KARABINEK NA PCP ZA 1300ZŁ - TO PRAWDA
Moderator: Hiszpan63
-
KARABINEK NA PCP ZA 1300ZŁ - TO PRAWDA
Karabinek na PCP za 1300zł!! To prawda.
Witam serdecznie.
W Warszawie na Siekierkach jest dwóch kolegów, którzy przerobili swoje karabinki z CO2 na PCP. Tymi kolegami są Pablo68 i Normad (Nicki z iweb-u).
Karabinek to Umarex Air Gun 850 w plastiku. Podobno już są również dostępne w wersji osadą drewnianą.
Karabinek nowy można nabyć za około 850zł. Części do przerobienia na wersje PCP to koszt około 400zł. Łącznie to 1300zł.
Co otrzymujemy za takie małe pieniążki?
1. Karabinek w wersji z magazynkiem 8 strzałowym
2. W pozostałych częściach znajduje się regulator z butlą o pojemności 0,72 litra i ciśnieniu 200 bar (wersja Kolegi Pablo68). Regulator jest zamontowany w butli.
3. Przewód ciśnieniowy i końcówki do połączenia ze sobą karabinku i butli.
Zastosowane części pochodzą od karabinków paintball-owych.
Według obliczeń kolegów, to z jednego ładowania butli można wystrzelić około 800 (osiemset) stabilnych strzałów, przy ustawieniu karabinka na 13J. Koszt eksploatacji (ładowanie butli) to 1zł. Chcąc wystrzelić 800 strzałów z karabinka zasilanego na CO2 to 13 kapsułek (60 strzałów na jedną kapsułkę), czyli 26zł.
Chcąc mieć karabinek z regulatorem i magazynkiem w wersji np. AAS400 Classic, to koszt jego wyniesie 3 tys zł. Karabinek -2tys zł, magazynek +500zł, regulator + 500zł.
W wersji karabinka przerobionego przez Kolegą Norman-a, do karabinka pod lufą jest zamocowany kartusz. Więcej na temat tego karabinka nie mogą powiedzieć, choć strzelałem z niego też.
Najważniejszą sprawą w modyfikacji karabinka zrobionej przez Pablo68 jest to, że w każdej chwili można z niego strzelać z naboi CO2.
Więcej informacji na temat przeróbki karabinka można znaleźć na stronie:
http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=326 ... sc&start=0
natomiast informacja na temat przeróbki zrobionej przez Pablo68 można znaleźć na stronie
30 tego samego wątku, czyli pod adresem:
http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=326 ... 9d4ed85486
Poniżej umieszczam zdjęcia karabinka Umarex 850 zrobionego przez Pablo68
A tutaj Normad wraz ze swoją wersja Umarex-a850 wersja PCP.
Pozdrawiam serdecznie
White Eagle
Witam serdecznie.
W Warszawie na Siekierkach jest dwóch kolegów, którzy przerobili swoje karabinki z CO2 na PCP. Tymi kolegami są Pablo68 i Normad (Nicki z iweb-u).
Karabinek to Umarex Air Gun 850 w plastiku. Podobno już są również dostępne w wersji osadą drewnianą.
Karabinek nowy można nabyć za około 850zł. Części do przerobienia na wersje PCP to koszt około 400zł. Łącznie to 1300zł.
Co otrzymujemy za takie małe pieniążki?
1. Karabinek w wersji z magazynkiem 8 strzałowym
2. W pozostałych częściach znajduje się regulator z butlą o pojemności 0,72 litra i ciśnieniu 200 bar (wersja Kolegi Pablo68). Regulator jest zamontowany w butli.
3. Przewód ciśnieniowy i końcówki do połączenia ze sobą karabinku i butli.
Zastosowane części pochodzą od karabinków paintball-owych.
Według obliczeń kolegów, to z jednego ładowania butli można wystrzelić około 800 (osiemset) stabilnych strzałów, przy ustawieniu karabinka na 13J. Koszt eksploatacji (ładowanie butli) to 1zł. Chcąc wystrzelić 800 strzałów z karabinka zasilanego na CO2 to 13 kapsułek (60 strzałów na jedną kapsułkę), czyli 26zł.
Chcąc mieć karabinek z regulatorem i magazynkiem w wersji np. AAS400 Classic, to koszt jego wyniesie 3 tys zł. Karabinek -2tys zł, magazynek +500zł, regulator + 500zł.
W wersji karabinka przerobionego przez Kolegą Norman-a, do karabinka pod lufą jest zamocowany kartusz. Więcej na temat tego karabinka nie mogą powiedzieć, choć strzelałem z niego też.
Najważniejszą sprawą w modyfikacji karabinka zrobionej przez Pablo68 jest to, że w każdej chwili można z niego strzelać z naboi CO2.
