Hatsan 125 rozpada się w rękach...

Moderator: Hiszpan63

Mondo90

Post autor: Mondo90 »

Hiszpan63 pisze: ... a o konieczności zdobycia zaświadczenia o przeróbce na broń pneumatyczną , konieczności zarejestrowania na Policji i obowiązku użytkowania na strzelnicy koncesjonowanej też Ci opowiedziano ??
Tak ale o tym nie trzeba nawet mówić, jest to oczywiste. Żyjemy sobie przecież w najbardziej rozbrojonym kraju, którego obywatele mają wszystkie znamiona niewolników. Zakaz posiadania broni jest jednym z nich.

Mimo tego dzięki poradą Michała postanowiłem zmienić zwykłą sprężynkę na gazową. Będę regulował ciśnienie i rodzaj śrutu aż otrzymam pożądane wyniki ;)
Awatar użytkownika
mironTG
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: mironTG »

MIchał pisze co pisze a moje zdanie jest takie, jeśli ludziska zajmujący się cywilizacją karabinków twierdzą że szkoda zachodu to go szkoda. Masz polimer wstawisz wzmocniony system, wsadzisz pieniądze, czas, i nadal będziesz miał kopiącego Hatsana. Nie neguję Twojego zapału, strzelaj, modernizuj dziel się doświadczeniem.
Strzelam bo lubię :-) AR 50 PCP.

( Celuj w księżyc- jeśli nie trafisz, trafisz między gwiazdy )
Awatar użytkownika
Filo
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Filo »

Mondo90 pisze: Mimo tego dzięki poradą Michała postanowiłem zmienić zwykłą sprężynkę na gazową. Będę regulował ciśnienie i rodzaj śrutu aż otrzymam pożądane wyniki
Czasem bardziej pasjonujące jest " dodłubywanie " się do pożądanych wyników , niż same wyniki . :mrgreen:
Awatar użytkownika
Michał
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Michał »

mironTG pisze:MIchał pisze co pisze a moje zdanie jest takie, jeśli ludziska zajmujący się cywilizacją karabinków twierdzą że szkoda zachodu to go szkoda.
Michał pisze co pisze bo ma Hatsana i wie co potrafi,a nie wyciąga wyssane z palca bzdury,tutaj na tym forum,z resztą nie tylko tu przyjeły się tylko ze dwie wychwalane pod niebiosa marki strzeladeł... reszta to bleeeeee
Zachodu szkoda,ale na tą jałową pisaninę,bo wszystko co Hatsan i inne nie będące HW,Slavią są nie do przyjęcia i szkoda czasu na nie i pieniędzy...
HW97 .177,Remington Summit .177,Lov2 .177,C 2240 .177-Walther 2x20,Colt 1911,Hatsan 135 .22,CP1-M .177,CP1 .177,SPA p10 .22
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

Michał pisze:Zachodu szkoda,ale na tą jałową pisaninę,bo wszystko co Hatsan i inne nie będące HW,Slavią są nie do przyjęcia
... Michałku ... bzdura :idea: ... po prostu są modele i modele . Jedne Hatsany rokują , dają możliwości i satysfakcję , a inne niestety nie ...

Odnosi się to również do innych marek , w tym HW czy AA ... są modele "beee" i już ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
Ślubek
Administrator

Post autor: Ślubek »

Mondo90 pisze:Żyjemy sobie przecież w najbardziej rozbrojonym kraju, którego obywatele mają wszystkie znamiona niewolników. Zakaz posiadania broni jest jednym z nich.
Bzdura. W Polsce nie ma czegoś takiego jak zakaz posiadania broni pneumatycznej. :yyy:
"My od lat już gawędzimy o Maryni
i to nawet, szczerze mówiąc, nie o całej..."
Mondo90

Ślubek pisze: Bzdura. W Polsce nie ma czegoś takiego jak zakaz posiadania broni pneumatycznej. :yyy:
Tak jest, w Polsce jest taka wolność że można nawet pneumatyczną broń posiadać...
I dlatego właśnie jestem przeciwnikiem demokracji :-?
Awatar użytkownika
Michał
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Michał »

