Walther i Leapers
Moderator: Hiszpan63
-
- Ściepnik
Walther i Leapers
Serwus,
Mam taką małą zagwozdkę, więc proszę o opinie co o tym myślicie.
Zamierzam posadzić nową lupke na BSA Lightning, po poszukiwaniach i sprawdzeniu budżetu wybór padł na jedną z dwóch: Leapers 5th Gen. 3-9x40, albo Walther 3-9x44 MD. Do Leapersa dodatkowo dodają zakrywki flip-open i montaż jednoczęściowy, do Walthera tylko montaż dwuczęściowy (czyli raczej nieprzydatny). Cena praktycznie ta sama, róznica ok.17 zł na korzyść Leapersa.
Skłaniam się ku temu własnie Leapersowi, jutro będę mógł toto "pomacać". Acha, długość obydwu sprawdzona, da się przykręcić do Besy i nie będzie problemu z ładowaniem śruta.
Proszę o całkowicie subiektywne i osobiste opinie które pomogą mi dokonać wyboru. Obiecuję nie mieć żadnych pretensji i z góry dziękuję.
Pozdr.
Jarek
Mam taką małą zagwozdkę, więc proszę o opinie co o tym myślicie.
Zamierzam posadzić nową lupke na BSA Lightning, po poszukiwaniach i sprawdzeniu budżetu wybór padł na jedną z dwóch: Leapers 5th Gen. 3-9x40, albo Walther 3-9x44 MD. Do Leapersa dodatkowo dodają zakrywki flip-open i montaż jednoczęściowy, do Walthera tylko montaż dwuczęściowy (czyli raczej nieprzydatny). Cena praktycznie ta sama, róznica ok.17 zł na korzyść Leapersa.
Skłaniam się ku temu własnie Leapersowi, jutro będę mógł toto "pomacać". Acha, długość obydwu sprawdzona, da się przykręcić do Besy i nie będzie problemu z ładowaniem śruta.
Proszę o całkowicie subiektywne i osobiste opinie które pomogą mi dokonać wyboru. Obiecuję nie mieć żadnych pretensji i z góry dziękuję.
Pozdr.
Jarek
orzeszki....koniecznie
-
- Ściepnik
Leapers tak , Walther nie , ponieważ nie sprawdza się na kopiących karabinkach. Leapersy jakoś tak bardziej wytrzymują ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
-
-
- Ściepnik
W sumie dwuczęściowy montaż też by się nadał, bo przecież szyna w Besie jest maxi-grip (czy jakoś tak podobnie). Do tej pory mam na niej właśnie dwuczęściowy montaż i lunetkę "Swiss Arms" (chiński szwajcar, hehe). Tylko że mi ta lunetka jakoś "nie pasuje", nawet nie wiem dlaczego, ale.... nie lubie jej po prostu. Stąd właśnie decyzja zmiany, jutro pomacam Leapersa, a co do Walthera to wierzę Przemkowi i odpuszczę sobie.
Jeśli mi ten "Leper" nie spodoba się, to wtedy będę myślał intensywnie o czymś innym, ale nie sądzę. Na korzyść przemawia pojedyńczy montaż i zakrywki w komplecie.
Dzięki za pomoc.
Jarek
Jeśli mi ten "Leper" nie spodoba się, to wtedy będę myślał intensywnie o czymś innym, ale nie sądzę. Na korzyść przemawia pojedyńczy montaż i zakrywki w komplecie.
Dzięki za pomoc.
Jarek
orzeszki....koniecznie
-
-
- Ściepnik
-
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
-
300 zł za leapersa bez AO to ja bym nie dał.
Proszę kontaktować się tylko na mail: slavek_t@interia.pl
Nie wchodzę na forum Darasa i nie odpisuję na PW
-
- Ściepnik
Hej,
W tym samym sklepie mam za tą samą cenę Leapersa 3-9x32 z AO, montaż i zakrywki też w komplecie. Co o tym sądzicie? Czy lepiej wziąć jaśniejszy obiektyw, czy kompensację paralaksy?
A może.... dorzucić ze dwie stówki i kupić coś jeszcze innego? Tylko właściwie co? Chciałbym coś nowego, nie używkę. Ech....."osiołkowi w żłoby dano....", idę myśleć...
Pozdr. J
W tym samym sklepie mam za tą samą cenę Leapersa 3-9x32 z AO, montaż i zakrywki też w komplecie. Co o tym sądzicie? Czy lepiej wziąć jaśniejszy obiektyw, czy kompensację paralaksy?
A może.... dorzucić ze dwie stówki i kupić coś jeszcze innego? Tylko właściwie co? Chciałbym coś nowego, nie używkę. Ech....."osiołkowi w żłoby dano....", idę myśleć...
Pozdr. J
orzeszki....koniecznie
-
-
- Ściepnik
Dostałem w końcu Lepera 3-9x40 z montażem, czas na testy No besie siedzi dobrze, jeszcze kilka centymetrów mam zapasu. W niedzielę może uda się popykać trochę i zobaczyć co to za cudo. Mam radochę z tego powodu i chyba o to tutaj chodzi
Dzięki wszystkim za rady, może w przyszłości pomyślę o PCP i wtedy to już będę sięgał na "wyższą" półkę, ale póki co....jest radocha z tego co jest
Pozdrawiam wszystkich
Jarek
Dzięki wszystkim za rady, może w przyszłości pomyślę o PCP i wtedy to już będę sięgał na "wyższą" półkę, ale póki co....jest radocha z tego co jest
Pozdrawiam wszystkich
Jarek
orzeszki....koniecznie
-
W tym zdaniu zawarłeś często zapomniane sedno chyba każdego hobby. Gratuluję zakupu i mądrego podejścia do strzelania.cheng13 pisze:Mam radochę z tego powodu i chyba o to tutaj chodzi
Przed chwilą na beżowym przeczytałem też mądre zdanie "Jeden się cieszy, jak w puszkę po "pepsi" na 30m trafi, a drugi jest zły jak raz na 10 spudłuje w kapselek na 50m. "
Osobiście wolę być tym pierwszym, bo hobby ma dawać radochę a nie frustracje
Proszę kontaktować się tylko na mail: slavek_t@interia.pl