SHARP INNOVA 1210 Wood 5.5

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
krystian

Post autor: krystian »

Możesz spróbować opalarką / lutownicą czy nawet lupą to wypalić ;)
Lgm2 + Doc
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Nazwałem go dremel, bo tak mówi się na narzędzie do takiej obróbki.Tanie wersje można nabyć w marketach (Auchan, Obi). Działa na zasadzie dentystycznej bor-maszyny, ma wiele różnych końcówek - frezów, kamieni, wierteł. Czym to droższe, tym bardziej precyzyjne. Reszta to umiejętności i fantazja. Można poprawić każdą osadę.
Awatar użytkownika
Kombat69
-#Brązowy Dobromir
-#Brązowy Dobromir

Post autor: Kombat69 »

No to , bardzo mi się podobają właśnie takie dremle... :) Będę musiał pomyśleć..
Tylko czym to wykończyć? Żeby nie trzeba było zdzierać całej tapety na opale.
Obecnie na stanie:
HW95k by' Hogan + SMOP25C + DOC
HW50S by' Hogan + AG-25M412 + DOC
HW30S by' Hogan + PP 4x32 AO
Norica Sport :)
Iż 38 Bakielit +drewno :)
Diana mod.3
Record LP-77 "Żyw"
Browning Buck Mark URX
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Krystian zerwał do "żywego" i zmienił barwę, jest w półmacie. Ja też tak kiedyś zrobiłem z chinką typu kałach, zwykłym scyzorykiem, potem wygładzenie, bejca spirytusowa i prosty olej lniany, czyli pokost. Wyszło całkiem dobrze. Do sharpa trzeba się bardziej przyłożyć, może jakieś woski, oleje...Najlepiej skontaktować się z <csm78> ze Strzeleckiej Grupy Siekierki. Mówił mi, że zna się na stolarce.
Awatar użytkownika
Nelo

Post autor: Nelo »

Gratuluje pomysłów i zdolności../

co do tego całego "tysiąca" to całkiem fajny pomysł tylko jakie tarcze i ile strzałów, i jakieś terminy czy coś
Hatsan85 + PP 4x32AO
Qb78 + Hawke Eclipse 4x32
Atom

Post autor: Atom »

Ładny oj ładny :D , co do ryflowania to właśnie frez dremelem a potem bejca,dobre sa multiszlifierki firmy king craft ok 80-90 zł na allegro robiłem nią już multum rzeczy i dalej śmiga jak nówka.
~Sharp Innova Tuning + 3-12x40 IR(emulator lunety :) ) ~
Awatar użytkownika
Kombat69
-#Brązowy Dobromir
-#Brązowy Dobromir

Drodzy "Szarpnięci Koledzy" .
Zapraszam do lektury Tematu:
http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php ... iew=newest
Oraz do udziału w "Sharp Lidze" .
Pozdrawiam.
Obecnie na stanie:
Diana mod.3
Record LP-77 "Żyw"
Browning Buck Mark URX
Awatar użytkownika
Nelo

wracając do tematu stricte wiatrówkowego:
na dalsze dystanse polecam śrut Tomitex Szpic molet- tani ogólnie dostępny i ładnie latający
Uwaga odradzam Gładki tomitexu
Hatsan85 + PP 4x32AO
Awatar użytkownika
Starszy_Pan

Post autor: Starszy_Pan »

A ja odradzam Crosmana Wadcuttera. Na dalsze dystanse - śrut akrobacyjny.
Sharp 1210+Barska 3-12x40AO; Iż61 CPR2*+CCCP; Iż 61 CPR1 + kolimator, Gamo Compact; Iż38
*/ CPR=CustomPabloRudnik
Awatar użytkownika
Nelo

jak każdy Crosman w sharpie mam już przetestowanego Pointeta i Plombs
Hatsan85 + PP 4x32AO
Awatar użytkownika
Kombat69
-#Brązowy Dobromir
-#Brązowy Dobromir

