Strzelnica domowa
Moderatorzy: Hiszpan63, SlaweQ
-
-
- Ściepnik
Winko z piwnicy , spożyte w umiarkowanych ilościach , podnosi sprawność strzelecką .Januszpelle pisze:Mobilizator strzelecki. = Są to otwory / Kz-ty schowane za tarczami o różnych średnicach, coś na zasadzie celu biatlonowego. Jeśli nie strzelisz odpowiedniej ilości punktów, czyli nie przewrócisz odpowiedniej ilości klapek, nie otworzy się schowek z kluczem do wydostania się z piwnicy.
Sam wypróbowałem , tyle , że na świeżym powietrzu. Proponuję przygotować niezbędny zapasik , bo żonka może się Ciebie , wieczorem , nie doczekać .
-
No ja sam nie wiem. Oczywiście brawo za włożoną pracę i pomysłowość, ale uważam że jak już strzelać to z lunetą. Jak z lunetą to jak snajper, do strzelnicy przez błoto w mokrych gaciach z sucharami i konserwą w plecaku, twarz wymalowana węglem, kompas, mapa parku w którym stacjonuję, krzesiwo, latarka i karimata.
Po dojściu do miejsca X rozkładam gumową kaczuszkę, oddaję do niej kilka strzałów, do których się przykładam przez kilka godzin biorąc poprawki na wiatr etc i wracam do domu zacierając łopianową miotłą ślady butów.
Maksymalna adrenalina !
Po dojściu do miejsca X rozkładam gumową kaczuszkę, oddaję do niej kilka strzałów, do których się przykładam przez kilka godzin biorąc poprawki na wiatr etc i wracam do domu zacierając łopianową miotłą ślady butów.
Maksymalna adrenalina !
-
- Ściepnik
... snajper robi wszystko , aby nie mieć mokrych gaci i dojść do celu jak najszybciej . Sucharów się nie używa , bo trzeszczą, kruszą się i zostawiają ślady . Konserwa , też nie przydatna , bo potem trza ją zabierać ze sobą , a do tego błyszczy .... Krzesiwo iskrzy i widoczne jest z wielu kilometrów , a na karimacie , to się wysypiamy po robocie ... Aaaaa ... i twarzy nie maluje się węglem , bo się pyli i jak wpadnie do oka , to przesrane ...No ja sam nie wiem. Oczywiście brawo za włożoną pracę i pomysłowość, ale uważam że jak już strzelać to z lunetą. Jak z lunetą to jak snajper, do strzelnicy przez błoto w mokrych gaciach z sucharami i konserwą w plecaku, twarz wymalowana węglem, kompas, mapa parku w którym stacjonuję, krzesiwo, latarka i karimata.
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
-
- Ściepnik
-
- Administrator
Dwa strzały z jednego miejsca to maksimum - potem koniecznie trzeba zmienić miejscówkę. Jak się przeciwnik domyśli, skąd strzelasz, kilka salw z moździerza i po tobie.drunkmaster pisze:Po dojściu do miejsca X rozkładam gumową kaczuszkę, oddaję do niej kilka strzałów, do których się przykładam przez kilka godzin biorąc poprawki na wiatr etc.
Pamiętaj również, aby w zimie brać śnieg do ust i przez niego oddychać, inaczej zdradzi Cię wydychana para. Tak robił Simo Hayha.
"My od lat już gawędzimy o Maryni
i to nawet, szczerze mówiąc, nie o całej..."
-
-
- Administrator
Poproś ją, aby (dla dobra nauki, oczywiście), przyszła kiedys topless. Dopiero wtedy zobaczysz, jak będziesz siał po tarczy...soda pisze:Czasem żona przychodzi, siada i coś do mnie mówi. Żaden wiatr, czy śrut tyłem do przodu nie powoduje takiego siania po tarczy...
"My od lat już gawędzimy o Maryni
-
- Ściepnik
Tu nawiążę do podglądu tarczy w wykonaniu sody
Jaki byłby najprostszy podgląd w terenie nie ruszając d... z miejsca? (poza lunetą obserwacyjną)
Zakładamy, że jest zasięg 3-3,5G. Czy dwa smartfony i wideokonferencja między nimi wystarczy?
tak po prawdzie, to podłączyłem kamere do kompa ktory jest za ścianą po lewej i obraz streamuje po lanie
Jaki byłby najprostszy podgląd w terenie nie ruszając d... z miejsca? (poza lunetą obserwacyjną)
Zakładamy, że jest zasięg 3-3,5G. Czy dwa smartfony i wideokonferencja między nimi wystarczy?
Daystate MK3 FT-R
-
- Ściepnik
-
Niby 2 telefony, ale pamiętać aby naładować bateryki... Wiatr zawieje i sie przewróci... Ostatnio w lidlu rzucili lunetki obserwacyjne za 119pln chyba, nic prostrzego i tańszego się nie wymyśli.Jacentus pisze:Tu nawiążę do podglądu tarczy w wykonaniu sodytak po prawdzie, to podłączyłem kamere do kompa ktory jest za ścianą po lewej i obraz streamuje po lanie
-
- Ściepnik
... hmmm .... a to lufa nie powinna być wtedy sztywniejsza .. ???Ślubek pisze: przyszła kiedys topless. Dopiero wtedy zobaczysz, jak będziesz siał po tarczy...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
-
- Ściepnik
-
-
- Ściepnik