SHARP INNOVA 1210 Wood 5.5

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
Nelo

Post autor: Nelo »

chyba warszawskie :lol:

a co do produkcji taśmowej to pewny przecież być nie mogę... widziałem tylko jeden egzemplarz Sharpa
Hatsan85 + PP 4x32AO
Qb78 + Hawke Eclipse 4x32
sharpinnova

Post autor: sharpinnova »

co do tego tematu... no moj tekst był odnośnie odpowiedzi starszego na poprzedniej stronie.... odnosilem wrazenie iz sugeruje ze 1210 jest celniejszy.... co do tego ze maszyna się nie myli...
moj sharp 1110 nadal niezle sieje... ciezko mi oceniac moje umiejetnosci choc sadze ze sa niezle biorac pod uwage osiagi na innym sprzecie.. wiec ewidentnie - albo śrut żły albo cos z wiatrowka nie tak
Awatar użytkownika
Nelo

strzel w pełnej podpórki, i zobacz na nasze tarcze.... może lata ci lufa...
Hatsan85 + PP 4x32AO
Awatar użytkownika
Starszy_Pan

Post autor: Starszy_Pan »

Korona lufy + ósemka => podstawa !!
Sharp 1210+Barska 3-12x40AO; Iż61 CPR2*+CCCP; Iż 61 CPR1 + kolimator, Gamo Compact; Iż38
*/ CPR=CustomPabloRudnik
Awatar użytkownika
Nelo

dlatego brałem 1110 ona ma fabryczną ósemkę... korony nie robiłem bo nie mam czym
Hatsan85 + PP 4x32AO
koma150

Post autor: koma150 »

W końcu dostałem wymarzony sprzęcik:) pierwsze wrażenie bardzo dobre, dobrze leży, jest naprawdę ładna, ale łądowanie z początku stwarzało nie lada problemy- śrut się przekaszał :/ jednak już opanowałem trochę technikę. Zamówiłem do niej gamo 3-9x40, jednak montaż dali do niej fatalny (zbyt ciasna szyna) co spowodowało, że przy próbie nałożenia zarysowałem kawałek przedniej części szyny korpusu :( zastanawiam się nad montażem jednoczęściowym, będzie się stabilniej trzymał, a ładowanie nie będzie tak strasznie utrudnione... Ogólnie za te pieniądze, i w porównaniu do innej chińszczyzny, sprzęt jak marzenie:)
wawrek

Post autor: wawrek »

a ja, to ostatnio strzelam śrutem crosman/a . moim skromnym zdaniem jest on wyśmienity.
koma150

Post autor: koma150 »

Pojawił mi się problem- po "napompowaniu" 10 razy podczas strzału śrut owszem poleciał, ale dostałem po twarzy powietrzem i teraz odsyłacz już nie jest szczelny, nie trzyma ciśnienia :/ dopiero gdy go przytrzymam palcem dociśniętego do korpusu jest szczelny. Co na to poradzić?? dotoczyć dłuższy odsyłacz od razu pod grubszy oring?
Awatar użytkownika
cga1

Post autor: cga1 »

I w końcu udało mi poskładać sharpa.
Obrazek
Niech nie zmyli was zdjęcie jest to wersja krótka a ta osłona jest tylko dla picu .
Awatar użytkownika
januszmariusz

Post autor: januszmariusz »

Daj więcej fotek i w większej rozdzielczości , na tym szczegóły są mało widoczne.
pozdrawiam Janusz
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
Awatar użytkownika
Nelo

no właśnie więcej foto
Hatsan85 + PP 4x32AO
Awatar użytkownika
cga1

Post autor: cga1 »

Więcej zdjęć postaram się dodać w tym tygodniu jak dojdzie do mnie nowy aparat .
sharpinnova

Post autor: sharpinnova »

wygląda na to ze dremel (taka wiertarka szybkoobrotowa) nieźle sobie radzi z robieniem korony... użyłem kulki z tlenku glinu, zero nacisku - kulka tylko lekko stykała się z powierzchnią... wizualnie dobrze to wygląda...

zobaczę w najbliższym czasie jak wpłynie na celność, może to o to chodziło :-?

