Wiatrówka dla początkującego
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
Wiatrówka dla początkującego
Hej! Pewnie jest już taki temat, ale nie mogłam znaleźć. Potrzebuje jakąś wiatrówkę dla laika na prezent. Chodzi o dobry sprzęt na lata. Ktoś, coś?
-
- Administrator
-
-
- Ściepnik
-
- Administrator
-
- Ściepnik
"Potrzebuje jakąś wiatrówkę dla laika na prezent. Chodzi o dobry sprzęt na lata"
Bez sensu 2 zdania-bo jak sprzęt dla laika -to długi czy krótki-replika czy celny? Laik-to kto-chłopak czy dziewczyna, dorosły czy dziecko?
A po co laikowi sprzęt na lata? Jak się wciągnie-to sam pozna co dla niego dobre i szybko zmieni na to co chce-a jak sie nie polubi-to nie będzie używał-i byle plastik starczy na wieczność
Bez sensu 2 zdania-bo jak sprzęt dla laika -to długi czy krótki-replika czy celny? Laik-to kto-chłopak czy dziewczyna, dorosły czy dziecko?
A po co laikowi sprzęt na lata? Jak się wciągnie-to sam pozna co dla niego dobre i szybko zmieni na to co chce-a jak sie nie polubi-to nie będzie używał-i byle plastik starczy na wieczność
-
Panowie podepnę się pod temat, gdyż także chciałbym kupić swoją pierwszą wiatrówkę.
Zależy mi na ćwiczeniu celności.
Z tego co zdążyłem przeczytać to chyba rozpocznę od:
1. czegoś na "naboje" 4,5mm, aby uzyskać lepszy zasięg.
2. Karabinek, nie pistolet.
3. sprężynowa, aby jedyną rzeczą potrzebną to strzelania były śruty.
4. lufa gwintowana.
5. możliwość domontowania lunety, na wypadek rozwoju
Zapytacie o budżet, a ja odpowiem standardowo - szukam czegoś dobrego i taniego. Nie stać mnie na przeznaczenie więcej niż 1000zł. Jeżeli jakiś sprzęt za 900zł będzie 4 razy lepszy niż taki za 300zł to rozważę zakup, jednak póki nie zajaram się tematem chciałbym zainwestować możliwie jak najmniej, oczywiście zdając sobie sprawę że często cena = jakość. Tak więc proszę Was o jakiś złoty środek.
PS Jeżeli któraś moja teza jest błędna to proszę o korektę.
Jeżeli czegoś nie doprecyzowałem to pytajcie.
Z góry dziękuję za rady!
Zależy mi na ćwiczeniu celności.
Z tego co zdążyłem przeczytać to chyba rozpocznę od:
1. czegoś na "naboje" 4,5mm, aby uzyskać lepszy zasięg.
2. Karabinek, nie pistolet.
3. sprężynowa, aby jedyną rzeczą potrzebną to strzelania były śruty.
4. lufa gwintowana.
5. możliwość domontowania lunety, na wypadek rozwoju
Zapytacie o budżet, a ja odpowiem standardowo - szukam czegoś dobrego i taniego. Nie stać mnie na przeznaczenie więcej niż 1000zł. Jeżeli jakiś sprzęt za 900zł będzie 4 razy lepszy niż taki za 300zł to rozważę zakup, jednak póki nie zajaram się tematem chciałbym zainwestować możliwie jak najmniej, oczywiście zdając sobie sprawę że często cena = jakość. Tak więc proszę Was o jakiś złoty środek.
PS Jeżeli któraś moja teza jest błędna to proszę o korektę.
Jeżeli czegoś nie doprecyzowałem to pytajcie.
Z góry dziękuję za rady!
-
- Ściepnik
-
-
- Ściepnik
Ale co ?? ... mamy szukać za Ciebie ??
Znasz swój budżet i wymagania , to heja w internet ... znajdź typy , to skomentujemy ...
Znasz swój budżet i wymagania , to heja w internet ... znajdź typy , to skomentujemy ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
-
- Administrator
Jakbyś poczytał Forum, to byś wiedział, że skoro jeszcze się "nie zajarałeś tematem", to... Slavia.Oficer pisze:Nikt nic
Sprzęt na lata, w razie jakbyś się zajarał, a jakby nie, bez problemu sprzedasz.
Numerek Slavii dobierz sobie według budżetu, ale zostaw sobie ze 150 zł na przegląd kupionej używki. :^)
"My od lat już gawędzimy o Maryni
i to nawet, szczerze mówiąc, nie o całej..."
i to nawet, szczerze mówiąc, nie o całej..."
-
Nie śmiałbym prosić specjalistów o taki wysiłek!Hiszpan63 pisze:Ale co ?? ... mamy szukać za Ciebie ??
Z zaangażowaniem udzielam się na forum o innej tematyce. Wiem, że wkurzające jest kiedy ktoś prosi o gotowy przepis. Wydaje się, że chce iść na skróty, jednak zapewniam, że podanie jakiejkolwiek wskazówki zajmie znawcy tyle samo czasu co karcący komentarz.
Ślubek polecił mi Slavię.
Oprócz tego wyczytałem, że dobre są jeszcze wiatrówki Crosman, Diana, Gamo, Hatsan, HW, Umarex, Ruger, Turcar, Norconia.
-
- Ściepnik
-