Dobra wiatrówka sprężynowa

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
Cortez

Post autor: Cortez »

Jeeeeeeeeeeezzzzuuuuuuuuuuuu :! Chłopie opanuj się!!! Już kupiłbyś cokolwiek - a jak chcesz po taniości, to bierz Crosmana Vantage. :!
Daystate Merlyn S + Nitrex 3-9x42/SS 10x42
tao_tsy

Post autor: tao_tsy »

Niech kolega szuka , jeżeli kolba z plastiku nie przeszkadza to i hatsan się nada. U mnie Crosman Quest jest dopieszczony i nic nie szarpie przy energii około 16.8 J , śrut zaledwie przy wystrzale na wieżyczce lunety przesuwa się o 1 mm . Najlepiej kup używany dopieszczony sprzęt lub w Cekaus sklep , tam mają wiatrówki gotowe do strzelania.
Awatar użytkownika
JesperKyd
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: JesperKyd »

Cortez pisze:Jeeeeeeeeeeezzzzuuuuuuuuuuuu :! Chłopie opanuj się!!! Już kupiłbyś cokolwiek - a jak chcesz po taniości, to bierz Crosmana Vantage. :!
Spokojnie Cortez. :)
To nie pierwszy osobnik który nie wie czego chce i który ma problemy ze zrozumieniem tego co piszemy.
BMK40 by Hogan + Hawke Vantage 4-12x40 & BMK20 by JesperKyd + PP 3-12x42AO & MP61 + Mizugiwa 2.5-7x28 & Marksman 2004 & cdn... :)
robfra

Post autor: robfra »

JesperKyd pisze: To nie pierwszy osobnik który nie wie czego chce i który ma problemy ze zrozumieniem tego co piszemy.
Tiaaa, ale jakby mu napisać, aby kupił 40 letnie FWB 300 za 4x więcej kasy to by nie uwierzył, że wytrzyma kolejne 40 lat. No i czemu tak drogo.
O celności i spuście FWB nie będę się już rozpisywał.

Takie eocik - każdy chce kupić w cenie cieniasa wygląd jaguara, przyśpieszenie i Vmax porszaka i pojemność bagażnika Scorpio. Oczywiście ma palić tyle co cienias i ma się nie psuć między wymianami oleju.

Gość chce najlepiej wydać te 2-3 stówy. Choć nie zapomnę tekstu na co wydać 150zł na beżowym - niby wiatrówka, ale ktoś odpisał, że za te 150zł więcej przyjemności to będzie kolacja iteteate.

maxxam11 - szukaj, każdy z nas chce tanio i dobrze, ale tak to tylko w erze. Zawsze wrato dołożyć (dozbierać bo teraz i tak zima) i kupić coś lepszego. Ale jak dozbierasz do 500zł to czemu nie od razy 700 czy 900 i mieć sprzęt na lata?

Oprócz cen, porad itpitede po wyborze warto podjechać do sklepu i siędo takiej wiatrówki przymierzyć, a nuż się okaże, że akurat nie pasuje i co? Od nowa...
maxxam11

Post autor: maxxam11 »

Mówicie że ja was nie rozumiem, ale to Wy mnie nie rozumiecie, a mi po prostu chodziło o to czy Crosman Remington Summit swoją energią przekracza magiczną barierę 17J i czy to co piszą na http://www.airguns.pl/wiatrowka-test-remington-summit jest prawdą, że ma tyle wad...

Nie wiem po co ten bulwers Cortez :P ??

@Edit
Sorki Robert, pisałem odpowiedź jak Ty pisałeś...
Mój post nie dotyczy Ciebie :)
Awatar użytkownika
Cortez

maxxam11 pisze: ..Nie wiem po co ten bulwers Cortez :P ??
Bo miętosimy to od lat - a i tak g..no z tego wynika. Poczytaj podobne posty na iwebie, e-tawernie, SGS-ie.... Albo kupujesz i jesteś zdeterminowany, albo tylko sondujesz - bo kasy ni ma. :evil:

P.S. Gdyby to o mnie chodziło i miałbym do wydania 300 zł - to sprzęt leżałby już na stole montażowym...
Ostatnio zmieniony 2012-12-19, 22:00 przez Cortez, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

maxxam11 pisze:Nie wiem po co ten bulwers ...
... to zacznij czytać :idea: ... do tej pory , to już 10 razy doczytałbyś na temat każdego wymienionego przez Ciebie karabinka :P ... w końcu , to Ty chcesz kupić , a nie my . To Ty masz mocno okrojony budżet ....

