Wiatrowka do MAX 700zł
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
Wiatrowka do MAX 700zł
Chcialem sie zxapytac tylko o 2 sprawy, mianowicie
posiadam teraz wiatrowke B3 chinola jakiegos, chcialem jednak postrzelac celniej z podobna lub mocniejsza energia pocisku, nie chec wydac wiecej niz 700zł. to takie maximum
upatrzylem Sobie na internecie Karabinek HATSAN 99 STG+LUNETA 3-9x40 kaliber 5,5m za 680zł
czy to bedzie dobry wybor?
słyszalem gdzies od jakiegos amatora jak Ja ze łamane wiatrowki sie luzują i po czasie nie strzelają celnie. to Prawda?
jesli macie lepsze propozycje bede wdzieczny i z gory wielkie dzieki
posiadam teraz wiatrowke B3 chinola jakiegos, chcialem jednak postrzelac celniej z podobna lub mocniejsza energia pocisku, nie chec wydac wiecej niz 700zł. to takie maximum
upatrzylem Sobie na internecie Karabinek HATSAN 99 STG+LUNETA 3-9x40 kaliber 5,5m za 680zł
czy to bedzie dobry wybor?
słyszalem gdzies od jakiegos amatora jak Ja ze łamane wiatrowki sie luzują i po czasie nie strzelają celnie. to Prawda?
jesli macie lepsze propozycje bede wdzieczny i z gory wielkie dzieki
-
...zachowujesz się lekceważąco, bo najpierw to: http://nasze-wiatrowki.pl/viewforum.php?f=18
...a przy tym nic, literalnie nic nie próbowałeś poczytać, o czym świadczy tekst o wiatrówkach łamanych...
...a przy tym nic, literalnie nic nie próbowałeś poczytać, o czym świadczy tekst o wiatrówkach łamanych...
-
- Ściepnik
Zacznij od przywitania się w odpowiednim dziale.
A dwa: popracuj nad pisownią i interpunkcją.
Wracając do tematu: na forum jest multum poradników o zakupie wiatrówki. Jeśli przeczytasz choć część z nich, zyskasz sporo cennych informacji, które zaoszczędzą twoje nerwy i pieniądze.
Pozdrawiam
Edycja: Widzę że Robert mnie ubiegł.
A dwa: popracuj nad pisownią i interpunkcją.
Wracając do tematu: na forum jest multum poradników o zakupie wiatrówki. Jeśli przeczytasz choć część z nich, zyskasz sporo cennych informacji, które zaoszczędzą twoje nerwy i pieniądze.
Pozdrawiam
Edycja: Widzę że Robert mnie ubiegł.
Ostatnio zmieniony 2012-11-19, 21:35 przez Walend, łącznie zmieniany 1 raz.
FWB 300 "Palemka"
FWB 600 + Burris Timberline 4.5-14x32
Remington 1858 Uberti .44
Ruger Mk2 Target .22
CZ P10C 9x19
FWB 600 + Burris Timberline 4.5-14x32
Remington 1858 Uberti .44
Ruger Mk2 Target .22
CZ P10C 9x19
-
Na początek, najlepszą propozycją będzie: http://nasze-wiatrowki.pl/viewforum.php?f=18 
Kurcze, minutę się spóźniłem 

Zoraki HP 01, Sharp Tiger, IŻ 61 carbon design + M/S ...
---Przepraszam za swoje skandaliczne zachowanie na Bemowie i obiecuję, że to się więcej nie powtórzy.
---Przepraszam za swoje skandaliczne zachowanie na Bemowie i obiecuję, że to się więcej nie powtórzy.
-
-
Po to wszedłem na forum, żeby się dowiedzieć. Nie wiedziałem że jest tu coś takiego, jak najpierw się przywitaj a potem Ci ktoś pomoże.
Więc Witam Tu wszystkich, jestem Amatorem i chciałem zasięgnąć porady.
Osobno przywitam się w odpowiednim dziale.
To tylko moja skromna sugestia na przyszłość
Walend
Więc Witam Tu wszystkich, jestem Amatorem i chciałem zasięgnąć porady.
Osobno przywitam się w odpowiednim dziale.
To tylko moja skromna sugestia na przyszłość
Walend
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez maniek12300, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Ściepnik
وأنا في الحمار وأسئلتك، والطريقة التي كنت أطلب منهم. والإملائية وخاصة، وأن هذه الطريقة في كسر القواعد وإهانة أعضاء المنتدى الأخرى.قراءة قليلا ونعود .....
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam
... często nie tam , gdzie celujemy

HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam

-
...skruszonemu grzesznikowi pewnie się pomoże...maniek12300 pisze:Po to wszedłem na forum zeby się dowiedzieć. nie wiedzialem ze jest tu cos takiego jak najpierw się przywitaj a potem Ci ktos pomoże.
WIec Wiitam Tu wszystkich, jestem Amatorem i chcialem zasięgnąc porady.
i osobno przywitam sie w odpowiedznim dziale.