EDIT
a sorry za spelling.. tak na szybko to było
Ostatnio zmieniony 2009-06-23, 18:23 przez sharpinnova, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
daras
-#Złoty Dobromir
-#Złoty Dobromir

Post autor: daras »

sharpinnova pisze:wyglada na to ze dremel (taka wiertarka szybkoobrotowa) nieźle sobie radzi z robieniem korony... uzyłem kulki z tlenku glinu, zero nacisku - kulka tylko lekka stykała się z powierzchnią... wizualnie dobrze to wyglada...

zobacze w najbliższym czasie jak wpłynie na celność, może to o to chodziło :-?

Ja bym prosił przestrzegać regulaminu i pisać zgodnie z zasadami pisowni języka polskiego.
guntuning.com
Awatar użytkownika
Kombat69
-#Brązowy Dobromir
-#Brązowy Dobromir

Post autor: Kombat69 »

Poszukiwań śrutu część dalsza..
Czytając na forach kilka wątków na temat jednego z najtańszych śrutów , natknąłem się na rozbieżne opinie o jego celności, ale cóż wiadomo, "ile Luf tyle dymu"... :)
Biorąc pod uwagę kończący się już zapas śrutu postanowiłem wiec zakupić chociaż paczkę tego Słowackiego Grzybka żeby "posmakować".
W jednej z wypowiedzi dowiedziałem się iż najłatwiej dostać go na miejskim targowisku, nie zależnie od miasta i rejonu polski, no to idąc tym tropem z wielkim niedowierzaniem pospieszyłem na targowisko. O dziwoto - Był... :)
No to ucieszony, z mety bez pytania proszę faceta o paczkę tego słowackiego śrutu , kładę dyszkę na stół , pan podaje plastikowe pudełeczko, bierze dyszkę i szepcze prawie że pod nosem - chwileczkę, jeszcze piątka . Myślę sobie chce mi dać resztę, super, tak tanio..
Jasne , okazało się że owa piątkę to ja mu mam dać... no cóż :) (Ten śrut w popularnym serwisie na A jest tańszy prawie o połowę).

Do sedna!
Postrzelałem troszeczkę , nawet nie co destrukcyjnie , całkiem nieźle ,co chcę to trafiam (zamiarowałem pokazać moje cele w Destruktorni, ale z powodu zbyt małej ilości czasu , po prostu nie ogarnę, może w przyszłym tygodniu jak wrócę do domu).
Czas jednak na tarcze.
I tu pokusiłem się o Mały Amatorski teścik...
Postawiłem "Słowaka" w szranki z moimi faworytami , czyli H&N Glatt oraz JSB Exact 4.50.
Cóż z tego wyszło ? Zobaczcie sami:

"Słowak"

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

H&N Diablo Sport (Glatt)

Obrazek Obrazek Obrazek

JSB Exact 4.50

Obrazek Obrazek Obrazek

W miejscu zawodnika są wpisane kolejne numery serii , każda seria to 10 strzałów oddanych do tarczy z dystansu 15 metrów, przy zero = 21m , w dosyć stabilnej postawie siedzącej.
Proszę się nie sugerować pierwszą tarczą "S1" , długo nie strzelałem na tym dystansie i musiałem przypomnieć sobie poprawkę przy zero na 21m, nie wliczam jej w wyniki testu, wkleiłem ją tylko i wyłącznie po to , aby zachować pełną chronologię.

Moje subiektywne odczucia - lata na podobnym poziomie jak H&N Glatt i zostawia przestrzeliny jak JSB Exact. Na pewno sięgnę po niego jeszcze nie raz, oczywiście biorę pod uwagę rozsądne zakupy w sieci w granicach 8-9 zł za paczkę.

Miało być więcej i dokładniej, ale czas mnie strasznie goni.
Zdaje się nawet że już mnie wyprzedził ... :)
Obecnie na stanie:
HW95k by' Hogan + SMOP25C + DOC
HW50S by' Hogan + AG-25M412 + DOC
HW30S by' Hogan + PP 4x32 AO
Norica Sport :)
Iż 38 Bakielit +drewno :)
Diana mod.3
Record LP-77 "Żyw"
Browning Buck Mark URX