.. w tym zakresie tylko Crosman remington Vantage i wiadro śrutu . Uprzedzajac kolejne pytania .... tak ten karabinek z pudełka , mocno przekracza 17 J i wymagane jest jego ucywilizowanie jak i sprowadzenie do limitu :! Podobnie rzecz ma się z Summitem ....
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
tao_tsy

Za 300 czy 400 zł nie znajdziesz idealnej wiatrówki bez potrzeby poprawienia jej ( czasami się trafia perła). Poczytaj o tuningach , przeglądzie zerowym itd. Nawet wiatrówki nowe za 1000 zł są poprawiane po przez rozebranie , przemycie i poprawne przesmarowane. Poczytaj o tuningach (poprawkach) wiatrówek i co one mają na celu. Masz czas czytaj. Samo czytanie o teście wiatrówki prosto z pudełka nic nie da a nawet zniechęci. Ale ta sama wiatrówka po poprawkach-tuningu jest już inną wiatrówką.
Awatar użytkownika
Shelter_kc

Post autor: Shelter_kc »

Jeżeli mogę Ci coś doradzić a Ty jesteś zdecydowany strzelać to nie zepsuj sobie zdania na temat strzelectwa wiatrówkopodobnym substytutem. Jest zima, trochę czasu do sezonu. Może byłaby szansa odłożyć 6-8 stów i kupić coś co jest wiatrówką. Budżetową, solidną, celną wiatrówkę proponują Czesi. Slavia 631 lub mocniejsza 634 w tym budżecie jest do ogarnięcia. To dobry karabinek, w przypadku potrzeby odsprzedaży łatwo zbywalny. Cieżko jest podsuwać rozwiązania, każdy ma swoje preferencje. Jednak jakbym miał polecić to właśnie Slavię.
Rock&roll to nie rurki z kremem
robfra

Post autor: robfra »

maxxam11 pisze:Mówicie że ja was nie rozumiem, ale to Wy mnie nie rozumiecie, a mi po prostu chodziło o to czy Crosman Remington Summit swoją energią przekracza magiczną barierę 17J

i czy to co piszą na http://www.airguns.pl/wiatrowka-test-remington-summit jest prawdą, że ma tyle wad...

Nie wiem po co ten bulwers Cortez :P ??
Doskonale Cię rozumiemy. To Ty jeszcze nie rozumiesz nas. Ale kupisz 1 wiatrówkę, odsprzedaż i doskładasz i kupisz 2, potem 3 ... Po kolejnej może zrozumiesz. Nsze doświadczenie i stracona kasa. Tak stracona na te pier&%$ne testy.

A po co Ci >17J? Chyba nie chcesz rejestrować i strzelać tylko na koncesjonowanej strzelnicy.
Ile wyciśniesz z niej więcej 18, 21J? Pewnie można i 28J, ale w nic nie trafisz bo kop, diesel itp.

Każda wiatrówka ma wady i zalety w porównaniu do innej.

Cortez bulwers- bo już trochę przerobił tego złomu lub poczytał. Posłuchaj Hiszpana - zostanie na wiadro śrutu....
Awatar użytkownika
Cortez

robfra pisze:..Cortez bulwers- bo już trochę przerobił tego złomu...
Łoj...przerobił, a już Crosmana Remingtona na wszystkie możliwe strony.... ;)
maxxam11

Post autor: maxxam11 »

Dzięki za odpowiedzi
A co do tej mocy, to po prostu się chciałem zapytać czy ten Crosman ma ponad 17J jak pisze airguns.pl bo nie chce jej rejestrować czy narażać się na odpowiedzialność karną.
Więc Crosman ma ponad to 17J?
tao_tsy

Może mieć ale nie koniecznie. Trzeba sprawdzić na chronografie prędkość wylotową śrutu i wszystko jasne . Jeśli by była nad limitowa należało by skrócić sprężynę o 1-2 zwoje w zależności o ile ona przekracza limit już bez dizlowania lub zmniejszyć napięcie wstępne sprężyny. Ale zapewne nie wiesz o co chodzi w tym co napisałem , bo sam byś doszedł do tego przez czytanie . I spokojnie bez rejestracji byś uzyskał w limicie wiatrówkę .
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

tao_tsy pisze:Może mieć ale nie koniecznie.
Kilka sztuk pod rząd, które robiłem "pod klienta" miały od 263 do 284 m/s tylko po wymyciu bebeszków i samym smarowaniu :/ .. Skrócenie o dwa zwoje sprężyny i z nową uszczelką tłoka , pozostawiało 250 m/s. Jak się już sprężyna poukłada , to liczę , że jeszcze z 5m/s zwolni. Prosto z pudła , karabinek zasuwał ponad 300 m/s ....
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
tao_tsy

Czyli jednak te 300 m/s w reklamie na allegro to nie ściema :) :)