Kral A02 (Air Master 300)

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
bonzoo
-#Srebrny Dobromir
-#Srebrny Dobromir

Post autor: bonzoo »

Spokojnie moze wytrzyma :mrgreen: a jak nie, to wywiercisz otworek, nagwintujesz, wkręcisz śrubkę na klej i będzie git. Ale to już extremalne i ostateczne rozwiązanie. Ja bym nie wytrzymał i już dawno to rozebrał......
Skorup

Post autor: Skorup »

Mam jeszcze jedna prośbę:
W celu dokładnego zlokalizowania miejsca wycieku oleju w tylnej części wiatrówki postanowiłem rozebrać ją, przynajmniej z wierzchu. Tylko że nie mogę zdjąć plastiku.

Moglibyście mi jakoś łopatologicznie wystłumaczyć jak to zrobić ? Próbowałem podważyć ale jakoś nie ma o co, no i nie widze żadnych śrubek które by to trzymały. Mam wersje łamaną i w polimerze jest jakiś bolec on mechanizmu naciągającego sprężynę ;/
KWP

Post autor: KWP »

Jeżeli chodzi Ci o tą nakładkę na końcówce systemu, to musisz oddzielić system od osady. Wycieka spod niej olej, gdyż turki lały go litrami w system. Równie dobrze można to olać.
Pozdrawiam
KWP
Awatar użytkownika
blef16

Strzelanie w piwnicy z KRAL-a A02

Post autor: blef16 »

Witam! Mieszkam w blokowisku, i często strzelam w piwnicy z wiatrówki. Dzieje się to od około 3 lat. Oczywiście tylko wtedy kiedy nie ma tam żadnej osoby. Nie zostawiam żadnych po sobie śmieci, i nic nie uszkadzam, ani nie zakłócam spokoju, w godzinach ciszy nocnej. Ostatnio jednak komuś zależało, aby zgłosić to do Zarządu Mieszkaniowego. Została wezwana matka, jako najemca i poinformowana przez Dyrektora Wspólnoty Mieszkaniowej, że większość sąsiadów czuje się w związku z tym w niebezpieczeństwie, i pytała matkę czy nie mam broni w piwnicy. Matka zamiast powiedzieć prawdę o wiatrówce, to powiedziała że nie wie? Pani dyrektor powiedziała, że w takim razie sprawę zgłosi na policję. Jestem zaniepokojony tym wszystkim, i jutro spróbuję wyjaśnić tą sprawę, rozmawiając z nią. Ale nie jestem pewien w 100%, czy można strzelać w swojej piwnicy i na jej korytarzach? Z tego co zdążyłem przeczytać na forach wynika, że można, ale ciekawi mnie, czy w kodeksie, teraz nie wiem jakim? Jest paragraf zabraniający lub nie, strzelania w piwnicach? Właśnie chciałbym wiedzieć co mówi o tym prawo? Błagam! Pomóżcie mi! W goglach nic konkretnego nie znalazłem na ten temat. Może ktoś z forum, ma orientację w tym temacie? Dzięki! :(

[ Dodano: 2009-01-13, 23:59 ]
To można strzelać w tych piwnicach z wiatrówek, czy nie? :roll:

Usunąłem jednego posta z adnotacją że je powielasz w różnych tematach zrobiłes to po raz drugi, nie rozumiem czy robisz to celowo i wystawiasz moją cierpliwość na próbę? Otrzymujesz ostrzeżenie za recydywę i powilanie postów.