-
Przemek, Ty znowu w tym narzeczu, chyba okulary muszę kupić, bo słabo widzę.Hiszpan63 pisze:وأنا في الحمار وأسئلتك، والطريقة التي كنت أطلب منهم. والإملائية وخاصة، وأن هذه الطريقة في كسر القواعد وإهانة أعضاء المنتدى الأخرى.قراءة قليلا ونعود .....
Zoraki HP 01, Sharp Tiger, IŻ 61 carbon design + M/S ...
-
- Ściepnik
1. Nie Hatsan 99 , tylko 55-95 ...
2. Nie kaliber 5,5 mm , tylko 4,5 mm ....
3. Nie ta luneta , bo i tak się zaraz posypie ....
4. jak już decydujesz się na Hatsana , to licz się z kosztami tuningu lub co najmniej poprawkami mechanicznymi ....
5. Jak chcesz bardzo celnie w tym budżecie , to kup Slavię 631 ... dożyje Twoich dzieci .... (czyli jeszcze dłuuuugo
... jak mniemam)
2. Nie kaliber 5,5 mm , tylko 4,5 mm ....
3. Nie ta luneta , bo i tak się zaraz posypie ....
4. jak już decydujesz się na Hatsana , to licz się z kosztami tuningu lub co najmniej poprawkami mechanicznymi ....
5. Jak chcesz bardzo celnie w tym budżecie , to kup Slavię 631 ... dożyje Twoich dzieci .... (czyli jeszcze dłuuuugo

-
Przemku, czemu odradzasz 99 a polecasz 95, jak to jest dokładnie to samo tylko 99 ma dodaną blokadę lufy, która swoją drogą jest całkiem przyzwoita
Osobiście polecałbym 55 jest dużo mniej zawodna, nie ma tego lipnego bezpiecznika jak wersje 95-99 ani tej fatalnej nakładki na lufie a'la tłumik. Jedyną zaletą jest drewienko zakrywające kostkę, tak dla estetów.

-
- Ściepnik
Wycofaliśmy ze sprzedaży i tuningu H99 właśnie z powodu owej blokady lufy .... powodowała domykanie się lufy w dwóch położeniachNabuchodonozor pisze:Przemku, czemu odradzasz 99 a polecasz 95 ...

... i własnie dlatego 95 jest bezpieczniejsze z technicznego punktu ....Nabuchodonozor pisze: jest dokładnie to samo

-
Ja mam właśnie teraz na warsztacie jedną 99 i powiem że jak na razie to ta blokada lufy jest jedynym elementem który działa całkiem przyzwoicie, powiem więcej, że chciałbym mieć taką w swojej 55
Co prawda zdarzyło się dwa razy tak jak mówisz nieprawidłowe domkniecie lufy ale to była najprawdopodobniej wina strzelca bo potem już nigdy się to nie przytrafiło. Ale w tym konkretnym egzemplarzu za to cała reszta kuleje, od wadliwego bezpiecznika po nieosiowy przewód lufy, oj będzie z nim zabawy by go dopieścić 

-
- Ściepnik
A może Crossman? Przeczytajcie: http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?p=117 ... 46#1179369
Z tego co Witboj i Hogan piszą, to można w warunkach domowych poprawić i ucywilizować niewielkim kosztem, a ewentualną nadwyżkę kasy przeznaczyć na optykę. Wydaje się być lepszą alternatywą od tej.... "jedynie słusznej"
Z tego co Witboj i Hogan piszą, to można w warunkach domowych poprawić i ucywilizować niewielkim kosztem, a ewentualną nadwyżkę kasy przeznaczyć na optykę. Wydaje się być lepszą alternatywą od tej.... "jedynie słusznej"

orzeszki....koniecznie 

-
- Ściepnik
O "jedynej słusznej" Slavii 631 wspomniałem poniewaz na gotowo jest dostępna w założonym budżecie . A o Crosmanie Vantage wspominałem już dawno temu , dużo wcześniej niż Koledzy z beżowego wzieli go do ręki . Poprawiałem , strzelałem ... w sumie również polecam ...