pala30 pisze:No ja z mojego iżika wyplułem już 10000 śrutków. Nigdy nie był poprawiany. Jest fabryczny. Myślę że to jest przyczyną średniego skupienia powyżej 20 m. No ale niestety nie mam w swoim gronie nikogo kto by mi pomógł lekko go poprawić!! hmmm szkoda
Poprawki to prosta sprawa w tym modelu(za dużo też się nie da).Rozebrać go jest prosto,a narzędzia jakie są potrzebne to papierki od 100-1500,pilnik (jak się nie posiada szlifierki),imadło,butelka pet,dwie 5groszówki,smar najlepiej do przegubów (li-moly),kilka kropel oleju sprężarkowego.Oto podstawowe poprawki których fabryka nie wykonała:
-planowanie końcówek sprężyny(orginalnie sprężyna jest nie obrobiona i "piłuje"z jednej strony plastikowy korek korpusu,a z drugiej wnętrze tłoka,no i te chrobotania przy naciąganiu)
-dodanie podłkadek pod sprężynę z oszlifowanych na połysk 5groszówek(na koniec korka i do środka tłoka)
-osłona do środka tłoka z wycięta z plastikowej butelki
-oszlifowanie papierkami powierzchni tłoka na połysk
-przesmarowanie wszystkiego smarem Li-Moly (na uszczelkę tłoka kropla oleju do sprężarki)
Po tych zabiegach karabinek jest o 200% kulturalniejszy,w stosunku do pudełkowego.Ja jeszcze dodałem nową prowadnicę(koszt śruby M14 2zł,toczenie miałem za darmo,ale dla tokarza to 5min roboty,wezmie dosłownie na piwko za takie cuś).Wymiary prowadnicy mogę ci przesłać.Pracy nie wiele mi zajeło 2godzinki,ale efekt wymierny.