Strzelnica domowa
Moderatorzy: Hiszpan63, SlaweQ
-
Strzelnica domowa
Cześć,
Troche mnie nie było. Praca, dzieci, szpitale...
Borykałem się cały czas ze stanowiskiem do strzelania w piwnicy.
Albo bylo zbyt ciemno, nie widziałem co strzeliłem. Brak czasu i kasy też nie pomagał.
Ale którejś niedzieli zakupiłem w sklepie budowlanym skrzynke drewnianą za 29pln.
Pomyślałem że użyje jej aby zrobić tarczownice z kamerką i podswietlaniem. Narazie jest to nadal prototyp. Ale działa dość wygodnie. Użyłem też kamerki komputerowej za 14pln jak dobrze pamiętam. Troche ledów dostałem od kolegi, zasilacz do nich znalazłem w rupieciach.
Użyte graty:
- pudełko z wiekiem, 29pln
- kamera na usb, 14pln
- ledy (dostałem resztki od kumpla) 0pln
- stary komputer 100pln
- troche sklejki, znaleziona w piwnicy
- kawal blachy, również
Koncepcja była taka, na dno pudła przymocować grube blaszyszko. dorobić sztuczne dno ze sklejki. We wieku wyciąć otwór, moj ma 17x17cm. doswietlić tarcze ledami. zamocować kamerke i podłączyć ją do kompa, aby widzieć jak bardzo nie trafia się w 10.9 ;-)
A teraz fotki:
Tutaj już pudło z wyciętym we wieku otworem i podklejonymi ledami.
Pierwsze testy, jeszcze zamiast kamerki była video-niania ;-)
Pożniej już zamontowałem kamerke
Która podłączona jest do kompa
(tak po prawdzie, to podłączyłem kamere do kompa ktory jest za ścianą po lewej i obraz streamuje po lanie
A to cały "tor" ;-)
A jeszcze znalazłem gdzieś w rupieciach taki organizer, nie wiem co to jest ;-) ale się przydaje
Zamontowałem to przy stanowisku, po prawicy, więc dość wygodnie sięga się po śrut.
Strzela się dużo przyjemniej, jest jaśniej, w mojej muszcze ktoś (niemce) nawsadzali jakichś szkiełek (5 elementów) które skutecznie zabijały ilość światła które docierało do oka. Przyjemny jest też podgląd na tarcze, choć nie wiem czy mi nie przeszkadza. Zamiast strzelać spinam się na wynik.
Miłego strzelania i trafiania!
Pozdrawiam
soda
Troche mnie nie było. Praca, dzieci, szpitale...
Borykałem się cały czas ze stanowiskiem do strzelania w piwnicy.
Albo bylo zbyt ciemno, nie widziałem co strzeliłem. Brak czasu i kasy też nie pomagał.
Ale którejś niedzieli zakupiłem w sklepie budowlanym skrzynke drewnianą za 29pln.
Pomyślałem że użyje jej aby zrobić tarczownice z kamerką i podswietlaniem. Narazie jest to nadal prototyp. Ale działa dość wygodnie. Użyłem też kamerki komputerowej za 14pln jak dobrze pamiętam. Troche ledów dostałem od kolegi, zasilacz do nich znalazłem w rupieciach.
Użyte graty:
- pudełko z wiekiem, 29pln
- kamera na usb, 14pln
- ledy (dostałem resztki od kumpla) 0pln
- stary komputer 100pln
- troche sklejki, znaleziona w piwnicy
- kawal blachy, również
Koncepcja była taka, na dno pudła przymocować grube blaszyszko. dorobić sztuczne dno ze sklejki. We wieku wyciąć otwór, moj ma 17x17cm. doswietlić tarcze ledami. zamocować kamerke i podłączyć ją do kompa, aby widzieć jak bardzo nie trafia się w 10.9 ;-)
A teraz fotki:
Tutaj już pudło z wyciętym we wieku otworem i podklejonymi ledami.
