Moderator: Hiszpan63
No bo tylko minusy wypisałem.mironTG pisze:Czyli Michałku wyliczyłeś same minusy tego badziewia
...taaaamironTG pisze: można nim rzucać w dal na czas
Więc napisałem,jakby znało się konstrukcję tego karabinka to wiedziałbyś że ta śruba wchodzi w ten trzpień i niczego nie ma prawa blokować,a nie misiać,i powielać coś co nie jest nieprawdą.mironTG pisze:Ale Rafał napisał że będzie za głęboko wchodziła więc
No jakoś większość po zakupie leci na łeb na szyję żeby co zrobić ze strzeladłem ??? tuningować ? (czasem),raczej poprawiać po fabryce,więc idealnych strzeladeł nie ma i nie będzie.A że czasem coś pęknie,odkręci się no cóż takie ma prawo,nie wszyscy znają się na wszystkim.zbisz41 pisze:po drugie co innego tuningować a co innego skręcać, sklejać itp ...nie z chęci a z musu
Dla Ciebie Mirku nie ma a dla mnie wręcz przeciwnie,ma bo mam H135 i wiem czego jest warty,a takie gadanie że to badziew tylko dlatego że to FAC ,że ma ch... śrubki i polimerową osadę (z możliwością kupna w drewnie) no to faktycznie przemawia za tym żeby mówić że to jest badziew !!! Brawo !!!mironTG pisze:I nie drocz się o coś co nie jest warte zachodu
No ale jak to w kabarecie powiedzieli poprawiana była przez NFZ, dlatego wyszło takie coś i niewiadomo czy to obojnak czy transwestyta.mironTG pisze:Taaaaaaaaaaaaaaaa Michałku, widziałeś Annę Grodzką ????!!!! Też poprawionaI nie drocz się o coś co nie jest warte zachodu, tylko Ferrari się nie poprawia. Nie chcę Ferrari!!!!
To akurat nie jest wada. Większa masa karabinka oznacza mniejszy odrzut, a zatem lepsze skupienie.Mondo90 pisze:Dla mnie największa wada to spora masa układu przez co celnie strzelam tylko z podpórki, ale dla mnie to nie problem.
Ok dzięki za opinię, ale czy na pewno nie da się z nim nic zrobić. Pytam nie bez powodu bo polecono mi wymianę sprężyny na gazową co nie tylko zwiększy energię do 40J ale i poprawi celność przy większym dystansie. Warto ?Hiszpan63 pisze:Ten karabin dobrze (poprawnie ) strzela przy energii około 23-25J . W naszym limicie po prostu nie strzela . I co by z nim nie robić , to cykl strzału jest zamulony i wiecznie będzie kopać .
... a o konieczności zdobycia zaświadczenia o przeróbce na broń pneumatyczną , konieczności zarejestrowania na Policji i obowiązku użytkowania na strzelnicy koncesjonowanej też Ci opowiedziano ??Mondo90 pisze:polecono mi wymianę sprężyny na gazową co nie tylko zwiększy energię do 40J ale i poprawi celność przy większym dystansie.