Hatsan 125 rozpada się w rękach...

Moderator: Hiszpan63

Awatar użytkownika
mironTG
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: mironTG »

Czyli Michałku wyliczyłeś same minusy tego badziewia, plus jeden, można nim rzucać w dal na czas :mrgreen: Ale Rafał napisał że będzie za głęboko wchodziła więc ......... mam to w nosie i nie mam zamiaru kłócić się o zdewastowanego FAC-a który sam się rozbiera jak prosta tutka :lol: To samo pisali o Summicie, ja go chwaliłem a miałem trzy. HW mam w polimerku i nic złego nie powiem na plastikusa. I TO BY BYŁO NA TYLE.
Strzelam bo lubię :-) AR 50 PCP.

( Celuj w księżyc- jeśli nie trafisz, trafisz między gwiazdy )
zbisz41

Post autor: zbisz41 »

Michał pisze: więc Twoja wypowiedź jest nieco nie na miejscu.
a gdzie mam drogi kolego to co napisałem napisać? ;)
po drugie co innego tuningować a co innego skręcać, sklejać itp ...nie z chęci a z musu :mrgreen:
Awatar użytkownika
Michał
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Michał »

mironTG pisze:Czyli Michałku wyliczyłeś same minusy tego badziewia
No bo tylko minusy wypisałem.
A widzisz na Summicie też psy wieszali,też miałem i też na początku FAC-ka miałem jak i każdy nabywca i co stało się coś ? nie ,poprawiło się i grało jak ta lala.A to że H125/135 konstrukcyjnie są tworzone jako FAC to siła wyższa,jeśli ktoś chce nie widzę przeszkody jeśli spełni pewne wymogi,wtedy nic mi do tego.
I absolutnie nie mam zamiaru się kłócić !, tylko jak piszemy to piszmy tak jak się należy a nie misiać,tym bardziej że sam przekonałeś się że Remik to fajny karabinek.
mironTG pisze: można nim rzucać w dal na czas
...taaaa
mironTG pisze:Ale Rafał napisał że będzie za głęboko wchodziła więc
Więc napisałem,jakby znało się konstrukcję tego karabinka to wiedziałbyś że ta śruba wchodzi w ten trzpień i niczego nie ma prawa blokować,a nie misiać,i powielać coś co nie jest nieprawdą.
zbisz41 pisze:po drugie co innego tuningować a co innego skręcać, sklejać itp ...nie z chęci a z musu
No jakoś większość po zakupie leci na łeb na szyję żeby co zrobić ze strzeladłem ??? tuningować ? (czasem),raczej poprawiać po fabryce,więc idealnych strzeladeł nie ma i nie będzie.A że czasem coś pęknie,odkręci się no cóż takie ma prawo,nie wszyscy znają się na wszystkim.
Ostatnio zmieniony 2016-02-09, 21:44 przez Michał, łącznie zmieniany 1 raz.
HW97 .177,Remington Summit .177,Lov2 .177,C 2240 .177-Walther 2x20,Colt 1911,Hatsan 135 .22,CP1-M .177,CP1 .177,SPA p10 .22
Awatar użytkownika
mironTG
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: mironTG »

Taaaaaaaaaaaaaaaa Michałku, widziałeś Annę Grodzką ????!!!! Też poprawiona :mrgreen: I nie drocz się o coś co nie jest warte zachodu, tylko Ferrari się nie poprawia. Nie chcę Ferrari!!!!
Strzelam bo lubię :-) AR 50 PCP.

( Celuj w księżyc- jeśli nie trafisz, trafisz między gwiazdy )
Awatar użytkownika
Michał
Ściepnik
Ściepnik

mironTG pisze:I nie drocz się o coś co nie jest warte zachodu
Dla Ciebie Mirku nie ma a dla mnie wręcz przeciwnie,ma bo mam H135 i wiem czego jest warty,a takie gadanie że to badziew tylko dlatego że to FAC ,że ma ch... śrubki i polimerową osadę (z możliwością kupna w drewnie) no to faktycznie przemawia za tym żeby mówić że to jest badziew !!! Brawo !!!
I powtórzę raz jeszcze,nie mam na celu wywołać kłótni czy droczyć się !!! Piszę tylko to co zauważyłem podczas użytkowania tego karabinka.
HW97 .177,Remington Summit .177,Lov2 .177,C 2240 .177-Walther 2x20,Colt 1911,Hatsan 135 .22,CP1-M .177,CP1 .177,SPA p10 .22
Awatar użytkownika
daras
-#Złoty Dobromir
-#Złoty Dobromir

