Tego szukaj w wątku o wyborze najlepszevo samochodu!Starszy_Pan pisze:Oj tam Oj tam Może dowiem się jak włożyć sprężynę gazową do Sharpa albo Iża
Hatsan 125 rozpada się w rękach...
Moderator: Hiszpan63
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
... dlaczego wpuszczasz Mirka w maliny ??? ... w wątku o samochodach jest aktualny przepis na jaja po wiedeńsku i kurację odchudzającą dla męskich portfeli ...mc_iek pisze:Tego szukaj w wątku o wyborze najlepszevo samochodu!
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
-
chyba zmienimy temat na "Już naprawiony hatsan 125, teraz gawędzimy o wszystkim..."
green_thunder: e tam, to nie roszczenia jedynie głośno sobie myślę o tym co mi się nie podobagreen_thunder pisze:Mondo, spisz Ty swoje roszczenia i przyklej w którymś temacie, unikniemy nieporozumień, wystarczy na ściągawkę spojrzeć
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
Filo pisze: Nie zeźrą frytek , to zeźrą burgery . Ilość g....a pozostanie constans .
Co można by i podciągnąć pod dostęp do broni i zabijanie się wzajemne.
Natomiast problem widzę w tym o czym Przemek pisał - trudności wymierzenia do człowieka. Mamy dziwny czas kiedy z jednej strony ludzie (a dzieci szczególnie) są niejako izolowani od takiej prawdziwej, realnej śmierci i paskudnej otoczki zwykle z nią związanej, a z drugiej są bombardowani fikcyjną śmiercią w filmach, grach, etc... To wypacza postrzeganie rzeczywistości, z jednej strony trywializuje śmierć, z drugiej zupełnie nas do niej nie przygotowuje, nie oswaja z nią, pogrążamy się w swoistej schizofrenii.
-
- Ściepnik
Co prawda , to prawda . Ukrywamy śmierć w swoim otoczeniu , a w telewizorni oglądamy w cudzym . Jak umierał Chopin , na suchoty ( gruźlicę znaczy ) , to znajomi schodzili się by pożegnać się z umierającym . Wyobrażacie to sobie w dzisiejszym kulcie młodości i nieomal wiecznego życia ?witeg pisze:Filo pisze: Nie zeźrą frytek , to zeźrą burgery . Ilość g....a pozostanie constans .
Co można by i podciągnąć pod dostęp do broni i zabijanie się wzajemne.
Natomiast problem widzę w tym o czym Przemek pisał - trudności wymierzenia do człowieka. Mamy dziwny czas kiedy z jednej strony ludzie (a dzieci szczególnie) są niejako izolowani od takiej prawdziwej, realnej śmierci i paskudnej otoczki zwykle z nią związanej, a z drugiej są bombardowani fikcyjną śmiercią w filmach, grach, etc... To wypacza postrzeganie rzeczywistości, z jednej strony trywializuje śmierć, z drugiej zupełnie nas do niej nie przygotowuje, nie oswaja z nią, pogrążamy się w swoistej schizofrenii.
-
- Ściepnik
No i właśnie dlatego mam wątpliwość, czy na pewno delikwent mierząc do kogoś będzie świadomy, że to nie jest jak w grze. Wydaje się absurdalne? A jak wytłumaczyć schizę, że dziewczę, czy chłopię ratujące ptaszki, motylki i brzydzące się robieniem jakiejkolwiek krzywdy zwierzątkom bez mrugnięcia okiem ciepnie kanapkę wędliną, czy innego hamburgera do śmieci?
-
Zgadzam się, ale to że ktoś może się bać nie jest powodem ażeby reglamentować dostęp do broni palnej dla wszystkich... to oczywiście tylko moja subiektywna opinia.Hiszpan63 pisze: ... nie łatwo wyciągnąć broń i mierzyć do człowieka , że o zabijaniu nie wspomnę . Większość ludzi w swej świadomości nie jest na to przygotowana . Wręcz nie będzie w stanie tego zrobić z premedytacją . A niestety świadome użycie broni wobec człowieka , to nie gierka komputerowa.
-
- Ściepnik
Qrde... musiałem coś pomylić... byłem pewien, że to tam! Się człowiek już gubi w tym internecie...Hiszpan63 pisze:dlaczego wpuszczasz Mirka w maliny ??? ... w wątku o samochodach jest aktualny przepis na jaja po wiedeńsku i kurację odchudzającą dla męskich portfeli ...
Gdy patrzę na niektórych ludzi stworzonych na obraz i podobieństwo boże, to cieszę się, że moimi praprzodkami były małpy...