Jako nowicjusz na forum od razy przechodzę do zawracania d... - gitary
Chciałbym kupić wiatrówkę -pistolet. Z racji BARDZO ograniczonego budżetu zainteresowałem się CROSMANem C11.
Czy ktokolwiek z was miał doświadczenia z tym pistoletem lub może ktoś ma link do jakiejkolwiek recenzji.
Sprzęt ma mi służyć do zabawy i lekkiego roztrenowania (puszki, słoiki itp.) a nie do sportowego strzelania.
I by się nadał
Osobiście wolałbym użyć nielubionego zwrotu i .... kupił później, ale coś innego.
Prosty powód, kupisz za normalne pieniądze, później ciężko będzie sprzedać i odzyskać kaskę. A prędzej, czy później zechcesz zmienić na lepszy model
pozdrawiam, Cezar
dla siebie żyjesz dniem dzisiejszym, dla swoich bliskich-każdym kolejnym...
Przywołam opis Bereta http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=1710
To nie to samo, ale... jest wiele elementów zbieżnych. W tym cena (choć teraz dziwnie podskoczyła - jak za taki crap - nie warto dawać dwóch stów). Sam oceń, czy warto.
Ogólnie dość ciekawie wyglądają takie propozycje: http://www.allegro.pl/item699767149_pis ... _46mm.html
Ze względu na magazynek. Raz że wygląda faktycznie jak magazynek, dwa - można sobie zapodać jeszcze jeden, i strzelanie wtedy nabiera większego sensu. I na strzelanie PPP też by się nadawał...
mam go i raczej bym nie polecam chociaż do puszek na 10 m każda kulka wchodzi....
nawet na 20m da się trafić... ale celny to on ci nie jest.
duży minus to brat blowbacka,(czy jak to się tam pisze)
plus to cena...
a pop za tym jest dość bezpieczny po strzale z 40 cm dłoń leci trochę krwi i tyle, opuchlizna po tygodniu zchodzi.... testowałem ..... (tak to jest jak człowiek ślepy i nie umie do 18 liczyć..)
a i na pewno do ceny trzeba doliczyć 65zł za dwa magazynki bo bez to nich to nich to samo:D
[ Dodano: 2009-07-30, 14:23 ]
Wielkie dzięki za odpowiedzi.
Po przeczytaniu kilku dodatkowych wypowiedzi chyba zdecyduję się na rewolwer CROSMANA 3576
Wyczytałem że jest w miarę celny i że daje sporo frajdy.
Rozważam też CZ 75D
Który z nich polecilibyście
Zaznaczam że jestem zupełnie zielony jeżeli chodzi o krótkie wiatrówki.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2009-07-30, 15:28 przez tregarth, łącznie zmieniany 1 raz.
No to konkrety.
Na bank strzelanie do puszek z lekkim zacięciem na tarczę (strzelone czarne kółko strasznie poprawia nastrój )
Blow back niekoniecznie bo czytałem że część gazu idzie na poruszenie zamka.
Nieistotne czy będzie to pistolet czy rewolwer.
No i byłoby miło gdybym nie spłukał się kompletnie bo mi połowica urwie co nieco...
Zostań przy rewolwerze Crosa. Stosunek jakość-cena-frajda jest całkiem przyzwoity. Jak ci się wkręci będziesz szukał czegoś konkretniejszego do konkretnych celów.
HW-80ksd + DOT 4-16x42AO, QB78 Deluxe - UKRADZIONY PRZEZ MACIEJA BAJKOWSKIEGO Z PSEUDO SERWISU WIARUS, Crosman 1077 + Leapers Mini 4x32, a Swawolna uber alles!
Dzięki za pomoc!
Kurcze ja taka niezdecydowana bestia jestem że nadal nic nie wiem
Teraz znowu kusi mnie QB 78 bo jednak chyba tarcze lepiej mnie zabawią.
Zobaczę jak wyjdę finansowo w tym miesiącu.
Jak w końcu coś kupię to się pochwalę