[ Dodano: 2009-01-14, 06:13 ]
Witam! Nie rozumiem dlaczego Pan Panie Daras usuwa moje posty? Co takiego znajduje się niecenzuralnego w moim poście? Szukałem podobnego tematu na tym portalu, ale go nie znalazłem lub przeoczyłem? Więc napisałem zdanie z zapytaniem i nie wiem co w tym złego? Dziwiłem się, że za każdym razem znika post, więc myślałem że to błąd w waszym oprogramowaniu, dlatego wstawiałem go ponownie. Jeśli chodzi o ortografię, to nie ma możliwości wysłania posta, bez jego uprzedniego sprawdzenia, celem skorygowania błędów. W takim razie dalej nie wiem o co chodzi, i należały by mi się jakieś wyjaśnienia z tego powodu. Czy zawsze swoje problemy, niepowodzenia, trzeba rozładowywać na forumowiczach Bogu Ducha winnych?
Ostatnio zmieniony 2009-01-14, 00:16 przez blef16, łącznie zmieniany 1 raz.
blef16
Awatar użytkownika
daras
-#Złoty Dobromir
-#Złoty Dobromir

Post autor: daras »

Nie jestem pan, mam imię, usunąłem tego posta bo napisałeś go w dwóch tematach, co zaznaczyłem w ostrzeżeniu. Ostrzeżenie będziesz miał zdjęte, bo zaszło pewne nieporozumienie, jednak za ten ton wypowiedzi dostaje się ostrzeżenia. Następnym razem jak będziesz miał jakieś wątpliwości to proszę pisać na PW
guntuning.com
bjudas

Post autor: bjudas »

cocain_e pisze:witam
mieszkam na 3 pietrze i codziennie wale do ptaszków z okna moim air masterem 400
Witaj,
podaj jeszcze tylko swóje dane osobiste(nawet na PW), bo nie wiem na jaki adres mam skierować policję.
Awatar użytkownika
jarn
Administrator

Post autor: jarn »

Post poleciał do kosza. W zasadzie nie musi wystarczy przekazać IP tam gdzie trzeba.
AA EV2 + EB10x42
Awatar użytkownika
blef16

nieporozumienie

Post autor: blef16 »

Witam! Przepraszam za ten ton Daras! Co do strzelania w piwnicach, to mam to gdzieś! Trzeba czekać do wiosny, żeby postrzelać w plenerze. Ktoś strzelał do ptaszków z 3 piętra bloku? To nieładnie, fakt! Pozdrawiam! :shock:
blef16
Awatar użytkownika
DoktorPio

Post autor: DoktorPio »

Mam pytanko czy już może któryś z kolegów skracał lufę w AirMaster 300 (Kral 02) jeśli tak to czy przyniosło to efekty ? Chodzi mi o poprawę celności ? ;)
HW 100S FSB 4-16X50
HW 97K 3,5-10x40
AirArms ProSport 4-12x40
BSA Lightning XL 3-9x40
leszeksz2

Post autor: leszeksz2 »

Witam.
Mam pytanie: gdzie można dostać uszczelkę portu ładowania?
Dodam że w sklepach z wiatrówkami nie mają takich.
Awatar użytkownika
bonzoo
-#Srebrny Dobromir
-#Srebrny Dobromir

Z tego co widzę to gumowy oring, ja kupuję w sklepie motoryzacyjnym, jeżeli nie znajdziesz, podaj wymiar kupię ci i wyślę. Koszt oringa kilkadziesiąt groszy sztuka.
leszeksz2

Szukałem takiego oringu w motoryzacyjnych ale takiego wymiaru nie mają. Jak jest średnica dobra to z kolei jest za niski. Jakich wymiarów jest ten twój oring?
AirMaster 300 + PP 3-12A0
Awatar użytkownika
jarn
Administrator

Post autor: jarn »

Ja oringi kupuję w rolniczym.
AA EV2 + EB10x42
Awatar użytkownika
bonzoo
-#Srebrny Dobromir
-#Srebrny Dobromir

ooo przenieśli mi temat w trakcie pisania :mrgreen:
leszeksz2

Witam.
Zamierzam zakupić lupkę http://www.zielonysklep.pl/index.php?pr ... prod_id=28. Macie może coś takiego zamontowane na swoich kralach. Jak się sprawuje? A jak sprawa wygląda z montażem? Brać ten czy inny?
P.S. Jaki powinien być montaż (wysoki, średni).
Pozdrawiam.