Czy to napewno Hunter 440?
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
Czy to napewno Hunter 440?
Na początek chciałbym się przywitać i pozdrowić wszystkich:) Zabawę z wiatrówkami zacząłem niedawno i jeszcze nie bardzo się orientuję co i jak, a problem mam następujący....jakiś czas temu na allegro kupiłem wiatrówkę Gamo Hunter 440, ale na wiatrówce nie ma żadnego oznaczenia modelu, jest tylko wybity numer seryjny. I moje pytanie brzmi, czy po numerze seryjnym można się dowiedzieć co to za model wiatrówki?? Numer to 04-1C-91006-12.
Z góry dziękuję za wszelkie informacje na ten temat.
Z góry dziękuję za wszelkie informacje na ten temat.
-
- Ściepnik
Witam ziomka
Generalnie tematy powitalne zakładamy w miejscu z linku poniżej:
http://nasze-wiatrowki.pl/viewforum.php?f=18
Tyle w kwestii porządkowej.
Co do karabinka, to albo zrób zdjęcia i wstaw celem identyfikacji,
albo wpadnij na spotkanie łodziaków, to się sprawdzi organoleptycznie
Spotkania umawiamy na lokalnym forum:
http://orzel.org.pl/forum/viewforum.php?f=3
Pozdrawiam

Generalnie tematy powitalne zakładamy w miejscu z linku poniżej:

Tyle w kwestii porządkowej.
Co do karabinka, to albo zrób zdjęcia i wstaw celem identyfikacji,
albo wpadnij na spotkanie łodziaków, to się sprawdzi organoleptycznie

Spotkania umawiamy na lokalnym forum:

Pozdrawiam
Uczę się strzelać od nowa

-
Witaj jeżeli chodzi o 440 -sci to bardzo dużo jest w necie na jego temat i co ciekawe wiele jego kopi powstało . Tak jak napisał Sławek :
Tu masz fotkę pierwowzoru (oryginał)

I link do sesji rozbieranej , możesz porównać , chociaż jak pisałem jest wiele jego kopi !!!
http://www.airguns.budu.pl/showme2.php? ... ontaz_gamo
Inaczej się tego nie da zrobićSlaweQ pisze:Co do karabinka, to albo zrób zdjęcia i wstaw celem identyfikacji,

Tu masz fotkę pierwowzoru (oryginał)

I link do sesji rozbieranej , możesz porównać , chociaż jak pisałem jest wiele jego kopi !!!
http://www.airguns.budu.pl/showme2.php? ... ontaz_gamo
pozdrawiam Janusz
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
-
Wiatrówka myślę, że nie jest podróbą bo na drewnianym elemencie ma znaczek Gamo i w jednym miejscu jest napis made in spain, chodzi mi o to czy to napewno model Hunter 440. Chodzi mi czy to nie jest aby model 610 lub 400, bo wyglądają bardzo podobnie do Huntera 440...a znacznie różnią się ceną.
Jutro postaram się wkleić zdjęcia.
Ps. Czy zdarzają się też spotkania łodziaków w środku tygodnia??
Jutro postaram się wkleić zdjęcia.
Ps. Czy zdarzają się też spotkania łodziaków w środku tygodnia??

-
Porównaj sobie , tu masz opis http://www.airguns.pl/taxonomy_vtn/term/96TedZgred pisze: Chodzi mi czy to nie jest aby model 610 lub 400, bo wyglądają bardzo podobnie do Huntera 440...a
pozdrawiam Janusz
-

No to tak...oto zdjęcia mojej wiatrówki. Nadal nie jestem pewien na 100% czy to model hunter 440, ale zauważyłem, że raczej nie jest to model 400 ani 610. W modelu 610 tak jakby lufa wystaje do środka przy złamaniu wiatrówki, a w modelu 400 drewno nie zakrywa całego mechanizmu...tego co się tam łamie

-
- Ściepnik
Gamo 440 od 400 i 600 różni się wielkością. Zmierz cylinder i albo porównaj z np. BMK19, Crosmanem Questem, Vantage czy inną kopią Huntera 440 jeśli masz dojście do nich, czy do sklepu handlującego nimi , albo podaj wymiary na forum to zmierzę swojego Gamonia. Możesz też poszperać w necie, gdzieś wymiary Gamo 440 muszą być.
Gamo robiło i robi praktycznie ten sam karabinek pod różnymi nazwami, system ten sam inne osady, czy marketingowe duperelki.
Gamo robiło i robi praktycznie ten sam karabinek pod różnymi nazwami, system ten sam inne osady, czy marketingowe duperelki.
-
-
- Ściepnik
Nie zrozumieliśmy się. Nie chodziło mi o długość całego karabinka, bo ta może się różnić, ciut dłuższa/krótsza lufa, czy dołożona stopka, inna kolba spowodują, że będą różne długości.
Bez rozbierania karabinka chyba najpewniej byłoby zmierzyć cylinder - sam "korpus" wiatrówki, od szczęk trzymających lufę do korka z tyłu - długość i średnicę.
Bez rozbierania karabinka chyba najpewniej byłoby zmierzyć cylinder - sam "korpus" wiatrówki, od szczęk trzymających lufę do korka z tyłu - długość i średnicę.
-
-
- Ściepnik
... nieTedZgred pisze:czy mogę przesmarować z zewnątrz wiatrówkę wd40 żeby nie rdzewiała?

Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam
... często nie tam , gdzie celujemy

HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam

-
Rozumiem, że taki... http://allegro.pl/olej-konserwujaco-czy ... 00512.html i smarować nim tylko z zewnątrz tak?
-
- Ściepnik
... nie masz nim niczego smarować , tylko po strzelaniu , nałożyć cienką warstwę specyfiku na karabinekTedZgred pisze: i smarować nim tylko z zewnątrz tak?

Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
... często nie tam , gdzie celujemy