SHARP INNOVA 1210 Wood 5.5
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
-
Nazwałem go dremel, bo tak mówi się na narzędzie do takiej obróbki.Tanie wersje można nabyć w marketach (Auchan, Obi). Działa na zasadzie dentystycznej bor-maszyny, ma wiele różnych końcówek - frezów, kamieni, wierteł. Czym to droższe, tym bardziej precyzyjne. Reszta to umiejętności i fantazja. Można poprawić każdą osadę.
-
- -#Brązowy Dobromir
No to , bardzo mi się podobają właśnie takie dremle...
Będę musiał pomyśleć..
Tylko czym to wykończyć? Żeby nie trzeba było zdzierać całej tapety na opale.

Tylko czym to wykończyć? Żeby nie trzeba było zdzierać całej tapety na opale.
Obecnie na stanie:
HW95k by' Hogan + SMOP25C + DOC
HW50S by' Hogan + AG-25M412 + DOC
HW30S by' Hogan + PP 4x32 AO
Norica Sport
Iż 38 Bakielit +drewno
Diana mod.3
Record LP-77 "Żyw"
Browning Buck Mark URX
Norica Sport

Iż 38 Bakielit +drewno

Diana mod.3
Record LP-77 "Żyw"
Browning Buck Mark URX
-
Krystian zerwał do "żywego" i zmienił barwę, jest w półmacie. Ja też tak kiedyś zrobiłem z chinką typu kałach, zwykłym scyzorykiem, potem wygładzenie, bejca spirytusowa i prosty olej lniany, czyli pokost. Wyszło całkiem dobrze. Do sharpa trzeba się bardziej przyłożyć, może jakieś woski, oleje...Najlepiej skontaktować się z <csm78> ze Strzeleckiej Grupy Siekierki. Mówił mi, że zna się na stolarce.
-
-
-
- -#Brązowy Dobromir
Drodzy "Szarpnięci Koledzy" .
Zapraszam do lektury Tematu:
http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php ... iew=newest
Oraz do udziału w "Sharp Lidze" .
Pozdrawiam.
Zapraszam do lektury Tematu:
http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php ... iew=newest
Oraz do udziału w "Sharp Lidze" .
Pozdrawiam.
Obecnie na stanie:
Norica Sport
Iż 38 Bakielit +drewno
Diana mod.3
Record LP-77 "Żyw"
Browning Buck Mark URX
Norica Sport

Iż 38 Bakielit +drewno

Diana mod.3
Record LP-77 "Żyw"
Browning Buck Mark URX
-
-
-
-
- -#Brązowy Dobromir
Ja na faworytów stawiam niestety (bo dosyć kosztowne) Exact-y i puki co po nich w kolejce jest (myślę wart swej ceny ) H&N Diablo Sport - Glatt , chociaż może postawił bym go na równi z JSB Exact Kalibrowy (4.50) .
Testowałem już wielokrotnie te Dwa rodzaje śrutu na dystansie do 21 metrów, to jest 10, 15 i 21 metrów, i raz jeden raz drugi robi dobre skupienie , wiec zwalam tu te złe skupienia na niepewną rękę strzelca.
W następnej kolejności leci Norica Match i Tomitex Płaski Molet .
Potem dopiero jest H&N Logo Sport , Logo Club.
Od jakiegoś czasu prowadzę sobie tabelę wyników wszelkich strzelań tarczowych dla każdego dystansu osobną , z uwzględnieniem śrutu, rodzaju celownika i rubryką uwagi - poświęconą warunkom Atmosferycznym , i dopiero tam wszystko czarno na białym widać jak spisują się śruty.
Z reguły za każdym pykaniem staram się zrobić taka samą ilość tarczek wieloma śrutami, to bardzo ładnie obrazuje , który śrut lepiej sobie odpuścić , a w który można inwestować.
Resztę śrutów sobie odpuściłem jeżeli chodzi o strzelanie tarczowe, z tych które miałem, bo szkoda nerwów, jeżeli zakupię je jeszcze raz to tylko do destrukcji czy strącania natury martwej.
Podczas strzelania destrukcyjnego zauważyłem że destroyer ma ładne skupienie, wiec spróbowałem go na tarczy, niestety traktował tarcze w taki sam sposób jak wszystkie inne przedmioty które nim częstuję i była po prostu mocno nie czytelna..
Kurcze chyba się skuszę i spróbuję tego taniego Słowackiego Śrutu (KTK bodajże) .
Czy może ktoś już go wkładał Sharpowi do gardełka żeby zobaczyć jak pluje?
Pozdrawiam!
Testowałem już wielokrotnie te Dwa rodzaje śrutu na dystansie do 21 metrów, to jest 10, 15 i 21 metrów, i raz jeden raz drugi robi dobre skupienie , wiec zwalam tu te złe skupienia na niepewną rękę strzelca.
W następnej kolejności leci Norica Match i Tomitex Płaski Molet .
Potem dopiero jest H&N Logo Sport , Logo Club.
Od jakiegoś czasu prowadzę sobie tabelę wyników wszelkich strzelań tarczowych dla każdego dystansu osobną , z uwzględnieniem śrutu, rodzaju celownika i rubryką uwagi - poświęconą warunkom Atmosferycznym , i dopiero tam wszystko czarno na białym widać jak spisują się śruty.
Z reguły za każdym pykaniem staram się zrobić taka samą ilość tarczek wieloma śrutami, to bardzo ładnie obrazuje , który śrut lepiej sobie odpuścić , a w który można inwestować.
Resztę śrutów sobie odpuściłem jeżeli chodzi o strzelanie tarczowe, z tych które miałem, bo szkoda nerwów, jeżeli zakupię je jeszcze raz to tylko do destrukcji czy strącania natury martwej.
Podczas strzelania destrukcyjnego zauważyłem że destroyer ma ładne skupienie, wiec spróbowałem go na tarczy, niestety traktował tarcze w taki sam sposób jak wszystkie inne przedmioty które nim częstuję i była po prostu mocno nie czytelna..
Kurcze chyba się skuszę i spróbuję tego taniego Słowackiego Śrutu (KTK bodajże) .
Czy może ktoś już go wkładał Sharpowi do gardełka żeby zobaczyć jak pluje?
Pozdrawiam!
Obecnie na stanie:
Norica Sport
Iż 38 Bakielit +drewno
Diana mod.3
Record LP-77 "Żyw"
Browning Buck Mark URX
Norica Sport

