Puszkobijca.

Wszystko co dotyczy wiatrówek CO2

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

PLN

Puszkobijca.

Post autor: PLN »

Jak w temacie,szukam karabinka"przyzwoitego" puszkobijcy z magazynkiem,miałem Crosmana NightStalker ale po kilu wizytach w serwisie w militaria.pl nie nadaje się już do strzelania.Co możecie mi polecić,sam trochę szukałem ale nie znalazłem nic ciekawego.
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

..twinmaster desperado
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

PLN pisze:Jak w temacie,szukam karabinka"przyzwoitego" puszkobijcy z magazynkiem,
Sprecyzuj jaki napęd Cię interesuje, jakie pieniądze masz do wydania. Poczytaj też nieco Forum, sporo tu tematów, które może Cię ukierunkują. :/
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Quasi68

Post autor: Quasi68 »

green_thunder pisze:..twinmaster desperado
masz rację Robert .
Paweł pokazywał, że też da się strzelać kolejno do kapselków na 20 m z dobrym skutkiem.
Chyba że kolega PLN lubi strzelać seriami.... to wystarczy dobry karabinek ASG do to i kulki tańsze od śrutu i bateria wystarczy na dłużej niz nabój CO2 a puszke można zmasakrować...
PLN

Strzelam okazjonalnie,ale czasami lubię wyjść na ogród rozwalić kilka puszek i butelek (więc w grę wchodzi tylko śrut) jaki budżet do 1000zł.Szukam czegoś zbliżonego wymiarami do NightStalker,może to nie jest super wiatrówka ale strzelało mi się z niej przyzwoicie 8-)
Awatar użytkownika
green_thunder

To spróbuj tego http://www.kaliber.com.pl/wiatrowka-gam ... -4495.html
10- strzałów, przeładowanie pump, można obejrzeć w sklepie na Ursynowie, strzelać na Siekierkach.
Jeśli nie, to już tylko...FX
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

No to masz Berettę cx4 Storm, jest mniej awaryjna od Crosmana i ma dobre opinie na forach. W cenie też się zmieścisz, a i jeszcze na jakiś celownik zostanie.Strzelałem z tego 2 razy na 20 m, nawet fajna zabawka do szybkiej utylizacji śrutu bo do tarczy raczej nie bardzo :cry:
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
gonsalez

Post autor: gonsalez »

Proponuje Corsmana 1077 z przejsciowka na naboj 88g. To co prawda crosman tak jak nightstalker ale model 1077 jest znacznie lepiej dopracowany i mniej awaryjny.
PLN

green_thunder pisze:..twinmaster desperado
Gdzie w Warszawie można ją obejrzeć,jakiś namiar na sklep.

A co myślicie o tej?

Umarex 850 AirMagnum
Nie mówię szeptem,gdy mówię skąd jestem.
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

O Umarex 850 Air Magnum masz 70 stron opisu na beżowym forum,a twinmastera obejżysz w Incorsie na Marconich 3.Szukaj, czytaj, porównuj, wszystko jest w googlach. :P
Quasi68

Witam :-)
Widzę u kolegi PLN pewną ewolucję w podejściu do strzelania :)
Obydwa te karabinki potrafią o wiele więcej niż tylko dziurawić puszki.
Umarex, po dodaniu kilku gadżetów wygląda bardzo taktycznie ( mam na myśli osadę polimerową) no i ma czterotaktowy system przeładowania, nie tak duży jak repetierach sprężynowych... ale zawsze ;)
Desperado daje dużo frajdy przy szybkim strzelaniu, ale trzeba się liczyć z dużym zużyciem śrutu i nabojów CO2.
Odwiedź sklepy.. pomacaj, przymierz się do obydwu karabinków i opowiedz o wrażeniach :)
Awatar użytkownika
green_thunder

Tu bym się ze Sławkiem nie zgodził. Nie można przeliczać przyjemności na ilość śrutu, czy dwutlenku poświęconego dla niej :lol: Nie strzelamy codziennie, choć szkoda ;)
Mój terrano sporo pali, szczególnie teraz, ale chciałem go mieć i liczyłem się z kosztami (a więc wina umyślna, co Arnie potwierdzi).
Desperado - jak sama nazwa wskazuje, natomiast co u nas ludzie kombinują z 850-tkami :shock: (Choć z urody mi się nie podobają)
Quasi68

green_thunder pisze:Tu bym się ze Sławkiem nie zgodził.
I bardzo dobrze !!! :D
Od tego jest forum, żeby dyskutować :) !
Chociaż w naszym przypadku.. podejrzewam, że doszli byśmy do wniosku.... że największą przyjemność daje strzelanie z wiatrówek sprężynowych ;)
Awatar użytkownika
forestkorsze
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: forestkorsze »

Chłopaki,trzeba jeszcze dodać ,że przyjemność daje nam strzelanie z dmuchawek ,których defekty się nie imają i są powtarzalne .
W jaki sposób wiatrówka spręża się,to już kwestia gustu. Przecież z WIATRÓWKAMI to jak z KOBIETAMI :mrgreen:
[scroll]# GAMO FALCON # SLAVIA 634#[/scroll]
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

forestkorsze pisze:Przecież z WIATRÓWKAMI to jak z KOBIETAMI
No nie wiem :shock: Ja swojej żony nie smaruję pkb po powrocie ze spaceru :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: