... dwa lub trzy egzemplarzeHiszpan63 - czy rozkładałeś kiedykolwiek ten karabinek na temat którego błędnie doradzasz koledze ?

.. i cóż takiego strasznego się wydarzyło , gdy ta śruba raz czy dwa uderzy o dno cylindra ?? W Łucznikach , równie często się to zdarzało i co ??To doradź koledze jeszcze jedną rzecz !
Co ma zrobić jak śruba którą zaznaczyłem strzałką z wykrzyknikiem wykręci się całkowicie i walnie z całą siłą tłoka i sprężyny w dno cylindra !!!.
W moim karabinku i nie tylko w moim bo kilku kolegów strzela z "QB" była ta sama przypadłość, a mianowicie:
Śruba się całkowicie wykręca samoczynnie - jest luźno wkręcona już fabrycznie !
Należy ją wkleić specjalnym specyfikiem do gwintów !!!!!!!!!!!!.

W sumie to kolega guru35 sam się dopytywał kto i gdzie , a potem stwierdził , że nie ma kasy ... Ale też sam Januszu wymieniłeś listę poprawek , które kwalifikują ten karabin jako całkowicie ztuningowany , tylko kto ma ten tuning zrobić , skoro przyznaje , że nie umie , nie chce czytać , a Ty sam Januszu utwierdzasz go w tym przekonaniu , że po co ...Ja wypisuje się z tego tematu – zobaczę jak dalej będziecie pomagać i z jakim skutkiem, myślę że nie tylko słowami „czytaj i czytaj”
lub
„wyślij do przeglądu zerowego”
koszt przesyłki w jedną stronę 40 zł.
koszt przesyłki powrotnej 40 zł.
przegląd 150 zł.
czyli 230 zł
karabinek wart 170 zł wyślij na przegląd wart 230 zł – o tak dobra rada , super

Napisałem wcześniej :
... co w tej wypowiedzi jest nielogicznego , niespójnego czy wręcz kłamliwego z tendencją do wpuszczania w maliny ??? .. a ??przyjdzie wiatrówka , chwilę postrzelasz , po tygodniu jak zobaczysz co i jak , to sobie rozbierzesz , przemyjesz , przesmarujesz i będziesz strzelał dalej. Nikt za Ciebie tego nie zrobi ... oczekujac na karabin masz czas na czytanie informacji na forach strzeleckich . Czytać , czytać i dopiero pytać ...
Każdy karabinek sprężynowy trzeba poddać przeglądowi zerowemu , lecz niekoniecznie po wyjeciu z pudełka ...

Do reszty się nie odniosę

JanuszFWB ; ... przypominam Ci , że w żaden sposób nie uargumentowałeś swoich wypocin na innym forum , nie podejmujesz także żadnej merytorycznej dyskusji. I nie wykręcaj teraz kota ogonem, a dobrze sie zastanawiaj na zaś , nim wciśniesz klawisz "wyślij" ...
Adam ; ... dokładnie tyle samo , co przy każdym karabinku spreżynowym ... tylko , że aby coś stało się hobby/pasją , potrzebna jest wiedza ... więc ponownie : czytać , czytać , czytać ..osoby które miały doświadczenie z nimi powinny od razu napisać konkretnie ile poprawek trzeba zrobić, aby z tego sprzętu w miarę celnie strzelać,