posiadam wiatrówkę Hammerli Hunter Force 600 i chciałbym zwiększyć w niej moc (obecnie jest to wg. producenta 7,5J). Słyszałem, ze można wymienić sprężyne, tylko nie wiem na jaką. Prosiłbym o pomoc!
Z góry dziękuję!
Moderator: Hiszpan63
...można, wszystko można, nawet przywitać się można...Bartek J. pisze:Słyszałem, ze można wymienić sprężyne
My też nie wiemy, nikt tu raczej nie posiada takiej wiatrówki raczej. Zapomnij o tych super, hiper, extra mocnych tuningowych z alle...shit.Bartek J. pisze:Słyszałem, ze można wymienić sprężyne, tylko nie wiem na jaką.
Bartek J. pisze:A mógłby mnie jakoś Pan trochę naprowadzić?
Jeżdżą już samochody bez kierowcy , to za kilka lat będzie się można spodziewać wiatrówek trafiających w dyszkę bez strzelca . A może już są ? Ciekawe do czego będzie przydatny człowiek za pół wieku . Ja już , szczęśliwie , mam zamiar tego nie dożyć .Cayin pisze:nie kupuję teoretycznie celniejszego lub mocniejszego karabinka tylko ćwiczę różne postawy.
Trzeba znaleźć warsztat dorabiający sprężyny śrubowe . Kupić kilka metrów drutu o wymiar handlowy cieńszego od drutu oryginalnej sprężyny i wygiąć nową płaskoszczypami wg oryginału. Resztę drutu zatrzymać do kolejnego zakupu kolejnego karabinka . Drut tzw. fortepianowy wygina się na zimno . Dla ewentualnego odpuszczenia naprężeń można przed montażem delikatnie podgrzać na kolor fioletowy .Bartek J. pisze: Właśnie, a propo spustu. Jak zrobic, aby był miększy, skoro oryginalnie nie ma takiej opcji.