Witam!
Widzę że koledzy jak niewierny Tomasz
Zgadza się to co napisali kolega Dars i Januszmariusz koszt produkcji takiego elementu jest co najmniej dwa razy większy i gotowy korpus na rynku powinien kosztować około 300 zł przy zamówieniu co najmniej 100 przy mniejszej ilości koszt byłby około 400 i więcej zł.
Ostateczna cena nie została jeszcze podana ale, tak jak wcześniej pisałem nie powinna przekroczyć 150-180 zł. Dla obniżenia kosztu kształt został jeszcze uproszczony z łuku na górnej części do płaskiej powierzchni tak jak na wrzuconych wcześniej przez kolegów rysunku (chyba że pozostawić go jak w rysunku rosyjskim)
Czas oczekiwania na korpus między innymi wydłuża się na okoliczności w jakich jest produkowany czyli po znajomości (z tego powodu też cena jest tak niska) nie pisałem bez kozery we wcześniejszych postach że jeżeli ktoś znajdzie tańszego producenta chętnie się dopiszę do nowej listy.
Zgadza się, że produkcja odbyć się powinna na, z góry ustawionym programie CNC na 5-cio osiowej frezarce i na takiej będzie wykonywany.
Korpus będzie wykonany z aluminium PA6 o którym pisał kolega Dars ze względu na swoje właściwości jest chyba najlepszy (także jeżeli chodzi o obróbkę CNC).
Filmik z programem umieszczę jak tylko go dostanę. (jest już napisany czekam na email).
Nie odzywałem się ze względów osobistych, o których nie będę się rozpisywał niektórzy koledzy z PW wiedzą o co chodzi.
Pozdrawiam Poświątecznie