Więcej informacji na temat przeróbki karabinka można znaleźć na stronie:
http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=326 ... sc&start=0
natomiast informacja na temat przeróbki zrobionej przez Pablo68 można znaleźć na stronie
30 tego samego wątku, czyli pod adresem:
http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=326 ... 9d4ed85486
Poniżej umieszczam zdjęcia karabinka Umarex 850 zrobionego przez Pablo68
A tutaj Normad wraz ze swoją wersja Umarex-a850 wersja PCP.
Pozdrawiam serdecznie
White Eagle
Ostatnio zmieniony 2008-04-19, 11:41 przez White_Eagle, łącznie zmieniany 1 raz.
-
-
Szanowny Krystian
Skoro nie strzelałeś z takiego karabinka, to za pewne jest to takie sobie wydaje mi się. Umarex 850 w wersji PCP przeskakuje nie tylko CZ ale wszystkie inne karabinki, które nie mają regulatora. Kto nie strzelał nigdy z karabinkiem, który ma regulator to nie wie o czym jest mowa.
Ten karabinek ma jednak bardzo istotną wadę. Bardzo szybko czyści pudełko śrutu, tak, jak to robi każdy karabinek z magazynkiem.
Pozdrawiam serdecznie
White Eagle
Skoro nie strzelałeś z takiego karabinka, to za pewne jest to takie sobie wydaje mi się. Umarex 850 w wersji PCP przeskakuje nie tylko CZ ale wszystkie inne karabinki, które nie mają regulatora. Kto nie strzelał nigdy z karabinkiem, który ma regulator to nie wie o czym jest mowa.
Ten karabinek ma jednak bardzo istotną wadę. Bardzo szybko czyści pudełko śrutu, tak, jak to robi każdy karabinek z magazynkiem.
Pozdrawiam serdecznie
White Eagle
-
- Ściepnik
Skoro nie strzelałeś z wszystkich karabinków bez regulatora, to zapewne jest to takie sobie wydaje mi się.White_Eagle pisze:Skoro nie strzelałeś z takiego karabinka, to za pewne jest to takie sobie wydaje mi się. Umarex 850 w wersji PCP przeskakuje nie tylko CZ ale wszystkie inne karabinki, które nie mają regulatora.
... z warzyw najbardziej lubię tytoń.
-
-
- -#Złoty Dobromir
-
Darku przypadek to byłby gdybym to ja zajął 2 miejsce w tych zawodach!
A dla ciekawych link do wyników z tych zawodów
http://dzikizachod.fieldtarget.net/view ... &start=105
Troszkę sprzętu dmuchanego,troszkę dymiącego.
-
- Administrator
-
Jeśli masz na myśli Walther 1250 Dominator to kosztuje on 1890zł. Więc do AAS 400 Classic musisz dołożyć 100zł. Nadal jednak nie masz regulatora i magazynka, do którego trzeba dopłacić 1000zł łącznie.jarn pisze:Ciekawa propozycja, jednak ja bym nie grzebał przy kartuszu i wolał dołożyć 200zł do S400. Dla nie wtajemniczonych że ten karabinek także jest produkowany w wersji pcp a nazywa się Walther 1250.
W tym wątku jest mowa o Umarex 850, który kosztuje 1300zł przy wersji PCP. Do AAS 400 Classic trzeba dopłacić 700zł a nie 200zł.
Obawa o ciśnienie jest bezpodstawna. Butla jest obliczona na ciśnienie robocze 200 atm i taki ma atest. W butli jest zamontowany regulator ustawiony na ciśnienie 80atm. Takie też mam ciśnienie 80atm przy wyjściu z butli. Cały karabinek ma ciśnienie 80atm czyli dokładnie takie same, jakie jest przy CO2. Czego się wobec tego obawiać?
Uważam, że jak kogoś stać na wydanie tylko do 1500zł na karabinek, to kupienie Umarex-a 850 i dokupienie części za 400zł, łącznie 1300zł, jest bardzo dobrym rozwiązaniem.
Moje wypowiedzi dotyczą wersji Pablo68, który to podłączył karabinek na przewodzie ciśnieniowym do butli.
Uważam ja również, że to jest przypadek. Jeżeli ten AAS400 Classic jest wersją bez przeróbek, to nawet bym to nazwał cud. Należy jednak zwrócić uwagę na wysoki poziom wyszkolenia zawodnika.asterix pisze:Darku przypadek to byłby gdybym to ja zajął 2 miejsce w tych zawodach!
Dwa lata temu Szambi opowiadał, że kiedyś AAS400 Classi zajął drugie miejsce w Morsku. Tylko, że z tego AAS400 Classic to pozostała sama nazwa i wygląd. Reszta to było zupełnie coś innego.
Proponuję wrócić do tematu tego wątku.
Pozdrawiam serdecznie
White Eagle
-
- -#Złoty Dobromir
Uważam ja również, że to jest przypadek.
