Wyniki strzelań do 25 m
Moderator: Hiszpan63
-
Zaliczyłem wczoraj zbliżoną, chociaż nie aż tak skupioną akcję. No załamałem się jak to zobaczyłem.
Natomiast pamiętam, że kilka razy z Hatsana też wystrzelałem takie "ścieżki miłości" ( (c) młodzież ze strzelnicy) i też w zbliżonych warunkach, ale było to spowodowane niezbyt precyzyjnym mierzeniem - paralaksa na 10m była w Zomzie jednak duża, i było to widać na tarczy. Może u Ciebie jest podobnie?
Natomiast pamiętam, że kilka razy z Hatsana też wystrzelałem takie "ścieżki miłości" ( (c) młodzież ze strzelnicy) i też w zbliżonych warunkach, ale było to spowodowane niezbyt precyzyjnym mierzeniem - paralaksa na 10m była w Zomzie jednak duża, i było to widać na tarczy. Może u Ciebie jest podobnie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Nie znam się ale czy paralaksa też może tak psuć jeśli obiektyw 40mm a zoom3x?
Jakieś mam glupie przyzwyczajenie ale zazwyczaj staram się używać jak najmniejszego powiększenia...może przez to tak mi idzie...
Jedna z moich ostatnich najmniej podłużna ;poza stojąca,poducha.
Jak widac dalej rwie mnie w niebiosa ale i na boki...ale mocy mu nie ujmę
Pytanko; tą tarczkę wystrzeliłeś może na początku strzelania czy już na rozgrzanym sprzęcie?
Zazwyczaj moje pierwsze tarczki na początku strzelania miały najdłuższe krechy.
-Twoja tarczka ze sprężyny ?
Jakieś mam glupie przyzwyczajenie ale zazwyczaj staram się używać jak najmniejszego powiększenia...może przez to tak mi idzie...
Jedna z moich ostatnich najmniej podłużna ;poza stojąca,poducha.
Jak widac dalej rwie mnie w niebiosa ale i na boki...ale mocy mu nie ujmę
Pytanko; tą tarczkę wystrzeliłeś może na początku strzelania czy już na rozgrzanym sprzęcie?
Zazwyczaj moje pierwsze tarczki na początku strzelania miały najdłuższe krechy.
-Twoja tarczka ze sprężyny ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
hatsan85/gamonitsu3-9x40/
Młot pneumatyczny MAC-40J
Młot pneumatyczny MAC-40J
-
Nie, ta moja tarcza to z Pardiniego, dla śmiechu wstawiłem. A co do
http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=1081
i mimo że wygląda teraz śmiesznie, to chyba jednak cały czas jest aktualny.
Ale spróbuj może strzelić z dalsza, 20, 25 m? Wydaje mi się, że pionu już nie będzie (ew. jak będzie, to przez całą tarczę - ale to wtedy będzie wiadomo, że wina sprężyny albo połączenia śrut - wiatrówka).
Kiedyś zrobiłem mały "test" błędu paralaksyherbet pisze:Nie znam się ale czy paralaksa też może tak psuć jeśli obiektyw 40mm a zoom3x?
http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=1081
i mimo że wygląda teraz śmiesznie, to chyba jednak cały czas jest aktualny.
Ale spróbuj może strzelić z dalsza, 20, 25 m? Wydaje mi się, że pionu już nie będzie (ew. jak będzie, to przez całą tarczę - ale to wtedy będzie wiadomo, że wina sprężyny albo połączenia śrut - wiatrówka).
-
-
- Ściepnik
-
- -#Srebrny Dobromir
-
- Ściepnik
Ja .... nikomu niczego nie chcę "pokazywać" Jeśli chcę pokozaczyć , robię to na Bemowie w komfortowo-wypoczynkowych warunkach , wśród takich jak ja ... rekreacyjnych strzelcach co to wiedzą gdzie strzelają , na jaką odległość i jest mi obojętne , że raz na kilka tygodni nie mam dnia do strzelania ... Takie skupienie to max moich umiejętności , a to kolanko to trochę połączenie kolanka i siedzącej ( muszę mieć podpartą lewą rękę i już )bonzoo pisze:Człowieku, jedź na jakieś zawody i pokaż tym "wysokobudżetowcom" jak należy strzelać. CHciałbym takie mieć skupienie.
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
-
- -#Srebrny Dobromir
-
- Ściepnik
Korzystając z ostatniego słoneczka , przyszła pora na przewietrzenie sprzętu Gabrysi , czyli Gamo Delta Fox i skromne strzelanko ; ... dla zainteresowanych ; karabinek ma przebieg około 40 000 i smaczne 4J
I na zakończenie sezonu dla wszystkich strzelców pogody ducha
I na zakończenie sezonu dla wszystkich strzelców pogody ducha
-
- Ściepnik
-
-
- Ściepnik
Sławku : Gamo Delta Fox , śrut Geco Dynamit , 15m ... to w tej chwili max możliwości jako takiej precyzji. Nie zmieniam parametrów na mocniejsze , bo dzięki tym 4 J Gamoń prawie nie kopie i robi takie tylko "puk", a wogóle to karabin Gabrysi i mam zakaz w nim dłubaniaSlaweQ pisze:Ten piękny uśmiech to którym karabinkiem narysowałeś
Niech i tak będzieNelo pisze:Toż to portret Przemka, że też wcześniej nie zauważyłem
-
-
- Ściepnik
-
celownik był b.dobrze ustawiony , na moje max czyli 33 m to rozrzut był nie wielki , na 25 m tak jak widzicie ...
zanim strzelalem do tych tarczek to oddalem jakieś 100-125 strzałów na ustawionym celowniku nic się nie przestawiło
Pozycja : heh , jak to nazwać , siedziałem na ławce i podpórką był bipod
zanim strzelalem do tych tarczek to oddalem jakieś 100-125 strzałów na ustawionym celowniku nic się nie przestawiło
Pozycja : heh , jak to nazwać , siedziałem na ławce i podpórką był bipod