Dostanięty FWB 300

Moderator: Hiszpan63

OpTi

Dostanięty FWB 300

Post autor: OpTi »

Witam, dostałem od znajomego FWB 300 w częściach, leży tak już sobie z 5 lat w garażu, pomyślałem że czas ją naprawić (poskładać) wymienić zamortyzowane części. Wiem że on nie dbał o nią (nie smarował, nie czyścił itd) Jestem kompletnym laikiem wiec szukam pomocy tu. Jakieś namiary na kogoś kto zna się na tym, pomoże mi ?
Awatar użytkownika
Cortez

Post autor: Cortez »

Jest paru "magików" powszechnie znanych w W-wie i dalej w Polsce. Jeśli decydujesz się na koszty wysyłek - to się określ i dostaniesz namiary. ;)
Daystate Merlyn S + Nitrex 3-9x42/SS 10x42
OpTi

Jak by się znalazł ktoś bliżej mnie tj. Ełk woj. W-M było by dobrze, aczkolwiek oczywiście że wysyłka wchodzi w grę. Tylko że nie wiem nic o kosztach, bo różnie z tym może być i temu chciałbym nr telefonu do kogoś, komu w wolnej chwili podeślę kilak fotek porozmawiam. Jak juz wspomniałem jestem ZIELONY w tym temacie.
witeg
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: witeg »

Jeśli chodzi o części do FWB "to nie są tanie rzeczy". Wszystko zależy od tego co jest do wymiany, jednak jest prawdopodobne, że zakup części wyjdzie drożej niż całego, sprawnego karabinka. Zdjęcia raczej nie załatwią sprawy, znaczy mogą negatywnie, jak nieopłacalność będzie oczywista, ale nikt o zdrowych zmysłach nie da gwarancji, że nie ma jakiś kosztownych kwiatków niewidocznych na zdjęciach.
OpTi

Była "sprawna" przed rozebraniem, strzelał. A może jakieś namiary na zestawy naprawcze do niej i sam pokombinuje jak to złożyć :mrgreen:
witeg
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: witeg »

Kiedyś można było tu kupić: http://strzelectwo.kimla.de/index.php?home,1 ale teraz nie widzę. :/
Natomiast jeśli jesteś laikiem, a wiatrówka jest w częściach, to odradzałbym samodzielne składanie.
Eres

Post autor: Eres »

OpTi pisze:Była "sprawna" przed rozebraniem, strzelał. A może jakieś namiary na zestawy naprawcze do niej i sam pokombinuje jak to złożyć :mrgreen:
Zestawy naprawcze posiadam. Masz PW.
Awatar użytkownika
Walend
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Walend »

Witam
Trzysetka nie jest jakoś kosmicznie skomplikowana, dasz radę złożyć, o ile jest kompletna. Zestawy naprawcze możesz kupić np na eGun.de, bądź zapytać kolegę Hexera.
Schematy i sesję zdjęciową rozbiórki znajdziesz w necie, np. tu:
http://www.airguns.budu.pl/showme2.php? ... taz_fwb300
FWB 300 "Palemka"
FWB 600 + Burris Timberline 4.5-14x32
Remington 1858 Uberti .44
Ruger Mk2 Target .22
CZ P10C 9x19
Awatar użytkownika
krzysztof
-#Kustosz
-#Kustosz

Post autor: krzysztof »

Albo do Senia wysłać
Krzysztof

Quackenbush i nowsze
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

krzysztof pisze:Albo do Senia wysłać
... i to (wbrew pozorom ) jest najrozsądniejszy/najbezpieczniejszy i najtańszy pomysł :idea:
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
Cortez

...nie chciałem tego pisać wprost parę postów temu.... :P
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

Cortez pisze:...nie chciałem tego pisać wprost parę postów temu....
Bo ??? :shock: ... akurat w tym przypadku , grzebanie samemu to nieporozumienie . Na ogół więcej szkód z tego tytułu niż pożytku , a potem trza naprawiać popsute . Senio robi dobrze , ma dostęp do zestawów od ręki , a czego nie ma , to dorobi . I chwała mu za to ... :D
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
Cortez

...bo żeby nie było, że kogoś lobbuję... :roll:

Senio robił mi różne wynalazki i zawsze byłem HAPPY. :takiego:
OpTi

A może ktoś z was wie z jakiego materiału jest zrobiona uszczelka komory ładowania ( uszczelka lufy) w FWB 300 i czy to ten sam materiał na dobijaku tłoka jest zastosowany ?
Moje domysły to Poliuretan ale jaka twardość w skali Shoer'a (Sh)
Awatar użytkownika
SlaweQ
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: SlaweQ »

Temat o odbijaczu do FWB 300 na iwebie (trochę zdjęć zjadło :| ), może coś znajdziesz

-> http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=49330

Uczę się strzelać od nowa 8-)