Hiszpan63 pisze:po prostu są modele i modele
Przemku masz rację,ale denerwuje mnie coś takiego jak ktoś pisze (w tym przypadku Mirek) że np.Summit to fajne strzeladło po poprawkach i można celnie strzelać ! dlaczego tak twierdzi ? ,bo miał go w łapkach,poprawił jak należy,popykał do tarczy i wyraził opinię którą zresztą sam w pełni popieram.Teraz wyraża opinię na temat Hatsana 125/135 (bo są podobne) i twierdzi że nie są warte uwagi.Skąd taka opinia ? Posiadał wymieniony model ? rozbierał ? strzelał ? z tego co pisał nie bo jego zdaniem nie warto się truć badziewiem ! Więc opinia wyssana z palca i to co Mirkowi nie podchodzi nie znaczy że komuś nie podejdzie.Jeśli się wypowiadać to niech jest to obiektywna opinia,a nie "Michał pisze bo pisze" ,ale Michał ma ten karabin i może się obiektywnie wypowiedzieć,co i też czynię.
Tyle mam do dodania i więcej w temacie się nie udzielam bo to walka z wiatrakami.
HW97 .177,Remington Summit .177,Lov2 .177,C 2240 .177-Walther 2x20,Colt 1911,Hatsan 135 .22,CP1-M .177,CP1 .177,SPA p10 .22
Awatar użytkownika
Ślubek
Administrator

Mondo90 pisze:
Ślubek pisze: Bzdura. W Polsce nie ma czegoś takiego jak zakaz posiadania broni pneumatycznej. :yyy:
Tak jest, w Polsce jest taka wolność że można nawet pneumatyczną broń posiadać...
Bo można. Jeśli nie widzisz różnicy między zakazem posiadania a nakazem rejestracji, (tak samo zresztą, jak między rejestracją a logowaniem na Forum) to nie mamy o czym dyskutować.
Mondo90

Ślubek pisze: Bo można. Jeśli nie widzisz różnicy między zakazem posiadania a nakazem rejestracji, (tak samo zresztą, jak między rejestracją a logowaniem na Forum) to nie mamy o czym dyskutować.
No nie mamy o czym dyskutować bo wymyślasz sobie fakty. Dla przykładu, proszę zacytować choć jedną wypowiedź która sugeruje, że nie wiem co to, bądź nie widzę różnicy pomiędzy logowaniem, a rejestracją (również z shoutbox'a bo pewnie do tego się odnosisz). Żeby nieco zmotywować stawiam za taki cytat butelkę dobrego wina. I podobnie, gdzie napisałem, że w Polce jest zakaz posiadania broni pneumatycznej ?

Poza tym sytuacja prawna akurat w tej materii jest tak tragiczna w naszym kraju, że naprawdę nie wypada tego bronić...
Awatar użytkownika
Ślubek
Administrator

1. Pisałeś w Shoutboksie o "kretyńskim systemie logowania". System uwierzytelniania, w którym podaje się zarówno login jak i hasło jest standardem - zakładam, że o tym wiesz. To raz. Dwa - napisałeś również: "polecam poczytać o "captcha" w kesti anti-bot" - sugestia, aby podczas logowania używać captcha jest tak idiotyczna, że uznałem, iż nie może Ci chodzić o logowanie. Być może się myliłem. :mrgreen:

BTW, w mBanku przez wiele lat logowanie polegało na podaniu numeru klienta i hasła. Od pewnego czasu proponują zmianę loginu na inny. To tez "niepotrzbne rozdzielenie loginu i nazwy użytkownika"? Myślę, że powinieneś napisać do nich, że się nie znają... :roll:

2. Odpowiadałeś na wypowiedź Hiszpana63 o przeróbce wiatrówki na broń pneumatyczną. Czyżbyś miał na myśli zakaz posiadania broni chemicznej? Czy może biologicznej? Bo palną można posiadać (po spełnieniu pewnych, dość rozsądnych, warunków).