Tylko że ja żartowałem kolego i nikt mi nie powie że można porównać Umarexa z plastikową kolba do AA S400 nawet bez regulatora który dla mnie może nie istnieć, nikt mi również nie powie że karabinek sam strzela 10. Jeśli miałbym wydać te pieniądze to kupiłbym nawet CZ 200 w drewnie jak Umarexa w plastiku
guntuning.com
-
- Ściepnik
-
Szanowni Koledzy.
Postawienie tego wątku miało na celu powiadomienie Kolegów, że można mieć karabinek PCP za 1300zł. Chciałem tylko przekazać taką informację, co uczyniłem. Osobą zainteresowanym pozostawiam do podjęcia decyzji, czy są zainteresowani takim sprzętem i informacją o nim czy też nie.
Mnie osobiście ten temat nie interesuje.
Mam stanie mam HW100T-15,8J, TM SPORT PCP-5,85J, Łucznik 1970-3j, Bowtech -200J, czyli wszystko z limicie i na pewno nie kupię Umarex-a.
Pozdrawiam serdecznie
White Eagle
Postawienie tego wątku miało na celu powiadomienie Kolegów, że można mieć karabinek PCP za 1300zł. Chciałem tylko przekazać taką informację, co uczyniłem. Osobą zainteresowanym pozostawiam do podjęcia decyzji, czy są zainteresowani takim sprzętem i informacją o nim czy też nie.
Mnie osobiście ten temat nie interesuje.
Mam stanie mam HW100T-15,8J, TM SPORT PCP-5,85J, Łucznik 1970-3j, Bowtech -200J, czyli wszystko z limicie i na pewno nie kupię Umarex-a.
Pozdrawiam serdecznie
White Eagle
-
No fajnie, w sumie niedrogo, choć plastik.White_Eagle pisze:Umarex 850, który kosztuje 1300zł przy wersji PCP
Trochę to twało, ale w końcu zrozumiałem, chyba. Znaczy umarex podstawa kosztuje 900 pln ?White_Eagle pisze:jak kogoś stać na wydanie tylko do 1500zł na karabinek, to kupienie Umarex-a 850 i dokupienie części za 400zł, łącznie 1300zł, jest bardzo dobrym rozwiązaniem.
W_E, Jarek miał na myśli, że zamiast kupować za 1300 umarexa wolałby dołożyć 200 i kupić za 1500 s400. Co nie jest cudem, ani wyprzedażą I ja też bym wolał.jarn pisze:i wolał dołożyć 200zł do S400
To po jaką cholerę on powstał ??? Ja nie piszę o sprawach, które mnie nie interesują...Z reguły jak ktoś pisze o czymś co go nie interesuje, to nie wie co pisze. A jeśli tak, to po co pisać ?White_Eagle pisze:Mnie osobiście ten temat nie interesuje.
serdecznie pozdrawiam, Cezar
dla siebie żyjesz dniem dzisiejszym, dla swoich bliskich-każdym kolejnym...
żyj , a nie istniej
PS+GS
żyj , a nie istniej
PS+GS
-
To nie przypadek,a tym bardziej cud.Akurat Andrzej(kombatant)jest bardzo dobrym strzelcem i zdobywał także medale strzelając również z innych karabinków.Uważam ja również, że to jest przypadek. Jeżeli ten AAS400 Classic jest wersją bez przeróbek, to nawet bym to nazwał cud.
Potrafił wygrać zawody silhuette strzelając z 8J Fwb 150 gdzie przeciwnikami były między innymi PCP .
Ja uważam,że dobry strzelec z S200 lub innym pcp bez regulatora może nawiązać walkę z pcp wyposażonymi w regulatory.
Sprawdzałem na ChairGunie -różnica Vo 5m/sek na dystansie 41m to około 5-6mm.
Większość pcp bez regulatora trzyma się w tym zakresie.KZ w zawodach HFT na tym dystansie to przeważnie 40mm.
Nie śmiem nawet twierdzić,że pcp bez regulatora są lepsze od tych z regulatorem,ale nie jest też tak że nie mają żadnych szans.
Troszkę sprzętu dmuchanego,troszkę dymiącego.
-
OOOOOOOOOOooooooooooo ,
koledzy ,czuję ,ze to jest dla mnie wyzwanie ,
tak jak lekko pogardzany Baikal 512,którego mam i uważam za świetną wiatrówkę
(było w innych postach).
Oczywiście sprawą nadrzędną jest STRZELEC ,
ale ilu z nas ma ambicje i zdolności na mistrzostwo świata
pzdro
koledzy ,czuję ,ze to jest dla mnie wyzwanie ,
tak jak lekko pogardzany Baikal 512,którego mam i uważam za świetną wiatrówkę
(było w innych postach).
Oczywiście sprawą nadrzędną jest STRZELEC ,
ale ilu z nas ma ambicje i zdolności na mistrzostwo świata
pzdro
były kochane 9,był szmelc,był FWB 300,jest Baikal 512M i do tego dodam inne wyzwanie ...