HW 30S od akhobby + tuning Hogana
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
HW 30S od akhobby + tuning Hogana
Witam, jestem nowy, więc chciałem się przywitać. Po przekopaniu całego forum i rezygnacji z wcześniejszych pomysłów takich jak:
-Crosman Vantage Nitro Piston
- Hatsan 55
- Slavia 634
- Baikał 512m (najbardziej mi odpowiadał),
mój wybór padł na Weihrauch HW30S z tuningiem Hogana za dopłatą 130zł. Mam nadzieję, że nie będę żałował i podjąłem słuszny wybór. Czy poza wspomnianym tuningiem wypadałobo coś zrobić przy karabinku, czy będzie on już w pełni gotowy do użytku?
-Crosman Vantage Nitro Piston
- Hatsan 55
- Slavia 634
- Baikał 512m (najbardziej mi odpowiadał),
mój wybór padł na Weihrauch HW30S z tuningiem Hogana za dopłatą 130zł. Mam nadzieję, że nie będę żałował i podjąłem słuszny wybór. Czy poza wspomnianym tuningiem wypadałobo coś zrobić przy karabinku, czy będzie on już w pełni gotowy do użytku?
-
- Ściepnik
-
Aha dzieki za podpowiedź, a jaka ogólna ocena wiatrowki w tym przedziale cenowym? Mozna bylo kupic cos lepszego?
Nie wiedzialem jaki śrut wybrać, więc wziąłem ten sygnowany logiem firmy takim samym jak wiatrówka, mimo że jest dosyć drogi. Jakby ktos polecił, dobry śrut w przystępnej cenie również będę wdzięczny
Nie wiedzialem jaki śrut wybrać, więc wziąłem ten sygnowany logiem firmy takim samym jak wiatrówka, mimo że jest dosyć drogi. Jakby ktos polecił, dobry śrut w przystępnej cenie również będę wdzięczny
Weihrauch HW 30S + tuning Hogana
-
Ja mam starszego brata w/w karabinka. Nie oddam go, nie sprzedam go nigdy przenigdy. Osobiście strzelam z JSB Exact 4.52. Ale przetrenuj ten który zakupiłeś, przetrenuj też inne. Każda lufa lubi co innego. Jedna jest w stanie powtarzalnie pluć bardzo tanim śrutem, inna ma z tym problemy i jest wybredna.
-
-
-
-
-
Widziałem właśnie te podkalibry i zastanawiałem się czy to ma znaczenie jakieś.
Ok, dzięki wszystkim za porady. Teraz pozostaje czekać na wiatrówkę. Mam nadzieję, że tuning i wysyłka nie zajmie zbyt wiele czasu, bo już nie mogę się doczekać.
W stosownym czasie, po wystrzeleniu kilku pudełek śrut u przydałaby się jakaś luneta, ale to zobaczymy jak spodoba mi się niemiecki sprzęt
Ok, dzięki wszystkim za porady. Teraz pozostaje czekać na wiatrówkę. Mam nadzieję, że tuning i wysyłka nie zajmie zbyt wiele czasu, bo już nie mogę się doczekać.
W stosownym czasie, po wystrzeleniu kilku pudełek śrut u przydałaby się jakaś luneta, ale to zobaczymy jak spodoba mi się niemiecki sprzęt

-
Spodoba się, spokojnie, HW30 zmieniło moje postrzeganie na ten sport i moim zdaniem ma też taki wpływ na wszystkich (może prawie) początkujących i zaczynających się w to bawić, celna na krótkie i średnie odległości, lekka, przyjemna praca, łatwe naciąganie, dobre otwarte przyrządy, czego więcej chcieć