Pierwsze testy, jeszcze zamiast kamerki była video-niania ;-)
Pożniej już zamontowałem kamerke
Która podłączona jest do kompa
(tak po prawdzie, to podłączyłem kamere do kompa ktory jest za ścianą po lewej i obraz streamuje po lanie
A to cały "tor" ;-)
A jeszcze znalazłem gdzieś w rupieciach taki organizer, nie wiem co to jest ;-) ale się przydaje
Zamontowałem to przy stanowisku, po prawicy, więc dość wygodnie sięga się po śrut.
Strzela się dużo przyjemniej, jest jaśniej, w mojej muszcze ktoś (niemce) nawsadzali jakichś szkiełek (5 elementów) które skutecznie zabijały ilość światła które docierało do oka. Przyjemny jest też podgląd na tarcze, choć nie wiem czy mi nie przeszkadza. Zamiast strzelać spinam się na wynik.
Miłego strzelania i trafiania!
Pozdrawiam
soda
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
-
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
-
-
- Ściepnik
I ja zazdroszczę bo właśnie straciłem dwie linie strzeleckie..................... buuuuuuuuuuuuuu 50m i 75m poszło w zapomnienie, zostało 40m. Szwagrówka sprzedała działkę obok nas, gdzie fajnie pykałem na 50m a na starym torowisku kolejowym robią ścieżkę rowerową (chwała im za to bo coś robią ) z Cieszyna do Jastrzębia Zdroju i właśnie w ten sposób i linia 75m przestanie istnieć, a już nosiłem się z zamiarem wycięcia badziewia do 100m. NO I DLATEGO ZAZDRASZCZAM. Coś wykombinuję to dam znać!!! Aaaa w Zebrzydowicach w OSP jest strzelnica tylko że małe toto i tylko dwie godzinki w tygodniu i match. Chyba dobrze?
Strzelam bo lubię :-) AR 50 PCP.
( Celuj w księżyc- jeśli nie trafisz, trafisz między gwiazdy )
-
-
- Ściepnik
Nie mam nerwicy na kursowanie i na jełopów Jeszcze muszę trochę popracować więc na to nie ma czasu. Sześć metrów mam w garażu, 40 na tarasie, jak na moje potrzeby wystarczy, cele zmniejsze i będzie super zabawa.
-
Pomysł Mości "soda", uważam z gatunku: przedni. Jeśli nie zechcesz egzekwować praw autorskich to zmałpuję.
Ino wykorzystam se mój rejestrator jazdy z bezprzewodową kamerką.
Zaoszczędzę na każdorazowym truchtaniu do tarczy, czy kapselka zawieszonego na drzewie rosnącym u mnie na dystansie "jak oko sięgnie" (wymierzone: 12,5 metra).
Ino wykorzystam se mój rejestrator jazdy z bezprzewodową kamerką.
Zaoszczędzę na każdorazowym truchtaniu do tarczy, czy kapselka zawieszonego na drzewie rosnącym u mnie na dystansie "jak oko sięgnie" (wymierzone: 12,5 metra).
Strzelam na dystansie: "jak wzrok sięga" - w moim przypadku jest to ok. 12,5 metra.
Ludzkie słowo tego nie wypowie jak się cieszę gdy czasami trafiam.
I chwała Bogu, że dzięki Bogu, bo jak by tak nie daj Boże, to niech Pan Bóg broni!!!
Ludzkie słowo tego nie wypowie jak się cieszę gdy czasami trafiam.
I chwała Bogu, że dzięki Bogu, bo jak by tak nie daj Boże, to niech Pan Bóg broni!!!
-
- Ściepnik
-
Mobilizator strzelecki. = Są to otwory / Kz-ty schowane za tarczami o różnych średnicach, coś na zasadzie celu biatlonowego. Jeśli nie strzelisz odpowiedniej ilości punktów, czyli nie przewrócisz odpowiedniej ilości klapek, nie otworzy się schowek z kluczem do wydostania się z piwnicy.
AA FTP 900 + Big Nikko i pistolet Steyr LP-10 + Simmons 4x32
-
- Ściepnik
Pod łapkami pałęta mi się jakiś stary nowiuteńki domofon z kamerką Stary bo już wiekowy a nowy bo wcale nie montowany, kwestia kabla i mam przegląd sytuacji. Tylko sam nie wiem czy mi to potrzebne jeśli ruch to zdrowie.