Iż 38 Bakielit +drewno

Diana mod.3
Record LP-77 "Żyw"
Browning Buck Mark URX
-
Kombat69 pisze:Ja na faworytów stawiam niestety (bo dosyć kosztowne) Exact-y i puki co po nich w kolejce jest (myślę wart swej ceny ) H&N Diablo Sport - Glatt , chociaż może postawił bym go na równi z JSB Exact Kalibrowy (4.50) .
...
człowieku mi do końca miesiąca 10 zł zostałoa tu trzeba jeszcze montaż kupić pod hensolda, przydał by się niski do sharpa...
Hatsan85 + PP 4x32AO
Qb78 + Hawke Eclipse 4x32
Qb78 + Hawke Eclipse 4x32
-
Witam szanownych Kolegów!
Jestem nowy na forum, proszę o radę. Chciałbym kupic Sharpa, ponieważ wygląda mi to na ciekawy sprzęcik
koniecznie w drewnianej kolbie, gdyż jestem konserwatywny
i mam pytanie- który model jest celniejszy: krótszy 1110 czy dłuższy 1210? Który kaliber bardziej polecacie? Z tego co czytałem modele 4.5 mają sposobnośc odkształcac śrut... Z góry dziękuję za porady. Pozdrawiam 
Jestem nowy na forum, proszę o radę. Chciałbym kupic Sharpa, ponieważ wygląda mi to na ciekawy sprzęcik

-
1. Używaj polskich liter - pleasekoma150 pisze:Witam szanownych Kolegów!
Jestem nowy na forum, proszę o radę. Chciałbym kupić Sharpa, ponieważ wygląda mi to na ciekawy sprzęcikkoniecznie w drewnianej kolbie, gdyż jestem konserwatywny
i mam pytanie- który model jest celniejszy: krótszy 1110 czy dłuższy 1210? Który kaliber bardziej polecacie? Z tego co czytałem modele 4.5 mają sposobność odkształcać śrut... Z góry dziękuję za porady. Pozdrawiam

2. 1210
3. 4,5 (,177)
Poza tym masz co najmniej dwa tematy o Sharpie w tym dziale - czytaj

Jestem upierdliwy - czasami

A tak wogóle to witaj na forum

Sharp 1210+Barska 3-12x40AO; Iż61 CPR2*+CCCP; Iż 61 CPR1 + kolimator, Gamo Compact; Iż38
*/ CPR=CustomPabloRudnik
*/ CPR=CustomPabloRudnik
-