Jaki montaż będzie odpowiedni?
Moderator: Hiszpan63
-
Jaki montaż będzie odpowiedni?
Cześć, posiadam wiatrówkę Baikal MP 512M. Mam zamiar kupić lunetkę Point Precision 3-12x42AO i tutaj rodzi się pytanie. Czy da się ją wogólę zamontować...
Wysokość szyny montażowej: 4mm
Długość szyny montażowej: 12 cm
Wysokość najwyższego elementu na kostce lufy po zdemontowaniu szczerbinki: 16mm
Wysokości mierzone są od cylindra.
Czy po wybraniu najwyższego montażu wystająca cześć kostki lufy ( tam gdzie była szczerbinka) będzie przeszkadzać w celowaniu?
Tutaj link do wiatrówki (zdjęcie): http://superwiatrowki.pl/wiatrowka-baik ... p-179.html
Wysokość szyny montażowej: 4mm
Długość szyny montażowej: 12 cm
Wysokość najwyższego elementu na kostce lufy po zdemontowaniu szczerbinki: 16mm
Wysokości mierzone są od cylindra.
Czy po wybraniu najwyższego montażu wystająca cześć kostki lufy ( tam gdzie była szczerbinka) będzie przeszkadzać w celowaniu?
Tutaj link do wiatrówki (zdjęcie): http://superwiatrowki.pl/wiatrowka-baik ... p-179.html
-
- Ściepnik
Montaż musi być wysoki bo lupka x42 więc na niższy nie wejdzie a taki ma wysokość około 22 mm. https://www.google.pl/imgres?imgurl=htt ... mrc&uact=8
LGU + Vortex, LGV + vortex, Crosman Vantage + Leapers, AA S510 + vortex, Rotex RM8 royale + Kandar 4-16x50
-
- Ściepnik
Wejdzie na średnim montażu .
Natomiast , czy da się w ogóle zamontować ?? ... To krótki karabinek , natomiast lupa jest długa . Może się okazać , że aby go złamać i ominąć kostką obiektyw , będziesz musiał mocno cofnąć celownik do tyłu . To nie sprzyja komfortowemu składaniu się do strzału .
Natomiast , czy da się w ogóle zamontować ?? ... To krótki karabinek , natomiast lupa jest długa . Może się okazać , że aby go złamać i ominąć kostką obiektyw , będziesz musiał mocno cofnąć celownik do tyłu . To nie sprzyja komfortowemu składaniu się do strzału .
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam
... często nie tam , gdzie celujemy

HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam

-
- Ściepnik
-
Pomierzyłem co nieco i wychodzi na to że luneta będzie wystawać poza cylinder 6cm w przypadku PP 3-9. Martwi mnie to czy w lunecie będzie widać górną cześć kostki lufy...
Kolba jest też trochę krótwawa, jaka powinna być odległość oka od lunety?
A może odpuścić sobie takie lunety i postawić na stałe 4 lub 6? Tylko że w 6 nie ma AO
Pozdrawiam
Kolba jest też trochę krótwawa, jaka powinna być odległość oka od lunety?
A może odpuścić sobie takie lunety i postawić na stałe 4 lub 6? Tylko że w 6 nie ma AO

Pozdrawiam
-
- Ściepnik
-
-
- Ściepnik
6x40 to powiększenie stałe x6 więc nie ma kolejnych powiększeń. Obraz powinien być ostry od około 15 m a błąd paralaksy ustawiony około 30 m. Gdyby udało Ci się znaleźć coś takiego: DELTA OPTICAL ENTRY 6X32 to myślę, że powinno być ok. Długość 210 mm, są z AO i bez ale raczej nówki nie wychaczysz. Cena około 200 zł. Leapers UTG 3-9x40 1'' MilDot TF2+ posiadam i bardzo dobra ale to już dużo drożej chyba, że używka ale zdecydowanie polecam, jest też wersja mini 216 mm.
LGU + Vortex, LGV + vortex, Crosman Vantage + Leapers, AA S510 + vortex, Rotex RM8 royale + Kandar 4-16x50
-
-
Znalazłem tą Deltę z AO: http://www.lornetki.sklepy24h.pl/index. ... aj=w_nazwa
Cena trochę podejrzana... chyba że tyle normalnie kosztują.
Pozdrawiam
Cena trochę podejrzana... chyba że tyle normalnie kosztują.
Pozdrawiam
-
-
- Ściepnik
Dziwny ten sklep ale zamów za pobraniem i zobaczysz jak się nie zgodzą lub będą wymyślali to wszystko jasne. Cena niska ale taka cena powinna być (jak pisałem 200zł). Wszedłem w zamówienie i lipa.
"Właściciel nie skonfigurował jeszcze kosztów dostawy.
Formularz zamówienia
W tej chwili składanie zamówień nie jest możliwe ponieważ właściciel nie skonfigurował kosztów dostawy"
"Właściciel nie skonfigurował jeszcze kosztów dostawy.
Formularz zamówienia
W tej chwili składanie zamówień nie jest możliwe ponieważ właściciel nie skonfigurował kosztów dostawy"
-
-