Można wpisywać tu rady które przydadzą sie nowym posiadaczom wiatrówek. Rady związane z użytkowaniem wiatrówki jak również z bezpieczeństwem podczas strzelania.
Witam wszystkich Swawolnych!
Troszkę mnie nie było na forum i, jak to obiecałam, aby swoje winy odkupić, wracam do strzelania i śledzenia tego, co się u nas dzieje.
Tak więc zwracam się do Was z pytaniem: jak przygotować wiatrówkę do strzelania po długim niestrzelaniu? Chciałabym jakoś nasmarować te bebechy co ma w środku i chcę to zrobić tak, że jak już mi się uda ją rozkręcić i nasmarować to przy składaniu do kupy nie zostanie mi żadna śrubka. Macie może jakieś sugestie?
Na forum było już sporo o konserwacji/smarowanku.Takie rzeczy najlepiej robić przed sezonem raz w roku,chyba że mamy potrzebę częściej.
Tu masz o smarowaniu i konserwacji http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=180
Dzięki. Chcę właśnie zobaczyć czy w środku ma się dobrze i nasmarować ją troszkę...
Jakąś instrukcję "krok po kroku" jak rozkręcić i później złożyć Crosmana Remingtona Vantage ktoś posiada?
Pisz do mnie na priv ja w ubiegłym tygodniu wszystko rozkrecalem i z pomocą telefoniczną od Hiszpana wszystko pięknie nasmarowalem i śmiga jak trzeba. Mam zdjęcia co i jak krok po kroku rozkrecic :-)
Jeszcze specem od forum nie jestem. Zdjęcia są krok po kroku jak rozłożyć a i gamo hunter różni się przy wyciąganiu spustu. Tam wyciąga się jakieś blaszki a w crosie nie:-) a później ile ja się nagłówek żeby ten spust włożyć z powrotem na priva jak się ktoś odezwie to dam nr i wolę wysyłać MMS ale poradnik któregoś dnia zrobię :-) jeszcze przy następnym smarowaniu porobie zdjęcia jak złożyć bo ten spust nie dawał mi spać po nocach a konkretnie dwie nocki
Ostatnio zmieniony 2016-05-30, 21:02 przez Gluzar, łącznie zmieniany 1 raz.