Kral A02 (Air Master 300)
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
- -#Srebrny Dobromir
-
Mam jeszcze jedna prośbę:
W celu dokładnego zlokalizowania miejsca wycieku oleju w tylnej części wiatrówki postanowiłem rozebrać ją, przynajmniej z wierzchu. Tylko że nie mogę zdjąć plastiku.
Moglibyście mi jakoś łopatologicznie wystłumaczyć jak to zrobić ? Próbowałem podważyć ale jakoś nie ma o co, no i nie widze żadnych śrubek które by to trzymały. Mam wersje łamaną i w polimerze jest jakiś bolec on mechanizmu naciągającego sprężynę ;/
W celu dokładnego zlokalizowania miejsca wycieku oleju w tylnej części wiatrówki postanowiłem rozebrać ją, przynajmniej z wierzchu. Tylko że nie mogę zdjąć plastiku.
Moglibyście mi jakoś łopatologicznie wystłumaczyć jak to zrobić ? Próbowałem podważyć ale jakoś nie ma o co, no i nie widze żadnych śrubek które by to trzymały. Mam wersje łamaną i w polimerze jest jakiś bolec on mechanizmu naciągającego sprężynę ;/
-
Strzelanie w piwnicy z KRAL-a A02
Witam! Mieszkam w blokowisku, i często strzelam w piwnicy z wiatrówki. Dzieje się to od około 3 lat. Oczywiście tylko wtedy kiedy nie ma tam żadnej osoby. Nie zostawiam żadnych po sobie śmieci, i nic nie uszkadzam, ani nie zakłócam spokoju, w godzinach ciszy nocnej. Ostatnio jednak komuś zależało, aby zgłosić to do Zarządu Mieszkaniowego. Została wezwana matka, jako najemca i poinformowana przez Dyrektora Wspólnoty Mieszkaniowej, że większość sąsiadów czuje się w związku z tym w niebezpieczeństwie, i pytała matkę czy nie mam broni w piwnicy. Matka zamiast powiedzieć prawdę o wiatrówce, to powiedziała że nie wie? Pani dyrektor powiedziała, że w takim razie sprawę zgłosi na policję. Jestem zaniepokojony tym wszystkim, i jutro spróbuję wyjaśnić tą sprawę, rozmawiając z nią. Ale nie jestem pewien w 100%, czy można strzelać w swojej piwnicy i na jej korytarzach? Z tego co zdążyłem przeczytać na forach wynika, że można, ale ciekawi mnie, czy w kodeksie, teraz nie wiem jakim? Jest paragraf zabraniający lub nie, strzelania w piwnicach? Właśnie chciałbym wiedzieć co mówi o tym prawo? Błagam! Pomóżcie mi! W goglach nic konkretnego nie znalazłem na ten temat. Może ktoś z forum, ma orientację w tym temacie? Dzięki!
[ Dodano: 2009-01-13, 23:59 ]
To można strzelać w tych piwnicach z wiatrówek, czy nie?
Usunąłem jednego posta z adnotacją że je powielasz w różnych tematach zrobiłes to po raz drugi, nie rozumiem czy robisz to celowo i wystawiasz moją cierpliwość na próbę? Otrzymujesz ostrzeżenie za recydywę i powilanie postów.
[ Dodano: 2009-01-14, 06:13 ]
Witam! Nie rozumiem dlaczego Pan Panie Daras usuwa moje posty? Co takiego znajduje się niecenzuralnego w moim poście? Szukałem podobnego tematu na tym portalu, ale go nie znalazłem lub przeoczyłem? Więc napisałem zdanie z zapytaniem i nie wiem co w tym złego? Dziwiłem się, że za każdym razem znika post, więc myślałem że to błąd w waszym oprogramowaniu, dlatego wstawiałem go ponownie. Jeśli chodzi o ortografię, to nie ma możliwości wysłania posta, bez jego uprzedniego sprawdzenia, celem skorygowania błędów. W takim razie dalej nie wiem o co chodzi, i należały by mi się jakieś wyjaśnienia z tego powodu. Czy zawsze swoje problemy, niepowodzenia, trzeba rozładowywać na forumowiczach Bogu Ducha winnych?

[ Dodano: 2009-01-13, 23:59 ]
To można strzelać w tych piwnicach z wiatrówek, czy nie?

Usunąłem jednego posta z adnotacją że je powielasz w różnych tematach zrobiłes to po raz drugi, nie rozumiem czy robisz to celowo i wystawiasz moją cierpliwość na próbę? Otrzymujesz ostrzeżenie za recydywę i powilanie postów.
[ Dodano: 2009-01-14, 06:13 ]
Witam! Nie rozumiem dlaczego Pan Panie Daras usuwa moje posty? Co takiego znajduje się niecenzuralnego w moim poście? Szukałem podobnego tematu na tym portalu, ale go nie znalazłem lub przeoczyłem? Więc napisałem zdanie z zapytaniem i nie wiem co w tym złego? Dziwiłem się, że za każdym razem znika post, więc myślałem że to błąd w waszym oprogramowaniu, dlatego wstawiałem go ponownie. Jeśli chodzi o ortografię, to nie ma możliwości wysłania posta, bez jego uprzedniego sprawdzenia, celem skorygowania błędów. W takim razie dalej nie wiem o co chodzi, i należały by mi się jakieś wyjaśnienia z tego powodu. Czy zawsze swoje problemy, niepowodzenia, trzeba rozładowywać na forumowiczach Bogu Ducha winnych?
Ostatnio zmieniony 2009-01-14, 00:16 przez blef16, łącznie zmieniany 1 raz.
blef16
-
- -#Złoty Dobromir
Nie jestem pan, mam imię, usunąłem tego posta bo napisałeś go w dwóch tematach, co zaznaczyłem w ostrzeżeniu. Ostrzeżenie będziesz miał zdjęte, bo zaszło pewne nieporozumienie, jednak za ten ton wypowiedzi dostaje się ostrzeżenia. Następnym razem jak będziesz miał jakieś wątpliwości to proszę pisać na PW
guntuning.com
-
-
- Administrator
-
nieporozumienie
Witam! Przepraszam za ten ton Daras! Co do strzelania w piwnicach, to mam to gdzieś! Trzeba czekać do wiosny, żeby postrzelać w plenerze. Ktoś strzelał do ptaszków z 3 piętra bloku? To nieładnie, fakt! Pozdrawiam! 

blef16
-
-
-
- -#Srebrny Dobromir
-
-
- Administrator
-
- -#Srebrny Dobromir
-
Witam.
Zamierzam zakupić lupkę http://www.zielonysklep.pl/index.php?pr ... prod_id=28. Macie może coś takiego zamontowane na swoich kralach. Jak się sprawuje? A jak sprawa wygląda z montażem? Brać ten czy inny?
P.S. Jaki powinien być montaż (wysoki, średni).
Pozdrawiam.
Zamierzam zakupić lupkę http://www.zielonysklep.pl/index.php?pr ... prod_id=28. Macie może coś takiego zamontowane na swoich kralach. Jak się sprawuje? A jak sprawa wygląda z montażem? Brać ten czy inny?
P.S. Jaki powinien być montaż (wysoki, średni).
Pozdrawiam.