maximus pisze:Ja do strzelania na działce dwa razy w miesiącu nie wydał bym 2000, no chyba że jesteś bogaty i ci ta kwota zwisa że tak powiem.
Pochodzę do tego tak: Nie żebym banknoty garściami rozrzucał, ale też nie mam większych problemów finansowych, odpukać. Oczywiście zawsze można kasę na coś wydać. Strzelec ze mnie zielony, ale już w latach, więc strzelanie do butelek/śmietników/wstaw_inne_cele_do_rozpizduchy mnie nie ciągnie, odstrzał zwierząt - odpycha, stąd pomysł rodzinnych bojów o piwo. Szwagier wybudował daczę, niech się na coś przyda. Z tym, że w tym przypadku dobrze by było, żeby wygrana zależała od (nie)umiejętności strzelca, a nie od tego jak się lufa w sprzęcie przekrzywiła. Na ZBYT wielkiej precyzji też mi nie zależy, bo ileż można robić dogrywek o to piwsko?

Poczytałem, pomyślałem, pogooglałem, stwierdziłem, że te 2k to dobra granica. Jak mówiłem - nie mam jak dopieszczać wiatrówki, więc siłą rzeczy jestem skazany na sprzęt który w założeniu nie będzie wymagał zbytniego zachodu ZANIM zacznie strzelać
A te Twoje typy są konkretne, jak się rozbiorę w parametrach - mogę mieć parę pytań, dziękuję, podobnie jak wszystkim, którzy pośpieszyli z pomocą
Edit: No i oczywiście w skrytości ducha liczę, że mi się w piwie ta wiatrówka zwróci w rozsądnym czasie
Hiszpan63 pisze:Być może Maciek jeszcze nie wie , że pewnie będzie strzelał ze cztery razy w miesiącu ...
Weź nie kracz... często muszę kończyć programy w niedzielę... wybór: Bemowo/dacza albo robota - to mogłaby być katastrofa
Hiszpan63 pisze: ... mimo wszystko w tym zestawieniu , po mojemu , Hw 97 spadło by na czwartą pozycję ...
Ale tylko z sympatii czy jakieś głębsze powody?
maximus pisze:Pewnie gdybym miał tx na dłużej to też by był przed 97

a tak jest jak jest. Acz kolwiek jesli chodzi o marki to HW cenie wyżej niz AA.
No Twój sprzęt to chyba już z pogranicza wyczynowych?
WYGLĄDA bardzo.. ładnie

Żeby jeszcze chciała poczekać do sierpnia
No i właśnie wychodzi moja zieloność "w temacie". Ja mogę ocenić, czy mi się
kształt podoba czy nie, ale nie mam żadnego pojęcia, czy lepiej kupić używane PCP, czy może nówkę sprężynówkę, czy może zostać fanem jakiegoś CO2... HELP!!
slavek_t pisze:maximus pisze:
Prosport
Bsa Lightinga
HW 97
tx
Ja bym ustawił w ten sposób:
1. Prosport - nie potrzebuje tuningu, szybszy cykl strzału od TX-a
2. TX - nie potrzebuje tuningu, wysoka energia "na luzie"
3. HW 97 - super pracuje ALE DOPIERO PO PEŁNYM TUNINGU ZA OK 250 ZŁ plus przesyłki
4. Bsa Lighting - na mnie nie zrobił żadnego wrażenia, zdecydowanie daleko odstaje od poprzednich, karabinek na poziomie raczej slavii
Fajna wypowiedź, tylko jeszcze oświeć mnie, proszę, co to jest "szybszy cykl strzału" oraz "wysoka energia na luzie"
Zapomniałem dodać - o ile to ma znaczenie - że mam dość długie łapska, jakiś 1.90 rozstawu, a Młody ma jeszcze sporo więcej, więc dobrze by było, gdyby móc nie trzymać wiatrówki jak pistoletu...