Kilkanaście dni temu dostałem hatsanika od Hogana. Zmienił to i owo
wykonane zmiany:
1.uszczelka tłoka Zepto
2.sprężyna Oteva
3.prowadnica 120 mm dł ze stali gatunkowej
4. kapelusz z ertalitu.
5. pierścień prowadzący na tłoku z boramidu
6. lufka od Slavii + dobra korona i port ładowania.
7. tłumik
8. uszczelka portu ładowanie oring ( łatwo dostępny,tani i mocniejszy )
9. polerka podzespołów
10. mycie całości i smarowanie.
Lupka PP 3-12 x 42 AO
Montaż jednoczęściowy wysoki Acushot Leapers 1"/11mm, który zastąpił PP dodany do lupki
I jak zwykle brak czasu by sie pobawić sprzętem w terenie
hatsanik w całej krasie
tłumik
lupka na Hatsaniku
Hatsan 80s
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
- -#Kustosz
Hatsan 80s
Ostatnio zmieniony 2007-10-07, 16:51 przez krzysztof, łącznie zmieniany 1 raz.
Krzysztof
Quackenbush i nowsze
Quackenbush i nowsze
-
-
- -#Kustosz
-
- -#Kustosz
Od Piotra dostałem drewienko, więc postanowiłem go lekko odnowić, dopasować do ręki.
Dziś zacząłem zdzierać lakier. Należy się Turkom pochwała - lakier bardzo delikatny, bardziej przypominający szelak. Szlif przy pomocy szlifierki typu Delta idzie szybko i sprawnie.
Oczywiście zmienię plastikową stopkę na drewnianą, ale bez wstawek metalowych. Kabłąk plastikowy również do dorobienia, czyli jest co robić.
Dziś zacząłem zdzierać lakier. Należy się Turkom pochwała - lakier bardzo delikatny, bardziej przypominający szelak. Szlif przy pomocy szlifierki typu Delta idzie szybko i sprawnie.
Oczywiście zmienię plastikową stopkę na drewnianą, ale bez wstawek metalowych. Kabłąk plastikowy również do dorobienia, czyli jest co robić.
Krzysztof
Quackenbush i nowsze
Quackenbush i nowsze
-
-
- -#Kustosz
-
- -#Kustosz
Tak jak wspominałem dostałem od Piotra osadę od jego Hatsana. Do mojego pasuje idealnie, nie potrzeba żadnych przeróbek. Po zerwaniu pierwotnego pokrycia ukazało sie niezłe drewienko. Trochę go zrewaloryzowałem:
dopasowałem uchwyt do mojego kciuka, dorobiłem stopkę i ja na to mówię - kopytko. Było ciut roboty by dopasować wszystkie elementy. Efekt poniżej - pierwsze olejowanie.
dopasowałem uchwyt do mojego kciuka, dorobiłem stopkę i ja na to mówię - kopytko. Było ciut roboty by dopasować wszystkie elementy. Efekt poniżej - pierwsze olejowanie.
Krzysztof
Quackenbush i nowsze
Quackenbush i nowsze
-
- Ściepnik
-
-
- -#Kustosz
Dziś ciut postrzelałem. Pamiętając strzelanie na zlocie wybrałem odległość maksymalna dla mojego terenu:
Odgłosy przy strzelaniu były, czyli trafienia również. Zabawa fajna, tylko trzeba mieć niesłychaną precyzję postawy - strzelałem ze stojącej, bez żadnego podparcia. Następnym razem założę tarczki - zazdroszczę wyników kolegom na 50m.
Odgłosy przy strzelaniu były, czyli trafienia również. Zabawa fajna, tylko trzeba mieć niesłychaną precyzję postawy - strzelałem ze stojącej, bez żadnego podparcia. Następnym razem założę tarczki - zazdroszczę wyników kolegom na 50m.
Krzysztof
Quackenbush i nowsze
Quackenbush i nowsze