Wiatrówka na start jak co i kiedy.

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Gluzar

Wiatrówka na start jak co i kiedy.

Post autor: Gluzar »

Witam. Jestem nowym użytkownikiem tego forum. Może zacznę od początku. Parę tygodni temu miałem przyjemność postrzelac z wiatrowki krótkiej. Dokładnie to cz 75 na co2. Zarazilem się strzelaniem. Ale nie satysfakcjonuje mnie strzelanie na dystansie 10 m. Chciałbem kupić wiatrówka długa. Najpierw upatrzona wiatrówka to crosman 1077 mówię będzie spoko. Jednak poczytałem i wiem już ze ona jest słabsza od klasycznych. Czytałem wasze fora, na każdą wiatrówka jest odpowiedź bo taka bo inna. Teraz mam metalik w głowie i nie wiem czy wogole jakąś kupie bo nie mam zielonego pojęcia na temat wiatrówek. Jaka bym nie chciał kupić to czytam opinie że trzeba ją "ucywilizowac" co to oznacza? Budżet to do 500 zł. Wiem że będziecie się powtarzali bo pewnie pisaliscie już to nie raz. Ale zależy mi na dobrych odpowiedziach, podpowiedziach. Wiadomo że wy macie wiatrowki które kosztują dosyć sporo ale zaproponujcie jakąś wiatroweczke z której będę zadowolony. Przepraszam za błędy ale pisze z telefonu.
Awatar użytkownika
mironTG
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: mironTG »

Metalik zmień na mętlik i będzie całkiem do zniesienia ;) Tak prosto i po chłopsku, cywilizacja to poprawienie karabinka po fabryce i wszelkie zabiegi które są konieczne do prawidłowego jego działania. Zapewne będzie jakaś oferta więc nie odmawiaj tylko zabieraj, ale od starych wyjadaczy bo nowi rejestrują się po to żeby pozbyć się chłamu i złomu, oczywiście nie wszyscy.
Strzelam bo lubię :-) AR 50 PCP.

( Celuj w księżyc- jeśli nie trafisz, trafisz między gwiazdy )
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Proponuję wejść na stronę www.cekaus.pl/ i tam zainteresować się dwoma wiatrówkami w sam raz dla Ciebie. Są już w tym serwisie poprawione, dlatego noszą sygnowanie ultra, którego używa tylko cekaus.

http://cekaus.pl/pl/20-karabiny-sprezynowe

crosman remington vantage oraz hatsan STG 90 QT, który ma doskonały spust, musisz tylko koniecznie skontaktować się telefonicznie, bo sprzęt trzeba zamawiać
artfal

Post autor: artfal »

Ja jako nowicjusz powiem tyle, że pierwszy rok strzelania z Hatsanem 90 był naprawdę pozytywny. Posiadam wiatrówkę bez tuningu i jest troche "nieucywilizowana" ale i tak można celnie strzelać na średnim dystansie. Myślę, że propozycja starszego, doświadczonego kolegi green_thunder, jest idealna dla Ciebie. Cena tego Hatsana po tuningu w cekaus jest naprawdę dobra.
HATSAN 90 ( bez tuningu ) + PP 3-12x42 AO
Gluzar

Dzwonie do cekaus już 2 dzień i nie mogę się dodzwonić. :/ konkretnie chodzi o to że tego crosman a vantage mogę mieć nowke i to dużo taniej. Ale takie pytanie czy oni mogliby go przerobić jeśli tak to za jaką cenę.
zbisz41

Post autor: zbisz41 »

Oni tam już mają przerobione :mrgreen: .....i uwierz mi bo mam vantage zajefajna pukawka ;)
Gluzar

Wierzę wierzę, ale tam kosztuje 480 zł. Zakładając że przerobienie wysłanej przeze mnie wiatrowki będzie kosztowało 100 to jeszcze mi zostanie parę groszy na optyke. :-) a powiedzcie mi jaka optyke do tego kupić żeby posłużyła parę sezonów?
Awatar użytkownika
Cortez

Post autor: Cortez »

To nie odwiedziłeś działu OPTYKA??? :sciana:
Daystate Merlyn S + Nitrex 3-9x42/SS 10x42
Awatar użytkownika
green_thunder

Dzwonie do cekaus już 2 dzień i nie mogę się dodzwonić.
...chwilowe problemy, niekoniecznie zawodowe...wolałbym hatsana, niż crosmana, Latwiejszy pod każdym względem, nie warto oszczędzać paru groszy i bujać się potem z karabinkiem nie dajacym satysfakcji, cekaus tuninguje każdy karabinek, tylko płacić trzeba + przesyłka w obie strony...
zbisz41

Post autor: zbisz41 »

green_thunder pisze:wolałbym hatsana, niż crosmana,
Panie Robercie jestem odmiennego zdania , nie wiem czy miał Pan okazje strzelać z Vantage po Cekausie ?
Nawet spust ładnie przepolerowany nie stwarza problemów .
Ostatnio zmieniony 2016-04-21, 20:05 przez zbisz41, łącznie zmieniany 1 raz.
MaxStone

Post autor: MaxStone »

Moja rada - wiatrówka na start to najlepsza na jaką Cię stać + 500 pln. A jeżeli nie możesz skombinować tych 500, toś pipa lub małolat.
Ja nie jestem sfrustrowany, mnie tylko ludzie wkurwiają
Awatar użytkownika
green_thunder

zbisz41 pisze: Panie Robercie jestem odmiennego zdania , nie wiem czy miał Pan okazje strzelać z Vantage po Cekausie ?
...nawet parę tygodni (albo i krócej) byłem posiadaczem...
Gluzar

Cortez pisze:To nie odwiedziłeś działu OPTYKA??? :sciana:

Odwiedziłem ale tam najtańsza optyka jest droższa od wiatrowki która chce kupić. Może dla Pana panie Piotrze 700 zł to nie pieniądz ale nie każdego stać na takie rarytasy. Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
Cortez

Post autor: Cortez »

No cóż....taki life w tym sporcie.... :roll:
Daystate Merlyn S + Nitrex 3-9x42/SS 10x42
Gluzar

Zdaje sobie sprawę że taki life :-) aczkolwiek nie wierzę że każdy z was na start kupował sobie wiatrówke za kilka tys zł. A wchodząc na takie forum jak to jako nowicjusz i prosić o pomoc w wybraniu wiatrowki na początek a ktoś cię nazywa pipa. naprawdę takie coś zniechęca. :/