http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=692 i tu widać w C2100 -chyba 12 bruzd. Więc może ilośc bruzd wynika z długości lufy a nie stosowanego śrutu?
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
Niszczy.javiki pisze:i okazuje się że każdy będzie twierdził że jego zdaniem BBs zniszczy gwint -a danych na to nie ma.. to może wcale nie niszczy?
E tam... Ja tylko nie wagarowałem z lekcji fizyki...Gebi pisze:(...) "Wykład" Mistrza Macieja jest rewelacyjny pod względem formy i zastosowanych porównań. Jakby ilustracje dołożyć, to mamy gotową monografię "BBs-ową"![]()
Chylę czoła, WIELKI SZACUN
Zakładasz tym samym idealny: środek ciężkości i sferyczność (kulistość) BBs-a oraz idealne, centralne, osiowe wniknięcie kuleczki do lufy.javiki pisze:Bo jeśli by było tak jak pisze mc_iek -co tez ja sam wnioskuję poprzez teorię a nie praktyczne zauważenie- że kuleczka leci w osłonie powietrza-to ona może wcale się nie stykać z gwintem. I moze nie mieć żadnego wpływu na zuzycie-przynajmniej do pewnego czasu do kiedy ta poduszka występuje.
mc_iek pisze:Wykonanie takich testów jest niewspółmiernie bardziej kosztowne, niż wartość praktyczna wyników.