Ja na faworytów stawiam niestety (bo dosyć kosztowne) Exact-y i puki co po nich w kolejce jest (myślę wart swej ceny ) H&N Diablo Sport - Glatt , chociaż może postawił bym go na równi z JSB Exact Kalibrowy (4.50) .
Testowałem już wielokrotnie te Dwa rodzaje śrutu na dystansie do 21 metrów, to jest 10, 15 i 21 metrów, i raz jeden raz drugi robi dobre skupienie , wiec zwalam tu te złe skupienia na niepewną rękę strzelca.
W następnej kolejności leci Norica Match i Tomitex Płaski Molet .
Potem dopiero jest H&N Logo Sport , Logo Club.
Od jakiegoś czasu prowadzę sobie tabelę wyników wszelkich strzelań tarczowych dla każdego dystansu osobną , z uwzględnieniem śrutu, rodzaju celownika i rubryką uwagi - poświęconą warunkom Atmosferycznym , i dopiero tam wszystko czarno na białym widać jak spisują się śruty.
Z reguły za każdym pykaniem staram się zrobić taka samą ilość tarczek wieloma śrutami, to bardzo ładnie obrazuje , który śrut lepiej sobie odpuścić , a w który można inwestować.

Resztę śrutów sobie odpuściłem jeżeli chodzi o strzelanie tarczowe, z tych które miałem, bo szkoda nerwów, jeżeli zakupię je jeszcze raz to tylko do destrukcji czy strącania natury martwej.

Podczas strzelania destrukcyjnego zauważyłem że destroyer ma ładne skupienie, wiec spróbowałem go na tarczy, niestety traktował tarcze w taki sam sposób jak wszystkie inne przedmioty które nim częstuję i była po prostu mocno nie czytelna..
Kurcze chyba się skuszę i spróbuję tego taniego Słowackiego Śrutu (KTK bodajże) .
Czy może ktoś już go wkładał Sharpowi do gardełka żeby zobaczyć jak pluje?
Pozdrawiam!
Obecnie na stanie:
Diana mod.3
Record LP-77 "Żyw"
Browning Buck Mark URX
Awatar użytkownika
Nelo

Kombat69 pisze:Ja na faworytów stawiam niestety (bo dosyć kosztowne) Exact-y i puki co po nich w kolejce jest (myślę wart swej ceny ) H&N Diablo Sport - Glatt , chociaż może postawił bym go na równi z JSB Exact Kalibrowy (4.50) .

...

człowieku mi do końca miesiąca 10 zł zostałoa tu trzeba jeszcze montaż kupić pod hensolda, przydał by się niski do sharpa...
Hatsan85 + PP 4x32AO
koma150

Post autor: koma150 »

Witam szanownych Kolegów!
Jestem nowy na forum, proszę o radę. Chciałbym kupic Sharpa, ponieważ wygląda mi to na ciekawy sprzęcik :) koniecznie w drewnianej kolbie, gdyż jestem konserwatywny :) i mam pytanie- który model jest celniejszy: krótszy 1110 czy dłuższy 1210? Który kaliber bardziej polecacie? Z tego co czytałem modele 4.5 mają sposobnośc odkształcac śrut... Z góry dziękuję za porady. Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Starszy_Pan

Post autor: Starszy_Pan »

koma150 pisze:Witam szanownych Kolegów!
Jestem nowy na forum, proszę o radę. Chciałbym kupić Sharpa, ponieważ wygląda mi to na ciekawy sprzęcik :) koniecznie w drewnianej kolbie, gdyż jestem konserwatywny :) i mam pytanie- który model jest celniejszy: krótszy 1110 czy dłuższy 1210? Który kaliber bardziej polecacie? Z tego co czytałem modele 4.5 mają sposobność odkształcać śrut... Z góry dziękuję za porady. Pozdrawiam :)
1. Używaj polskich liter - please ;)
2. 1210
3. 4,5 (,177)
Poza tym masz co najmniej dwa tematy o Sharpie w tym dziale - czytaj :P , albo użyj funkcji "szukaj"
Jestem upierdliwy - czasami :evil:
A tak wogóle to witaj na forum :!
Sharp 1210+Barska 3-12x40AO; Iż61 CPR2*+CCCP; Iż 61 CPR1 + kolimator, Gamo Compact; Iż38
*/ CPR=CustomPabloRudnik
koma150

Post autor: koma150 »

Dziękuję za odpowiedź ;) a jeśli chodzi o moją pisownię to proszę o wyrozumiałość ponieważ mam komputer ze stanów z "ichnią" Vistą i klawiatura nie obsługuje literki "ci" ;) a przeważnie nie chce mi się poprawiać na sugerowany wyraz..