Zabiorę głos w temacie.
Wczoraj postanowiłem nie dolewać oliwy do ognia
Ponieważ mój pobyt na Ranchoo był dosyć inspirujący w dziedzinie majsterkowania i jak coś "fajnego" wpadło w łapki to rodziły się pomysły , powstało kilka "wynalazków"..
Jednym z nich była właśnie osłona przeciwsłoneczna...
Cienka tuleja/rurka aluminiowa zakończona kołnierzem , która dzięki odpowiedniej średnicy posłużyła mi za owa osłonę, jest połączona z lunetą za pomocą cienkiej tulei (wewnętrznej ) plastikowej, zrobionej z przykrywki od dezodorantu, w planie ostatecznym jest tuleja zewnętrzna z dosyć elastycznej gumy o głębokości 3 cm i grubości ścianki 2,5 - 3.5 mm .
Generalnie po oszlifowaniu (ogradowaniu papierkiem ściernym z brudu i nalotów) , zastanawiałem się jak by to ładnie zaczernić na matowo, do czasu...
... kiedy wpadły mi w ręce kolejne rurki

I po odpowiednim umocowaniu , puściłem w niepamięć czarny mat..
Tak narodził się pomysł Konwersji "Silver Kitt" for Sharp Innowa..
Cóż na razie jest to tylko atrapa tłumika zakładana na oryginalny tłumik Sharpa za pomocą odpowiednio dopasowanych uszczelniaczy gumowych.
Przy najbliższej możliwej okazji na pierwszy plan idzie wypolerowanie tego zestawu , ale nie ukrywam że myślę nad zrobieniem tłumika z tej rurki

.
Tradycyjnie dla lubiących pooglądać , więcej zdjęć w galerii (co by nie zaśmiecać forum) :
http://kombat69.fotosik.pl/albumy/661001.html
Pozdrawiam.
"Adam S. "