PS. Wino sam sobie wypij.
Mondo90

Ślubek pisze:1. Pisałeś w Shoutboksie o "kretyńskim systemie logowania". System uwierzytelniania, w którym podaje się zarówno login jak i hasło jest standardem - zakładam, że o tym wiesz. To raz. Dwa - napisałeś również: "polecam poczytać o "captcha" w kesti anti-bot" - sugestia, aby podczas logowania używać captcha jest tak idiotyczna, że uznałem, iż nie może Ci chodzić o logowanie. Być może się myliłem. :mrgreen:
Captcha w systemie logowania nie jest co prawda najwygodniejsza, ale biorąc pod uwagę rozwiązanie zaimplementowane na tym forum jest na pewno o niebo lepsza, a trzeba pamiętać że większość userów i tak korzysta z autologowania na podstawie cookies lub czegoś podobnego. Tak więc wpisywali by kod captcha raz na jakiś czas. A teraz co mamy ? Ktoś zarejestrował się jako PanX, następnie dostaje maila potwierdzającego rejestrację "Witaj PanX...", po czym próbuje się zalogować wpisując: Login: PanX || Hasło: ****
Efekt ? Komunikat w systemie nie ma użytkownika PanX.... ...obecna implementacja narusza wszelkie wzorce projektowe, i to od bazy danych poczynając. Myślę, ze dalej argumentować nie trzeba.
Ślubek pisze:BTW, w mBanku przez wiele lat logowanie polegało na podaniu numeru klienta i hasła. Od pewnego czasu proponują zmianę loginu na inny. To tez "niepotrzbne rozdzielenie loginu i nazwy użytkownika"? Myślę, że powinieneś napisać do nich, że się nie znają... :roll:

Przeczytaj dwa, trzy razy to co napisałeś... ok, a teraz zwróć uwagę, że zmiana loginu to dalej jeden login a nie dwa, a więc żadnego rozdzielenie i zamieszania nie ma. Widać różnicę prawda ? Analogia była by wtedy gdyby mBank przedzielił Ci nr klienta, ale kazał logować się na pesel albo jeszcze coś innego
Ślubek pisze:2. Odpowiadałeś na wypowiedź Hiszpana63 o przeróbce wiatrówki na broń pneumatyczną. Czyżbyś miał na myśli zakaz posiadania broni chemicznej? Czy może biologicznej? Bo palną można posiadać (po spełnieniu pewnych, dość rozsądnych, warunków).
Hmm nie bardzo wiem do czego zmierzasz, tak można posiadać broń palną za pozwoleniem. Ale z wolnością nie ma to zbyt wiele wspólnego jeśli muszę kogoś pytać o zdanie...

Odjechaliśmy straszni od tematu. Dziękuję wszystkim za udział w dyskusji i cenne porady. Jak już pisałem zamierzam pobawić się moim hatsanem trzymajcie kciuki za owocne wyniki ;)

Dzięki!
Awatar użytkownika
Filo
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Filo »

Mondo90 pisze: Hmm nie bardzo wiem do czego zmierzasz, tak można posiadać broń palną za pozwoleniem. Ale z wolnością nie ma to zbyt wiele wspólnego jeśli muszę kogoś pytać o zdanie...
"Wolność , to uświadomiona konieczność" . Nie pamiętam , kto i po co posługiwał się tym hasłem , ale ono , poniekąd , obrazuje sytuację . Ja osobiście czuję się pewniej , na przykład na drodze , gdy popadam w dyskusję z innym kierowcą , gdy nie ma on ostatecznego argumentu pod pachą .
Awatar użytkownika
mc_iek
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: mc_iek »

Mondo90 pisze:(...) Hmm nie bardzo wiem do czego zmierzasz, tak można posiadać broń palną za pozwoleniem. Ale z wolnością nie ma to zbyt wiele wspólnego jeśli muszę kogoś pytać o zdanie...
Twoja wolność kończy się tam, gdzie zaczyna się moja wolność. Mamy tę granicę wytyczać metodą westernową? Prawo silniejszego to anarchia, a nie wolność.
Gdy patrzę na niektórych ludzi stworzonych na obraz i podobieństwo boże, to cieszę się, że moimi praprzodkami były małpy...
zbisz41

Post autor: zbisz41 »

A wino jak nie chcecie to ja przyjmę :noniemoge: