CO WYBRAĆ?

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
pcbr

CO WYBRAĆ?

Post autor: pcbr »

Na samym początku chciałbym się z wszystkimi przywitać więc

Witam wszystkich użytkowników ,administratorów ,adminów itd ;)

a teraz do rzeczy. Wiem ,że takich tematów jak ten pewnie było sporo jednak proszę o potraktowanie mnie indywidualnie ;) od jakiegoś czasu planuję zakup wiatrówki. Zdecydowałem ,że będzie ona klasycznie łamana ,kal.4,5 do wydania mam 500-550PLN myślę ze da sie za te pieniążki kupić coś fajnego na początek. Osobiście z wyglądu najbardziej podoba mi się
-Hammerli hunter force 750 combo
-Hatsan 55 STG
-BMK 20

proszę o wszelką pomoc szczególnie użytkowników lub ludzi ,którzy mieli okazje strzelać z w.w. karabinków :)

[ Dodano: 2009-08-05, 12:40 ]
No i mam nadzieję ,że nie dostane po głowie za ten temat :oops:
pudełkowy Hatsan 55 'sas'
Awatar użytkownika
krystian

Post autor: krystian »

Gdyby każdy był traktowany indywidualnie , byłby tu niezły bałagan :P

Witaj , Za te pieniądze można kupić fajną wiatrówkę np. slavie 634 , tuningowanego hatsana 55/70/80/90/ ( jeden wisi w k/s). Napisz do czego chcesz strzelać , na jakim dystansie to coś się zaradzi
Ostatnio zmieniony 2009-08-05, 13:39 przez krystian, łącznie zmieniany 2 razy.
Lgm2 + Doc
Awatar użytkownika
pcbr

no masz racje :|

chce strzelać rekreacyjnie, dla zabawy na dystansie max 25m(puszki jakies pudełka i inne cuda no i oczywiście do tarcz) chodzi o to żeby była solidna nie wymagająca zbyt częstego ''rozbierania'' bo poprostu sie na tym nie znam no i w miarę celna. Wiem ,że głupio piszę ale kompletnie się nie znam :-?
Awatar użytkownika
SlaweQ
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: SlaweQ »

Witaj na forum :)

Mamy tu na Forom taki dział, gdzie jest już kilkanaście podobnych tematów, z kryteriami jak Twoje:

http://nasze-wiatrowki.pl/viewforum.php?f=83

Przeczytaj i być może w kręgu Twoich zainteresowań znajdą się inne modele wiatrówek.
Co do ich rozbierania to tylko kwestia czasu, jak się rozłoży pierwszą, to potem już jakoś idzie :mrgreen:

Uczę się strzelać od nowa 8-)
Awatar użytkownika
DoktorPio

Re: CO WYBRAĆ?

Post autor: DoktorPio »

pcbr pisze: -Hammerli hunter force 750 combo
-Hatsan 55 STG
-BMK 20

proszę o wszelką pomoc szczególnie użytkowników lub ludzi ,którzy mieli okazje strzelać z w.w. karabinków :)
:oops:
Jak na początek to żaden z tych karabinków !
Żeby to strzelało trzeba by było to i owo w nich poprawić a jak ktoś nie ma doświadczenia i zaplecza technicznego to lepiej kupić coś sprawdzonego np Slavie 634 może być używana a nawet czasem lepiej używana bo ma co nie co poprawione :)
A tak masz do wyboru

-Chinkę
-Turka
-Chinkę

Nie polecam ;)
HW 100S FSB 4-16X50
HW 97K 3,5-10x40
AirArms ProSport 4-12x40
BSA Lightning XL 3-9x40
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Za te pieniążki kup hatsana od Rlyeha (jemu nie wypada zachęcać :mrgreen: ) w tut.K/S. Z opisu wynika, że jest zrobiony i na lupkę Precision Point zostanie. I nie przejmuj się - nigdy pierwszy karabinek nie jest dożywotni, najwyżej na trzy miesiące.
I przy H70 dystans wydłuży Ci się spoko do 50 m.(dalej też się da, przy malej wprawie)
Awatar użytkownika
pcbr

a coś po za slavia 634 ? jednak trochę budżet nie ten. Dla mnie te 500PLN na początek to i tak delikatnie za dużo.. a z drugiej strony skoro stać mnie na 500 to stówka więcej dużej różnicy nie robi. Chciałbym wiatrówkę nowa i tak jak napisał DoktorPio żebym nie musiał przy niej za dużo posiedzieć po zakupie ma być solidna i celna :)

No i dziękuje za pomoc liczę jeszcze na parę postów od expertów :)
Awatar użytkownika
krystian

http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=2544
Nowa nie zawsze znaczy lepsza . Tym bardziej ze nie chcesz grzebać w bwbachach.
nie ma co rozprawiać , zrobiony hatsan jak jak najbardziej ok. na początek . A i na lunetę zostanie .
Lgm2 + Doc
Awatar użytkownika
SlaweQ
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: SlaweQ »

Wiatrowaniem bawię się od około dwóch lat.
Przez ten czas byłem w posiadaniu przechodnim kilku pistoletów i kilkunastu karabinków.
Ani jeden nie byl nówka.
Za to miałem okazję poprawiać nówki nie śmigane kolegów, co by mogli z nich lepiej strzelać.
Jeśli sam piszesz, że na początek nie chcesz się bawić w rozkręcanie, to lepiej kupić zrobiony karabinek.
Tu zgadzam się z moimi przedmówcami (przedpisami :mrgreen: ) w 100-tu %-tach.

Uczę się strzelać od nowa 8-)
Awatar użytkownika
pcbr

młody głupi wie swoje uparcie chce nowa :oops: dziś wieczorem przywiozłem od babci lidera 44 do zabawy jutro go rozłożę na czynniki 1-sze wysmaruje wg rad na forum i trochę się nim pobawie :D
Awatar użytkownika
januszmariusz

Post autor: januszmariusz »

pozdrawiam Janusz
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
Awatar użytkownika
krystian

płacić 450zł za hatsana to niedorzeczność .

lidera nie rozkładaj , bo się zniechęcisz do strzelectwa . ta wiatrówka była tak zaprojektowana , aby po rozłożeniu nie dawała się złożyć :mrgreen:

Acha , widziałeś obcięte paluchy przez odpowiednika lidera ? Więc przed wsadzeniem śrutu do portu ładowania należycie zabezpieczaj cylinder np. baterią .
Lgm2 + Doc
Awatar użytkownika
ToiletDuck

Post autor: ToiletDuck »

Wiem, że moja opinia nie wyda Ci się najistotniejsza, ale uwierz mi wielę stron przeglądałem, wiele "for" analizowałem. I tak dziś i jutro wybrał bym coś z dwóch egzemplarzy:
- QB78 (miły karabinek na CO2) nie trzeba nic w nim robić aby sobie od razu postrzelać dla relaksu - są egzemplarze z lupką GAMO 3x9/40 i montażem za 360 zł
- Sharp Innova 1210 w drewnie (PCA, tłumik) - 180 zł - po prostu rewela - wiadomo nie każdemu pasuje pomka ale to jest na prawdę fajnocki karabinek i tak samo nic nie trzeba w nim grzebać aby móc od razu po wyjęciu z pudełka strzelać.
Pozdro
Awatar użytkownika
Nelo

Post autor: Nelo »

ToiletDuck pisze:Wiem, że moja opinia nie wyda Ci się najistotniejsza, ale uwierz mi wielę stron przeglądałem, wiele "for" analizowałem. I tak dziś i jutro wybrał bym coś z dwóch egzemplarzy:
- QB78 (miły karabinek na CO2) nie trzeba nic w nim robić aby sobie od razu postrzelać dla relaksu - są egzemplarze z lupką GAMO 3x9/40 i montażem za 360 zł
- Sharp Innova 1210 w drewnie (PCA, tłumik) - 180 zł - po prostu rewela - wiadomo nie każdemu pasuje pomka ale to jest na prawdę fajnocki karabinek i tak samo nic nie trzeba w nim grzebać aby móc od razu po wyjęciu z pudełka strzelać.
Pozdro
Sharp Innova to teraz 180 zł nie kosztuje tylko pod 300... ale i tak się opłaca...
z resztą co ja ci będę mówił:
http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=1623
Hatsan85 + PP 4x32AO
Qb78 + Hawke Eclipse 4x32
Awatar użytkownika
ToiletDuck

Post autor: ToiletDuck »

Mam faceta który sprzedaje za 180 zł (4,5 mm ofc) więc proszę Cię ...