Razu pewnego mnie olśniło, że postrzelałbym sobie, więc postanowiłem zakupić wiatrówkę...
Oczywiście pierwszą myślą był zakup najtańszej, nawet znalazłem zestaw za 82 zł składający się z wiatrówki (niby), tarcz, śrutów i lunety. Ale... poczytałem najpierw trochę (bvo mam taki zwyczaj, jak coś chcę zakupić) i dowiedziałem się że "chinek" nie wolno! Tzn. takich chinek, bo o BSK opinie są dobre, jak widzę...
Przeliczyłem fundusze: max 300 zł - nie jestem zawodowcem, ot tak, w wolnych chwilach do puszek/tarczy/pudelka po papierosach postrzelać.
Odpowiadałaby mi najbardziej wiatróweczka z bocznym/dolnym naciągiem, gdyż łamańców za takie pieniądze się boję - a jak lufa po złożeniu nie będzie miała poziomu z resztą?
Znalazłem na allegro takie coś:
http://allegro.pl/item1177396950_wiatro ... uneta.html
Jest to najtańsza cena na ten model, jaka znalazłem.
Czytając forum widzę także pochlebne opinie o Sharpie. Jednak boję się tego pompowania - jakieś to dziwne dla mnie - i długości karabinku, jest o 10 cm mniejsza niż w/w airmaster. Jak się przymierzałem do Gamo Delty, to jednak był niewygodny - ze względu na długośźć właśnie...
Oczywiście wysłucham także innych propozycji - jednak proszę wziąść pod uwagę max koszty - 300 zł, no, ewentualnie parę dyszek by się dozbierało

Pozdrawiam serdecznie!