Post autor: daras »

mironTG pisze:Taaaaaaaaaaaaaaaa Michałku, widziałeś Annę Grodzką ????!!!! Też poprawiona :mrgreen: I nie drocz się o coś co nie jest warte zachodu, tylko Ferrari się nie poprawia. Nie chcę Ferrari!!!!
No ale jak to w kabarecie powiedzieli poprawiana była przez NFZ, dlatego wyszło takie coś i niewiadomo czy to obojnak czy transwestyta. :mrgreen:
guntuning.com
Awatar użytkownika
Michał
Ściepnik
Ściepnik

:noniemoge: :noniemoge: :noniemoge:
Mondo90

Post autor: Mondo90 »

Również uważam, że wiele waszych opinie na temat hatsana 125 jest przesadzonych. Nie jestem ekspertem, ale na pewno nie nazwał bym go badziewiem którym można tylko porzucać jak to ktoś napisał. Dla mnie największa wada to spora masa układu przez co celnie strzelam tylko z podpórki, ale dla mnie to nie problem. Jasne być może dla zastosowań wielu z was ten karabinek się po prostu nie nadaje ale czy to powód żeby mi tak obrzydzać strzelanie ? ;)

PS: ten temat nie miał na celu recenzowania hatsana 125 ale jego regeneracji :)
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Mondo90 pisze: nie nazwał bym go badziewiem
:shock:
Awatar użytkownika
Ślubek
Administrator

Post autor: Ślubek »

Mondo90 pisze:Dla mnie największa wada to spora masa układu przez co celnie strzelam tylko z podpórki, ale dla mnie to nie problem.
To akurat nie jest wada. Większa masa karabinka oznacza mniejszy odrzut, a zatem lepsze skupienie.

Musisz poćwiczyć mięśnie. :^)
"My od lat już gawędzimy o Maryni
i to nawet, szczerze mówiąc, nie o całej..."
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

Ten karabin dobrze (poprawnie ) strzela przy energii około 23-25J . W naszym limicie po prostu nie strzela . I co by z nim nie robić , to cykl strzału jest zamulony i wiecznie będzie kopać .
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Mondo90

Post autor: Mondo90 »

Hiszpan63 pisze:Ten karabin dobrze (poprawnie ) strzela przy energii około 23-25J . W naszym limicie po prostu nie strzela . I co by z nim nie robić , to cykl strzału jest zamulony i wiecznie będzie kopać .
Ok dzięki za opinię, ale czy na pewno nie da się z nim nic zrobić. Pytam nie bez powodu bo polecono mi wymianę sprężyny na gazową co nie tylko zwiększy energię do 40J ale i poprawi celność przy większym dystansie. Warto ?

Dzięki
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

Mondo90 pisze:polecono mi wymianę sprężyny na gazową co nie tylko zwiększy energię do 40J ale i poprawi celność przy większym dystansie.
... a o konieczności zdobycia zaświadczenia o przeróbce na broń pneumatyczną , konieczności zarejestrowania na Policji i obowiązku użytkowania na strzelnicy koncesjonowanej też Ci opowiedziano ??

Wysoka energia nie oznacza lepszej celności na większych dystansach . W zasadzie wszyscy , którzy próbowali tuningować ten karabin , robili to we własnym zakresie . Z niewymiernym skutkiem . Moim zdaniem nie warto .
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
Michał
Ściepnik
Ściepnik

Na sprężynie Vortex HP przy 150 bar, nie trafisz nawet w stodołę,najsensowniejsza opcja to 100/110 bar i używanie cięższego śrutu.Ale jeśli myślisz o HP to musisz też pomyśleć o aspekcie prawnym,rejestracja FAC i strzelanie tylko i wyłącznie na koncesjonowanych strzelnicach.
Przemek mnie wyprzedził. :D
Co do tej sprężyny Vortex-a powiem tylko tyle że warto w nią zainwestować,jest dużo lepsza niż zwykły badziewny druciak który siada po dość krótkim czasie,osobiście przerobiłem dwa druciaki i po dość krótkim użytkowaniu różnice było widać gołym okiem,nie kupiłbym już drutu za chiny ludowe,nawet jakby dawali za darmo.
Awatar użytkownika
Filo
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Filo »

Druciaki nadają się przede wszystkim do karabinków z centralnym zaczepem tłoka . :P ;) Bo nic innego tam nie wejdzie . :D . Od pewnego czasu zakładam , przy zmianie , wyłącznie skórzane tłoczki , gazowe sprężyny nieregulowane Tytan GS750 ( a 79 zł/szt. ) i smaruję Smarolem PTFE.