie.
Crosman 3576, 2xŁucznik KL.170, PRO77, Lider S-9, Sharp Innova 1210+Delta 3-9x40
-
-