Swawolny pistolet tarczowy LOV21

Moderator: Hiszpan63

javiki
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: javiki »

Dzisiaj postrzelamy wieczorkiem -bo przygotowuje się na zawody w tenisie stołowym -w niedzielę jedzie :) Ale cały dzień tylko o strzelaniu gada:) Nawet syn zaczyna się zastanawiać :)
Awatar użytkownika
Michał
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Michał »

javiki pisze:-bo przygotowuje się na zawody w tenisie stołowym -w niedzielę jedzie
Więc trzymam kciuki !!!
Ale cały dzień tylko o strzelaniu gada:)
...tylko się cieszyć że wciąga się w strzelectwo.A syn pewnie pójdzie w ślady Zosi. :D
HW97 .177,Remington Summit .177,Lov2 .177,C 2240 .177-Walther 2x20,Colt 1911,Hatsan 135 .22,CP1-M .177,CP1 .177,SPA p10 .22
javiki
Ściepnik
Ściepnik

Niestety -Zosia po treningu miała..słabe ręce :) 2 godziny grania non stop -wykańcza. Ale za to syn chciał poćwiczyć. Jemu też LOV podpasował. Na tyle lekki że daje radę z 1 ręki strzelać-ale woli z obu :)
Ja próbowałem na 15 i 20m strzelić... No cóż w tarczy 14cmx14cm się zmieściłem...ale strzał z jednej ręki nie podparty... no zmiesciłem się w tarczy.
Syn strzelił tez do kapsla po piwku z 10m. pierwsze 3 strzały w powietrze-ale potem kilka trafił :)
javiki
Ściepnik
Ściepnik

Pytanie- jak dbać o lova?
javiki
Ściepnik
Ściepnik

Pytanie- jak dbać o lova?
zbisz41

Post autor: zbisz41 »

javiki pisze:Pytanie- jak dbać o lova?
....z szacunkiem i pietyzmem :noniemoge:
javiki
Ściepnik
Ściepnik

zbisz41 pisze: ....z szacunkiem i pietyzmem :noniemoge:
To jest oczywiste :)
Ale psikać tym Uniwersalnym Waltherem w zakrętkę? Lufy z zewnątrz tez nie ma jak -bo wszystko w plastiku :)
Dzisiaj było strzelanko-ale do figurek silhuette. Radocha ze strącania była ogromna -i powtarzalna :) Co ciekawe dla obojga dzieciaków :)
Niestety jedna bombka z gazem była..pusta. Wbite normalnie-gazu nie ma-i o dziwo nie chciała zejść z iglicy przebijającej...
Tata ustawił zwierzaki i strzelał z przepisowych odległości- po kilku próbach-da się strącić muflona z tych 18m :) I to powtarzalnie.
Obrazek[/URL]
A syn stwierdził że odda kilka seriiz C11 do tarczy-bo nyudne jest troszkę takie..pojedyncze ładowanie :)
Obrazek
Ostatnio zmieniony 2016-05-29, 11:11 przez javiki, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

javiki pisze: dla obu
...dla obojga w tym przypadku, i nie przesadzaj z konserwacją, tak, jak każdy inny...
javiki
Ściepnik
Ściepnik

Robercie-za błąd przepraszam.
W c11 psikam przed każdą bombką z gazem na uszczelkę. Tu nie wiem czy psikać i gdzie. No i w c11 co ok 1500 kulek daję gaz ze środkiem smarnym-tutaj tez dawać?
Awatar użytkownika
green_thunder

Tu powinien być zakonserwowany ten wielki O-ring w chwycie, uszczelniający komorę rozprężania, ale czy każdorazowo ?..nie sądzę...nie stosowałem nigdy w Lovie nabojów konserwujących, istnieje tam system gazowy co prawda, ale czy trzeba?..podnosi to koszty znacząco. Oring ten łatwo kupisz jakby co, ale kiedy zajdzie taka potrzeba ? Prędzej go w trawie zgubisz...
Ostatnio zmieniony 2016-05-29, 19:22 przez green_thunder, łącznie zmieniany 2 razy.
javiki
Ściepnik
Ściepnik

Niestety - teraz po tym co piszesz popatrzyłem i ten oring jest .. uszczerbiony. Porównałem z drugim korkiem (bo dali 2) i w tym drugim jest ładny. Nie wiem kiedy to się stało :( Mogło być od razu... Ale nie sprawdzałem.
Z dzisiaj. Córa po zawodach wróciła późno (13 miejsce na 19 dziewczynek-ale była najmłodsza o 2 lata a do tego te starsze to zawodniczki wysoko stojące w PL :( ) i zerwał się straszny wiatr. Odpuściła strzelanie -bo jutro jedzie na tydzień na tzw Zieloną Szkołe.
Ja zrobiłem Ppn6- Podmuchy wiatru tragiczne. 2 razy nie wyszło :( Do tego moja miejscówka zajęta przez grupke pijaczków.. A inne miejsce potężnie zarośniete-i miałem cit mniej lub ciut więcej.
Ponieważ śrut który przyszedł razem z Lovem -przyjąłem jako śrut dla Zosi -strzelam z Browninga Flat. Tez ładnie leci. Strzeliłem 2 tarcze próbne - potem 2 własciwe-zamieściłem w Ppn6 -a potem użyłem śrutu KTK grzybek -strzelając do tarczek ze zwierzakami. I wtedy przyszedł Pan z 2 chłopaków - ma ta moją strzelnicę z okna. Popytał, pogadaliśmy. Oczywiście dałem chłopakom postrzelać. Ile radochy. Co ciekawe Pan też miał radochę. I stwierdził że musimy pogadać bo może by też coś takiego kupił :) POdałem mu gdzie na necie ma poczytac.. Zobaczymy co będzie dalej...
Awatar użytkownika
green_thunder

...bo to taka choroba przenoszona z wiatrem...
Awatar użytkownika
mc_iek
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: mc_iek »

Wiatropylność?
Gdy patrzę na niektórych ludzi stworzonych na obraz i podobieństwo boże, to cieszę się, że moimi praprzodkami były małpy...
javiki
Ściepnik
Ściepnik

Czy ktos by mi podał jakie sa wymiary tej uszczelki/oringu w zakrętce do bombki gazu? Bo bym od razu poszukał w sklepach.
Cayin
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Cayin »

[quote="javikistwierdził że odda kilka seriiz C11 do tarczy-bo nyudne jest troszkę takie..pojedyncze ładowanie :) [/quote]

Na tarczy wyraźnie widać, że usilnie celowano w sam środek.
Gdyby pykać jak popadnie to statystycznie coś musiałoby choć raz przypadkiem trafić w środek :mrgreen: .
hw97k+ DOT 4-16 AO
Zoraki hp-01 ultra