Poszukiwań śrutu część dalsza..
Czytając na forach kilka wątków na temat jednego z najtańszych śrutów , natknąłem się na rozbieżne opinie o jego celności, ale cóż wiadomo, "ile Luf tyle dymu"...

Biorąc pod uwagę kończący się już zapas śrutu postanowiłem wiec zakupić chociaż paczkę tego Słowackiego Grzybka żeby "posmakować".
W jednej z wypowiedzi dowiedziałem się iż najłatwiej dostać go na miejskim targowisku, nie zależnie od miasta i rejonu polski, no to idąc tym tropem z wielkim niedowierzaniem pospieszyłem na targowisko. O dziwoto - Był...

No to ucieszony, z mety bez pytania proszę faceta o paczkę tego słowackiego śrutu , kładę dyszkę na stół , pan podaje plastikowe pudełeczko, bierze dyszkę i szepcze prawie że pod nosem - chwileczkę, jeszcze piątka . Myślę sobie chce mi dać resztę, super, tak tanio..
Jasne , okazało się że owa piątkę to ja mu mam dać... no cóż

(Ten śrut w popularnym serwisie na A jest tańszy prawie o połowę).
Do sedna!
Postrzelałem troszeczkę , nawet nie co destrukcyjnie , całkiem nieźle ,co chcę to trafiam (zamiarowałem pokazać moje cele w Destruktorni, ale z powodu zbyt małej ilości czasu , po prostu nie ogarnę, może w przyszłym tygodniu jak wrócę do domu).
Czas jednak na tarcze.
I tu pokusiłem się o Mały Amatorski teścik...
Postawiłem "Słowaka" w szranki z moimi faworytami , czyli H&N Glatt oraz JSB Exact 4.50.
Cóż z tego wyszło ? Zobaczcie sami:
"Słowak"
H&N Diablo Sport (Glatt)
JSB Exact 4.50
W miejscu zawodnika są wpisane kolejne numery serii , każda seria to 10 strzałów oddanych do tarczy z dystansu 15 metrów, przy zero = 21m , w dosyć stabilnej postawie siedzącej.
Proszę się nie sugerować pierwszą tarczą "S1" , długo nie strzelałem na tym dystansie i musiałem przypomnieć sobie poprawkę przy zero na 21m, nie wliczam jej w wyniki testu, wkleiłem ją tylko i wyłącznie po to , aby zachować pełną chronologię.
Moje subiektywne odczucia - lata na podobnym poziomie jak H&N Glatt i zostawia przestrzeliny jak JSB Exact. Na pewno sięgnę po niego jeszcze nie raz, oczywiście biorę pod uwagę rozsądne zakupy w sieci w granicach 8-9 zł za paczkę.
Miało być więcej i dokładniej, ale czas mnie strasznie goni.
Zdaje się nawet że już mnie wyprzedził ...